PHP - sprawdzanie wartości zawartych w bazie 6292 4

O temacie

Autor Tasilvar

Zaczęty 4.11.2009 roku

Wyświetleń 6292

Odpowiedzi 4

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = '".$_POST['nick']."' && password = '".$_POST['password']."' ")) > 0)
W razie potrzeby mogę podrzucić cały kod...

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = #msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = ".$_POST[#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = nick#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = ]."#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick =  && password = #msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = ".$_POST[#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = password#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = ]."#msgote author=Tasilvar link=topic=7704.msg70014#msg70014 date=1257370454]Czytając arytuły związane z PHP postanowiłem sporządzić skrypt logowania, niby wszystko ok, ale po wysłaniu z formularza informacji i weryfikacji z danymi zawartymi w mysql pojawił się błąd w tej linijce:

[code] if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick =  ")) > 0)

W razie potrzeby mogę podrzucić cały kod...
pierwsza rzecz, wrzuć co jest w błędzie
jak mi się zdaje to nick, password itp. powinny być w `(znaczek który robi się przy 1 na klawiaturze zwykłej)
i chyba jeszcze nie && lecz and

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Okej, zmieniłem postać warunku tak jak powiedziałeś:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = '".$_POST[`nick`]."' and password = '".$_POST[`password`]."' ")) > 0 )
Błąd nie jest już ten sam, ale taki jak widać poniżej:

Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /home/silex/domains/silex.unl.pl/public_html/login/logowanie.php on line 33

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale ten błąd, to chyba w innym wierszu?

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
W tym samym, chyba że to ma jakiś związek z tym co jest zawarte w tym warunku, więc proszę:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick, password FROM konta WHERE nick = '".$_POST[`nick`]."' and password = '".$_POST[`password`]."' ")) > 0 )
  {

$_SESSION['zalogowany'] = true;
  $_SESSION['nick'] = $_POST['nick'];
  $_SESSION['password'] = $_POST['password'];
  echo "Jesteś zalogowany.";

}

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry