Bład podczas reparsowania 2445 4

O temacie

Autor Hunn

Zaczęty 4.11.2009 roku

Wyświetleń 2445

Odpowiedzi 4

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Zachciało mi się dodać do gothica(1) pamiętnik wziąłem skrypt z C:\Program Files\Gothic\_Work\Data\Scripts\Content\Items Written.d w tym przypadku dziennika ze świątyni śniącego pozmieniałem skrypt na mój. Oto on:
INSTANCE pamietnik (C_Item)
{   
   name                =   "Pamiętnik";

mainflag                =   ITEM_KAT_DOCS;
   flags                =   0;

value                =   20;

visual                =   "ItWr_Book_02_01.3ds";
   material                =   MAT_LEATHER;

scemeName            =   "MAP";
   description         = "Pamiętnik";
   TEXT[0]            = "Stara, zniszczona księga.";
   ////COUNT[0]         = ;
   TEXT[1]            = "";
   ////COUNT[1]         = ;
   //TEXT[2]            = "";
   //COUNT[2]         = ;
   //TEXT[3]          = "";
   //COUNT[3]         = ;
   //TEXT[4]            = "";
   ////COUNT[4]         = ;
   //TEXT[5]            = NAME_Value;
   //COUNT[5]         = value;
   on_state[0]            =   Usepamietnik;

};
   FUNC VOID UseTagebuchOT()
   {  
      var int nDocID;

nDocID =    Doc_Create      ()           ;            // DocManager
               Doc_SetPages      ( nDocID,  2 );                         //wieviel Pages
                                        Doc_SetPage    ( nDocID,  0, "Book_Brown_L.tga" ,   0       );
               Doc_SetPage    ( nDocID,  1, "Book_Brown_R.tga" ,                                                                                                                                                                                   

//1.Seite   
                 Doc_SetFont       ( nDocID, -1, "font_15_book.tga");    // -1 -> all pages
               Doc_SetMargins   ( nDocID,  0,  275, 20, 30, 20, 1);  //  0 -> margins are in pixels

Doc_SetFont       ( nDocID, -1, "font_10_book.tga");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Już 50 dni jesteśmy w Górniczej Dolinie,udało się nam zająć opuszczoną twierdzę.");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Kapitan mianował mnie na zwiadowcę za parę dni wyruszę w podróż.");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Przydzielono mi stary panczerz znaleziony w twierdzy,abym nie rzucał się w oczy.");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Dzień opuszczenia bezpiecznej twierdzy nadszedł.");
               Doc_PrintLine      ( nDocID,  0, "");
               Doc_SetMargins   ( nDocID,  0,  275, 20, 30, 20, 1);  //  0 -> margins are in pixels
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Udało mi się zejść z gór widzę przed sobą obóz.");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  0, "Strażnicy kazali zapłacić mi myto za wstęp i zapłacić za ochrone! Banda wieprzy!");

//1.Seite   
               Doc_SetMargins   ( nDocID, -1, 30, 20, 275, 20, 1); //  0 -> margins are in pixels

Doc_PrintLines   ( nDocID,  1, "Zdobyłem zaufanie w obozie to już 16 dni od opuszczenia twierdzy.");
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  1, "O nie chyba wiedzą kim jestem muszę stąd uciekać.");
               Doc_PrintLine      ( nDocID,  1, "");
               Doc_SetMargins   ( nDocID, -1, 30, 20, 275, 20, 1);   //  0 -> margins are in pixel
               Doc_PrintLines   ( nDocID,  1, "Jeden z kopaczy mnie śledził teraz wszyscy z obozu chcą mnie zabić!");

Doc_Show   ( nDocID );
};

Zreparsowałem skrypty i wyskoczyły mi dwa błedy oto one:
00:24 Fatal:-1 C:   could not copy file:/SYSTEM/MSSFAST.M3D into the system directory...<zSndMSS.cpp#611>

00:17 fault 0 B:     ZDSK: Permission denied. (EACCES) in Create"C:/PROGRAM FILES/GOTHIC/SYSTEM/MSSFAST.M3D"...<Zdisk.cpp,#364>

TERAZ MI KTOŚ POWIE CO ZROBIŁEM NIE TAK JAK TRZEBA?

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy

Hunn

Bład podczas reparsowania
#2 2009-11-04, 19:48(Ostatnia zmiana: 2009-11-04, 20:16)
Zrobiłem tak jak mówiłeś ale wyskoczył jeszcze jeden błąd :

U:PAR: Func does not return an int ( line 1653 )

Edit: Teraz to błąd 1655

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A dokładnie, co to za linia w skrypcie?

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Postanowiłem napisać skrypt od początku, jakby co to napisze tutaj.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry