Witam!
Ostatnio znowu wzięło mnie na robienie modów. Nie to, żebym miał za dużo wolnego czasu, wprost przeciwnie. Ale jakieś 1h dziennie może dam radę wydysponować. Co do gry to ja osobiście skłaniam się do dwóch: Fallout 3 i Dragon Age. Jedna i druga ma spory potencjał, który aż się prosi o wykorzystanie. Ale jak już robić moda to z najwyższej półki. Ten temat to raczej list intencyjny, niż deklaracja założenia teamu i rozpoczęcie prac nad modyfikacją. Z resztą, jeżeli faktycznie coś z tego wyjdzie to najwcześniej styczeń/luty, a i tak nie mówię, że na pewno dam radę. Ciekaw jestem czy ktoś byłby zainteresowany czymś takim. Ale zaznaczam, jeżeli ktoś się zdecyduje to nie na chwilkę i nie na trochę. Jak już coś robić to porządnie i na maxa. Piszcie co myślicie, sugestie są mile widziane, ale uważajcie z deklaracjami, żeby później nie było problemów.
Na pewno najistotniejszym elementem modyfikacji będzie story. W przypadku F3, powrót do korzeni, czyli f1,2, ale w innym wymiarze fabularnym. Mam już spore base pod to, kiedyś pisałem powieść w takich klimatach, a sam pomysł jest dość oryginalny i uniwersalny, nieźle pasowałby do realiów Fallouta.
Co do DA, to jeszcze o tym nie myślałem. Ale jak już to skłaniałbym się do klimatów baldurów, trochę NWN2, a może i Gothica. I wybijcie sobie z głowy brak magii w realiach fantasy, to nie ten temat.
W jednym i drugim wypadku na pewno sporo pogrzebiemy w mechanice, co do 2d i 3d to bez szaleństw, ale jak już coś powstanie to nie może odbiegać od poziomu podstawki. Tak samo muzyka.
Piszcie co myślicie.
Pozdrawiam,
Shergar.