Dark Saga/Mroczna Saga RU 358162 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 358162

Odpowiedzi 970

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#120 2012-01-02, 16:53(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 17:01)
http://zapodaj.net/f25e98b61d82.bmp.html

Visuala mam, hmm, może zrobię tak jak mówi Taliasan, jeszcze coś pokminię, posłucham rad niektórych osób a jak to nic nie da to chyba Format C: :D  ale na razie sprawdzę co jest warty program ComboFix...

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#121 2012-01-02, 17:02(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 17:03)
http://zapodaj.net/f25e98b61d82.bmp.html

Visuala mam, hmm, może zrobię tak jak mówi Taliasan, jeszcze coś pokminię, posłucham rad niektórych osób a jak to nic nie da to chyba Format C: :D  ale na razie sprawdzę co jest warty program ComboFix...
combofix to używaj już naprawdę w ostateczności, może wystarczy ccleaner i zwykły antywir?

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na rosyjskim forum jeszcze znalazłem taką radę
Tak, koledzy są 2 rady:
1. Usunąć 2 pliki z folderu SagaExt a mianowicie: msvcp100.dll i msvcr100.dll
 Spróbujcie włączyć grę, i sprawdzić czy wyświetli się błąd typu nie znaleziono pliku msvcp100.dll albo msvcr100.dll
 W takim razie:
 2. Zainstaluj http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5555
 I znów  sprawdź wszystko.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Mi zostaje tylko format, ale i tak nie mam na tym dysku (gdzie Windows)G2NK więc nie wiem czy to coś pomoże,

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mi zostaje tylko format, ale i tak nie mam na tym dysku (gdzie Windows)G2NK więc nie wiem czy to coś pomoże,
podczas samej instalacji nie było błędów? przejedź cceleanerem system

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
przejechałem system tym cceleanerem i uruchomiłem ponownie komputer a tam nadal "BUG TRAP" :P

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
przejechałem system tym cceleanerem i uruchomiłem ponownie komputer a tam nadal "BUG TRAP" :P
a to co Taliasan znalazł próbowałeś?

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
tak, a może zrobię tylko format dysku D: tam gdzie mam same gry?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#128 2012-01-02, 17:40(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 17:40)
może to i głupie, ale ja jak mam takie problemy usuwam cały folder gry, czyszczę ccleanerem i instaluje od nowa ,a jak to nie pomoże to nie wiem, używałem już combofixa, rzadko instaluję system od nowa, bo nie chce mi się bawić w jego konfigurację...może postaw nowy system i przede wszystkim usuń grę wcześniej

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Wątpię, że to pomoże, to taka sama czynność jakbyś odinstalował gierkę. Jeśli już występują jakieś błędy to raczej ze strony systemu. Zapewne już reinstalowałeś Gothica?

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

#130 2012-01-02, 18:07(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 18:09)
tak Baggio, używałem również Combo fixa i ccleanera itd. robiłem już wszystko co tu inni napisali i dalej lipa.

Ps. tego cleanera i combofixa używałem jak miałem już zainstalowanego Dark Saga i nie wiem tylko czy nie powinienem go wcześniej odinstalować (Dark Sagi) i pózniej dopiero użyć Cleanera?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#131 2012-01-02, 19:56(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 20:25)
Ilu ludzi się już do Ciebie zgłosiło?
Zgłosili się do mnie jak dotąd:
1 osoba jako tłumacz przy użyciu translatora;
1 osoba do pomocy przy skryptach;
0judge0 póki co w sprawach technicznych, a potem również (być może) jako tłumacz;
ThorusOrc tworzy stronę www projektu polonizacji;
1 osoba do rekrutacji osób do ewentualnego dubbingu filmików;

A wracając do translatora, zacytuję Berserkera:
Wypadek został wykryty przez BugTrap.
do pomocy w procesie rozwoju, program będzie starał się zebrać informacje o awarii, a stan urządzenia w momencie crash.This Dane mogą być przedłożone na poparcie produktu lub zapisane do pliku.
Tu widzimy tłumaczenie z translatora. Niby dobre, zrozumiałe.. A jednak. Jednak trzeba całość poukładać w porządne zdania, dotłumaczyć słowa... Do tego w grze dochodzą zwroty potoczne, idiomy, itp., które z całą pewnością zostaną błędnie przetłumaczone.
Dam prosty przykład. W języku rosyjskim występuje taki zwrot: "Я вам покажу кузькину мать!"
Spróbujcie to sobie przetłumaczyć w translatorze. A później porównajcie z prawdziwym znaczeniem, które chowam w spoilerze poniżej.
Spoiler
"Pokażę Ci, gdzie raki zimują!"

@Berserker
Odnośnie Twojego problemu. Uruchamiasz grę jako Administrator czy jako inny użytkownik? Bo jeśli jako inny użytkownik, spróbuj uruchomić z poziomu Administratora, ponoć to niektórym pomaga.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hm. "Pokażę ci wysiąść". Prawie dobrze  ;p  Cóż, osobiście z chęcią bym pomógł, ale rosyjskiego ni w ząb nie znam.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#133 2012-01-02, 21:07(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 21:08)
Miałem dialog z Pakarem(ten przywódca orków w kopalni) i w 2 zadaniu kazał mi znaleźć przywódcę buntu, po chwili zastanowienia powiedziałem, że to Borys nie chcąc wsypać Draksa:P i teraz moje pytanie:
Mam ciągle dostępną opcję dialogową z Pakarem "Mogę ci jakoś pomóc?" jednak po jej kliknięciu nic wraca z powrotem do okienka z tym dialogiem oO  , jak mam się wydostać z kopalni skoro potrzebuję jego zgody, a nie mam bladego pojęcia co dalej robic, zrobiłem misje z teleportami dla tego szamana i z tym orkiem pijakiem dla Pakara ale nie mam pojęcia jak wyjść z kopalni, zrobiłem już wszystkie misje wewnątrz niej. Dodam jeszcze, że Borys gdzieś zwiał, chyba nawet z kopalni:P

Może ktoś wie:)?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
jest bugfix naprawiający błąd z niemożnością dołączenia do paladynów (nie wymaga gry od nowa)
http://depositfiles.com/files/s86k050rg

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Słuchaj z modem może pomóc moja dziewczyna, która pochodzi z Ukrainy :lol:  Jest to język praktycznie identyczny z rosyjskim. Jeśli chcesz to możesz mi wysłać dialogi na e-mail, a ja przekażę je do tłumaczenia.

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Gdzie mam tą łatkę zainstalować, bo do folderu z Gothicem się nie da, a tam właśnie instalowałem Mroczną Sagę?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#137 2012-01-02, 21:25(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 21:32)
Gdzie mam tą łatkę zainstalować, bo do folderu z Gothicem się nie da, a tam właśnie instalowałem Mroczną Sagę?
normalnie właśnie tam, gdzie instalowałeś dark saga, instalator sam powinien wykryć ścieżkę instalacji moda

edit: jakieś błędy Ci wyskakują czy jak?

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#138 2012-01-02, 21:35(Ostatnia zmiana: 2012-01-02, 21:37)
No tak mam zainstalowane w G2NK -> SagaExt i nie akceptuje tej ścieżki, ani samej do G2NK
Wyskakuje jakieś okienko z krzaczkami prawdopodobnie to, że nieprawidłowa ścieżka

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No tak mam zainstalowane w G2NK -> SagaExt i nie akceptuje tej ścieżki, ani samej do G2NK
Wyskakuje jakieś okienko z krzaczkami prawdopodobnie to, że nieprawidłowa ścieżka
C:\Program Files\JoWood\Gothic II ;coś w stylu takiej ścieżki powinno być(że główny folder gothica)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry