[G2NK] Velaya - Historia Wojowniczki/Velaya - Geschichte einer Kriegerin PL 429655 717

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 29.10.2009 roku

Wyświetleń 429655

Odpowiedzi 717

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
no właśnie dlatego kupuje się ich kilka sztuk, żeby móc dalej rzucić, ale nie zbyt dalej i wtedy zabieramy to co rzuciliśmy i jedziem dalej

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

strzelec
  • Gość
Witam, co do zadania "Tajemnica stali". Otóż o której godzinie mamy zacząć śledzić Gerbrandta?

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

Solucja Velaya - Historia wojowniczki
#482 2010-08-12, 23:45(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 22:16)
Przepraszam, masz chyba błąd w opisie do zadania "Tajemnica stali".
Otóż JAK mam śledzić Gerbrandta, kiedy ten, albo żre ser przed swoim domem i stoi przed nim lub idzie się nachlać do tawerny?!

Bo osobiście śledziłem go cały boży dzień i tym samym zmarnowałem mnóstwo czasu!  :[

EDIT: JUŻ NIEWAZNE, TO BYŁ BUG!!!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Velaya - historia wojowniczki
#483 2010-08-13, 15:37(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 15:38)
Masz od niego kupić tylko stal. I nie pisz w każdym możliwym temacie o tym samym problemie...

I czy mają znaczenie opcje wybraniu, ile stali sobie życzę i (później) wykłócania się o kwotę do zapłaty?
Nie, oprócz tego że im więcej sobie zażyczysz, tym więcej zapłacisz.

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#484 2010-08-13, 15:50(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 15:52)
Cytat: Adanos link=topic=7645.msg107130#msg107130#msg107130#msg107130 date=1281706645
Masz od niego kupić tylko stal. I nie pisz w każdym możliwym temacie o tym samym problemie...

No wiem, wybacz, ale to głupie, że nikt ci nawet nie odpowiada przez długi czas...

Ale dzięki za twoją pomoc. :pokerface:  

Mimo to, coś zmieniłbym w SOLUCJI, a dokładnie w zadaniu "Tajemnica stali" - nr 47, bo wspomniane tam śledzenie nie ma się nic do tego zadania!
 ^^

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
no a co to za problem trochę odejść od gerbrandta po czym ten idzie my go śledzimy ten idzie do borki, za którym  idziemy a potem rozmawiamy z rycerzami

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#486 2010-08-13, 21:15(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 21:19)
Cytat: gothicman link=topic=7645.msg107138#msg107138#msg107138#msg107138 date=1281710593
no a co to za problem trochę odejść od gerbrandta po czym ten idzie my go śledzimy ten idzie do borki, za którym  idziemy a potem rozmawiamy z rycerzami

Nie rozumiesz. Jeśli trzeba go śledzić, to KIEDY? Bo ja stałem przy nim cały dzień (tak, zrobiłem to!) i dupa :|  .

Hej, a przy okazji, zskąd wziąć dwóch strażników do ochrony farmy Fellana?  :blink:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
bo miałeś od niego odejść czy to nie oczywiste?...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Hej, a przy okazji, zskąd wziąć dwóch strażników do ochrony farmy Fellana? :blink:  
Spoiler
Idź do Torlofa. A jak nie to do Krwawego Tobiego.

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#489 2010-08-18, 23:02(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 22:15)
Mało tego, popełniłeś jeszcze parę błędów i to w tylko jednym zadaniu, tj. "Tajemnica stali"!. Ale do reszty się nie przyczepiam...
Więc:
Borka wcale się nie spotyka ze strażnikami statku, tylko stoi niedaleko molo i czeka na mnie. I wcale nie musimy umieć okradać ludzi!
A "za jakiś czas" rozmawiamy z Gerbrandtem; to znaczy kiedy?

Jestem pewien że się mylisz, bo osobiście czekałem koło Borki całą noc, a ten się nigdzie nie ruszał. Poza tym szukałem po forach i nigdzie nie widziałem takiego rozwiązania, jakie radzisz.
No chyba, że cała nasza większość ma bugi, a ty jedyny masz słuszność, w co wątpię, kolego...

Proszę o szybką odpowiedź  :pokerface:  .

EDIT: JUŻ NIEWAŻNE!!!

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#490 2010-08-19, 01:35(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 02:09)
gothicman, ty mnie chyba nie zrozumiałeś. Jeszcze raz przeczytaj moje posty...

Dzięki Adanosie za pomoc, ale ponawiam moje wcześniejsze pytanie. Mianowicie, czy magia jest potrzebna w tym modzie?  :unsure:  A jeśli już, to jakie runy najbardziej mi się przydadzą?

I jeszcze jedno, w zadaniu "Budowa domu". Czy mogę założyć jakieś jeszcze przedmioty oprócz stołu runicznego i alchemicznego. Bo coś mi się wydaje, że mogę coś jeszcze tam postawić! ;)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mianowicie, czy magia jest potrzebna w tym modzie?
Nie.

Czy mogę założyć jakieś jeszcze przedmioty oprócz stołu runicznego i alchemicznego. Bo coś mi się wydaje, że mogę coś jeszcze tam postawić! ;)
Nie pamiętam. Sprawdź, czy Thorben ma jeszcze jakieś opcje dialogowe.

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#493 2010-08-19, 13:32(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 02:07)
Cytat: Adanos link=topic=7645.msg107687#msg107687#msg107687#msg107687 date=1282204842
Nie pamiętam. Sprawdź, czy Thorben ma jeszcze jakieś opcje dialogowe.

Nieważne, właśnie jestem świeżo po tym modzie i czuje się dziwnie, ale na szczęście w pozytywny sposób. "Velaya" wywarła na mnie piorunujące wrażenie. Sam fakt grania kobietą już można uznać za oryginalny pomysł!

Modyfikacja zrobiona na wysokim poziomie; porządnie jak na modyfikację przystało. Fabuła, grafika, dubbing (choć niekiedy mówiony przez te same postacie) zasługują na niemały szacunek.

Uważam, że autorom jak i Wam, tłumaczom, testerom i innym chętnym do pomocy (również na forum!) należą się gratulacje i WIELKIE DZIĘKI za możliwość zagrania w tę fantastyczną modyfikację!
Szczególnie dziękuje tobie, Adanosie za krótkie, acz rzeczowe porady  ^^  .
No, autorzy są Niemcami, więc przyjdzie mi podziękować im na ICH, niemieckim forum. Ma nadzieję, że znają choć trochę j. angielski! :D  

Przyznam, że rozdziały 3. i 4. faktycznie były dużo krótsze od poprzednich. W obozie bandytów po ukończeniu dosłownie paru zadań musiałem po prostu iść spać i czekać na pomoc od Erola; mam nadzieje, że bandyci nie byli na mnie źli!  ^^  

No, niestety, nie obyło się bez błędów. Akurat czasu, w jakim należało przeczytać tekst, było w większości dostatnio, ale nie dopatrzyłem się żadnych literówek czy błędów ortograficznych. Szacunek....
Za bug mogę uznać tylko "zamurowanie" Gerbrandta i w dzienniku jedno wykonanie zadanie było nadal w obecnych. Ale to szczegół. Trochę mi szkoda na przykład, że nie można było zamieścić gildii, żeby można było przejść moda powtórnie albo fakt, że nie można było wejść do klasztoru, siedziby Magów Ognia! Na pewno dodałoby to trochę smaczku...
No i napisy końcowe. Niedopracowane, z deka zepsuły efekt...

Sam koniec troszkę mnie zaskoczył; Namiestnik Khorinis, kto by pomyślał  :pokerface:  . Ale nie sądzę, żeby Velaya długo wytrzymała w tej robocie, jeśli tak bardzo lubi "podróżować".

A chłopacy z Piranha Bytes będą musieli uznać tę historię za niejako kontynuację życia Velayi z gothic 1. Sorry, ale taka praca jest zdecydowanie godna uwagi, uznania i szacunku!  :)  

Dziękuję każdemu, kto dotrwał do końca mojej opinii. Można byłoby mówić jeszcze wiele, ale to tyle ode mnie.

Ogólnie, gorąco polecam!

P.S. Próbowaliście spożyć czarną rudę i zamienić się w smoczego zębacza? Efekt zajebisty. Szkoda tylko, że silnik gry nie pozwoli na zadawanie ciosów z większej odległości. Taki zębacz byłby istną maszyną do zabijania!  :lol:

strzelec
  • Gość
Cytat: Adanos link=topic=9068.msg107686#msg107686#msg107686#msg107686 date=1282204249
Tak, są małe błędy w solucji.

Adanosie, możesz odpowiadać jeszcze krócej?  :lol2:  

Widze, żeś wprawny w spartańskiej mowie!  :wink:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
chyba ci już mówiłem, że masz od niego po prostu odejść i się gdzieś schować, by cię nie widział, czy jesteś tak tępy, że tego nie rozumiesz?

strzelec
  • Gość
Cytat: gothicman link=topic=9068.msg107718#msg107718#msg107718#msg107718 date=1282227739
chyba ci już mówiłem, że masz od niego po prostu odejść i się gdzieś schować, by cię nie widział, czy jesteś tak tępy, że tego nie rozumiesz?

Ok, słuchaj, niemiły kolego. Obserwowałem Gerbrandta z niemałej odległości i wpatrywałem się w niego cały czas w jego plecy; kiedy stał przy chacie (w górnym mieście, rzecz jasna) jak i w oberży Coragorna. Następnie wrócił do swojego domu i z pewnością nie miał pojęcia, że go obserwowałem!
Moim zdaniem, to albo bug, albo to ty się mylisz...

LubiePlacki

LubiePlacki

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Zamawiasz od Gerbrandta x sztuk stali. On mówi, że masz przyjść jakiś dzień, czy dwa później, ale tego nie robisz, tylko po złożeniu zamówienia oddalasz się trochę od niego. Zaczyna on wtedy iść, po czym go śledzisz. Trudne?

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

#498 2010-08-19, 22:13(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 02:07)
Cytat: LubiePlacki link=topic=9068.msg107720#msg107720#msg107720#msg107720 date=1282229077
Zamawiasz od Gerbrandta x sztuk stali. On mówi, że masz przyjść jakiś dzień, czy dwa później, ale tego nie robisz, tylko po złożeniu zamówienia oddalasz się trochę od niego. Zaczyna on wtedy iść, po czym go śledzisz. Trudne?

Uff, niestety poprzedni save miałem jeszcze w pierwszym rozdziale i właśnie jestem po kilku godzinkach powtórnej przygody. Po prostu musiałem jeszcze raz sprawdzić reakcję Gerbrandta i co się okazało?
Miałeś rację. Faktycznie trzeba było śledzić najpierw Gerbrandta, następnie Borkę, okraść strażnika statku (to musiał być fart! :blink:  ) i dojść do skrzyni na końcu molo.

Za pierwszym razem to musiał być BUG, bo dobrze pamiętam, że Gerbrandt nigdzie się nie ruszał. Jednak po sprawdzeniu okazało się, że ruszył dupsko i do Borki i nawet nie trzeba go było "śledzić", tylko po prostu biec za nim.
Koniec końców, zadanie miałem zaliczone za pierwszym razem, jak i za drugim.

Straciłem ładne parę godzin czasu, ale satysfakcja..........jest ważniejsza!  :cool:  

P.S. Gothic 2 NK też ma swoje wnerwiające bugi, co nie? Bo w g3 bugi już całkiem zdewastowały cały gameplay...

P.S. 2 Właśnie skończyłem grać w tego moda. TO MOJA OPINIA I dzięki Bragamus za te solucję. Pomogła.

strzelec
  • Gość
Hej Adanosie, a czy to ty podkładałeś głos pod intro i outro w tym modzie?  :wink:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry