Dark Saga/Mroczna Saga RU 365364 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 365364

Odpowiedzi 970

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#80 2011-12-30, 16:02(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 16:13)
tayson to robisz spolszczenie???

judge i żelazko też?

pawciow:co mi dadzą 2 bryłki gdy potrzebuje z 40

@DOWN:możliwe że przeoczyłem a w oferty pracy i pomocy nie
widziałem.a ten już z facepalmem wyjeżdża

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@UP: :facepalm:  przecież wyraznie napisał, że sie tym zajmuje, nawet stworzył temat w dziale "Oferty pracy i pomocy"

@Tyson: życze powodzenia :)  Czekam gorąco na spolszczenie. Znamy sie z forum żelazka o Wanderer :P Ale pod innym nickiem ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
tayson to robisz spolszczenie???

judge i żelazko też?

pawciow:co mi dadzą 2 bryłki gdy potrzebuje z 40

@DOWN:możliwe że przeoczyłem a w oferty pracy i pomocy nie
widziałem.a ten już z facepalmem wyjeżdża
dobre i to, ja nie rozpoczynałem opcji dialogowych z postaciami, które kosztują po 2,3 itp. bryłek za informację, dlatego mam z 40 bryłek rudy jeszcze ;
no najlepsza wg mnie byłaby nakładka właśnie, póki co czekamy na materiały

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
pawciow co ci to da że masz ich 40 jak je wydasz będziesz potrzebował następnych tylu

podobno w kopalni jest taki quest że trzeba zabić pełzacze z jaskiń i tam jest ruda zadanie aktywuje się gdy pomożesz wszystkim kopaczom

ja z dwoma miałem problemy

-jeden tylko by nas bił ten który ma własny kufer trzeba go pobić i powiedzieć coś z mapą z tego co zrozumiałem powiedział mi że mam przyjść za kilka dni
-na arenie chyba trzeba wygrać wszystkie walki i pomóc jednemu gladiatorowi i dać mu coś dobrego do jedzenia

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#84 2011-12-30, 18:42(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 20:59)
pawciow co ci to da że masz ich 40 jak je wydasz będziesz potrzebował następnych tylu

podobno w kopalni jest taki quest że trzeba zabić pełzacze z jaskiń i tam jest ruda zadanie aktywuje się gdy pomożesz wszystkim kopaczom

ja z dwoma miałem problemy

-jeden tylko by nas bił ten który ma własny kufer trzeba go pobić i powiedzieć coś z mapą z tego co zrozumiałem powiedział mi że mam przyjść za kilka dni
-na arenie chyba trzeba wygrać wszystkie walki i pomóc jednemu gladiatorowi i dać mu coś dobrego do jedzenia
na arenie jak pogadasz z Румар(Rumar), możesz wybrać z nim opcję walki, jednak później nie dostaniesz zadania, żeby mu przynieść papu jakieś ; gdy Cię pobije, gadasz z nim i dostajesz zadanie (jak je wykonasz może być nauczycielem walki jednoręcznej), dajesz mu grzyba, chleb i roślinkę, ale on wybrzydza, więc trzeba pogadać z 2gim typkiem z areny Дирой (Diroj)-on nam da innego grzyba, wracamy do Румар, dajemy mu i czekamy parę dni

to samo z Тикс (Tiks)-lepiej dać mu się pobić za 1wszym razem, ja tego nie zrobiłem i nie chce już ze mną gadać

edit: pierścień z jaskinii typka z półtoraręcznym mieczem można zabrać ok. godz. 20:51 czasu czasu w grze

Харт (niedaleko areny)może nauczyć nas języka chłopów i rzemieślników za 4 PN, tylko czy się to przyda?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
z  tym xapt to to wiedziałem

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#86 2011-12-31, 11:37(Ostatnia zmiana: 2011-12-31, 14:46)
Znalazł ktoś z was lekarstwo albo eliksir leczniczy dla Sema :P?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ma tam nie rozumiemy tekstu a ty nas o lekarstwo pytasz

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

#88 2011-12-31, 20:29(Ostatnia zmiana: 2011-12-31, 21:34)
Ja ogarniam po części dialogi , a dziennika zadań z niewielkimi problemami mogę odczytać o co chodzi w danym zadaniu:P

ps. Może to info wam się przyda:
Żeby wyleczyć Sema trzeba znaleźć alchemika, zadanie dostajemy od Draksa(ten gość z mieczem i pierścieniem), żeby chciał z nami gadać, musimy najpierw pogadać z Karło i za kilka bryłek zaciągnąć informacji bodajże od innych niewolnikach, ale mogę się mylić:P.
Alchemikiem jest niejaki Łafier jest w tunelu z początku niedostępnym(dostępu odmawia nam ork z kusza, a w przejściu jest krata), trzeba pogadać z Wispem, sprzeda nam zaklęcie snu:P
W tunelu czeka na nas 4-5 pełzaczy w tym 2 mocniejsze, dlatego lepiej ogarnąć sobie lepszą broń niż kilof czy kij z gwoździami:P

Na razie to tyle, jbc pytać, MOŻE pomogę:)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
chcecie pomóc?

SPOLSZCZCIE MODA! :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@UP :facepalm:

Tyson już sie wziął za spalszczanie. A ja zajmuje się stroną internetową dla jego spolszczenia.

A jeżeli DreamVader beda chcieli pomóc mu to sie do niego odezwą, a Twoje płaczki "SPOLSZCZIE MODA" nic nie dadzą.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

#91 2012-01-01, 12:42(Ostatnia zmiana: 2012-01-01, 12:43)
kur*a ale ty jesteś żałosny przecież tayson też jest w dream vadersach :facepalm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyson to DreamVaders, ale DreamVaders to nie Tyson. Żałosny, to jesteś ty dziecko, i to Ci powie dużo innych osób które Cie ciskają w innych tematach. Pieprzysz wszedzie od rzeczy, myslisz, że jesteś zabawny a tak naprawde śmieją sie z Ciebie, nie z Tobą.

Żeby nie odbiec od tematu: docztał sie ktoś może mniej więcej ile czasu zajmuje przejście moda?

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#93 2012-01-01, 13:31(Ostatnia zmiana: 2012-01-01, 16:59)
Niby jestem w DreamVaders'ach, ale tak naprawdę nie biorę czynnego udziału w tłumaczeniu Returninga. Czasem jedynie wspomagam, jeśli ktoś ma problem z danym słowem/zdaniem.

Co do Czarnej Sagi, a właściwie Ciemnej Sagi, to jak na razie czekam na odpowiedź autorów (czyli na skrypty z dialogami/itemami). W międzyczasie wygrzebałem "kilka" texturek z moda, które też mam zamiar oczywiście spolonizować. Oprócz tego przetłumaczyłem opis moda dostępny w wersji oryginalnej tutaj.

@ThorusOrc
Ja się doczytałem, 40 godzin około :)  Ponad 90 zadań do wykonania. A tak w ogóle to zamieszczę poniżej cały opis moda (w spoilerze, żeby nie zajmował tyle miejsca na stronie).

Spoiler
Opis moda „The Dark Saga” przez autorów: (Oryginalny dostępny na stronie: http://magic-team.net.ru/index.php?topic=416.0)

Przedstawiamy wam nową modyfikację na silniku G2 – Ciemna Saga.

W ramach wstępu.

W zasadzie ten projekt jest nowym wcieleniem moda The Dark Saga (projektu Gotivion)[ http://forums.ag.ru/?board=gothic&action=display&s=0&num=1181402608] grupy Kamrady (Камрады).

Projekt był zaplanowany jako niezależne wydarzenia pomiędzy G2 i G3. Został wybrany silnik G3, ale z powodu braku moskita postanowiono realizować go na silniku Obliviona. W 2007 roku został przygotowany i wydany mini-demo moda, które zawierało sam tylko początek historii. Potem projekt został zawieszony z szeregu powodów. Scenariusz w tamtej chwili był gotowy na 90%. Wyrzucać do kosza pół roku pracy było bardzo szkoda, więc podjęto decyzję aby spróbować jeszcze raz, ale tym razem innym składem, a dokładniej członkami grupy MAGIC Team i tym razem na silniku G2.

Historia moda.

Nasz mod opowiada o losach nowych bohaterów - Alasterze i jego przyjacielu Mariku. Obydwaj są poszukiwaczami przygód, z natury awanturzyści. Swoje próżne życie w Vengradzie postanowili urozmaicić wielką podróżą, celem której było poszukiwanie pradawnego skarbu. Nie powiedziałbym, że wszystko im wyjdzie zgodnie z początkowym planem, ale przygód mają pod dostatkiem, a nawet więcej.

Oto niewielki fragment z dziennika Alastera opowiadająca o początku przygody:

Po raz pierwszy legendę o Czarnym Mieczu – źródle potężnej magii – usłyszałem w portowej knajpie w Vengradzie, stolicy Myrthany. Opowiedział ją nam podpity pirat i nie byliśmy skłonni wierzyć w pijackie brednie, ale później słyszałem o tej broni znów i znów, od różnych ludzi i powoli zaczynało być dla mnie jasne, że taki miecz naprawdę istnieje, ale nikt z tych którzy wybrali się na jego poszukiwania nie powrócił. To rodziło jeszcze więcej plotek i domysłów. Pewnego dnia w nasze ręce trafiła mapa z miejscem, w którym może znajdować się pradawna świątynia, gdzie według opowiadań był pochowany miecz wraz z jego poprzednim właścicielem. Poszukiwacze skarbów, tacy jak my, po prostu nie mogli nie udać się na poszukiwania. Gdybym tylko wiedział, gdzie doprowadzą mnie te poszukiwania, pewnie bym spalił mapę, ale bogowie przygotowali mi zupełnie inny los…

Alaster otrzymawszy mapę wyruszył na wyspę, na której znajdowała się Świątynia Czaszki. Ale podli piraci wciągają go w pułapkę. Po nieudanej bitwie i próbie się uratować, wraz z Marikiem trafiają do niewoli, następnie wysyłają ich do kopalni, gdzie panują surowe zasady i gdzie życie każdego jest warte nie więcej niż parę kawałków rudy. Czy zdołają się oni wydostać stamtąd i znaleźć pradawne ostrze, dowiemy się akurat przechodząc modyfikację.

W modzie czeka na nas wielka wyspa, na której toczy się akcja moda.
Oto co o niej mówią kronikarze:

Ta wyspa jest wspaniała ze względu na swoją starożytną kulturę, pozostałością cywilizacji niegdyś wielkiego narodu – ferokijców. Oprócz tego zachowały się tu ogromne zasoby magicznej rudy, której potrzebują zarówno paladyni króla, jak i wojowniczym orkom. W centrum wyspy znajduje się Świątynia Czaszki, a nieopodal wejście do ogromnej kopalni, gdzie pod kontrolą orków setki niewolników wydobywają rudę. Piraci, obozujący na jednej z plaż, zajmują się akurat polowaniem na statki, a ci nieszczęśnicy którzy trafiają do niewoli, są sprzedawani orkom w zamian za złoto i muszą dla nich niewolniczo pracować.
Resztki ferokijców chowają się w lasach na wyspie w swoim tajnym obozie. Zostało ich niewielu, ale są niezłomni i żywią nadzieję pozbyć się najeźdźców z własnego domu.

Parę liczb.

W modyfikacji zrealizowano kilko oddzielnych lokacji:
- trzypoziomowa kopalnia niewolników;
- duża wyspa;
- podziemia starożytnego fortu;
- Świątynia Czaszki;
- kilka niedużych lokacji.

4 frakcje z różnymi ścieżkami questów; do każdej z nich można i trzeba wstępować:
- niewolnicy;
- najemnicy orków;
- myśliwi-ferokijcy;
- paladyni;
- piraci.

Występują nowe potwory, animacje, umiejętności itd. Scenariusz liczy około 300 stron tekstu, zawierający ponad 90 zadań.
Średni czas na przejście moda ze wszystkimi zadaniami wynosi około 40 godzin grania.

@DOWN
"Ciemna Saga" odpowiada oryginalnej rosyjskiej nazwie, która brzmi "Темная Сага", co dosłownie (i nie ma powodu w tym przypadku, aby tłumaczyć nie dosłownie) oznacza "ciemna saga". Uważam sprawę nazwy za zamkniętą, chyba że tłum forumowiczów będzie chciał innej nazwy niż "Ciemna Saga".

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Nie lepiej "Mroczna Saga"?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja ogarniam po części dialogi , a dziennika zadań z niewielkimi problemami mogę odczytać o co chodzi w danym zadaniu:P

ps. Może to info wam się przyda:
Żeby wyleczyć Sema trzeba znaleźć alchemika, zadanie dostajemy od Draksa(ten gość z mieczem i pierścieniem), żeby chciał z nami gadać, musimy najpierw pogadać z Karło i za kilka bryłek zaciągnąć informacji bodajże od innych niewolnikach, ale mogę się mylić:P.
Alchemikiem jest niejaki Łafier jest w tunelu z początku niedostępnym(dostępu odmawia nam ork z kusza, a w przejściu jest krata), trzeba pogadać z Wispem, sprzeda nam zaklęcie snu:P
W tunelu czeka na nas 4-5 pełzaczy w tym 2 mocniejsze, dlatego lepiej ogarnąć sobie lepszą broń niż kilof czy kij z gwoździami:P

Na razie to tyle, jbc pytać, MOŻE pomogę:)
jak mówił wcześniej xendix, wydobywać rudę można do określonego momentu-mi się udało akurat 80 bryłek rudy zdobyć, które w zupełności wystarcza na zdobycie informacji za rudę, opłaca się gadać z Draksem, Karło (czy może Carlo)i tym typkiem, co sprzedaje info za rudę obok areny i może nas poduczyć w samym wydobywaniu rudy

Mroczna Saga brzmi zdecydowanie lepiej :cool:

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Doszedłem do 2 rozdziału:)
Jak na razie super mi się grało:D

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#97 2012-01-01, 16:39(Ostatnia zmiana: 2012-01-01, 16:57)
@webcio,
skoro w miarę rozumiesz tam wszystko, to może chciałbyś się przyłączyć do tłumaczenia? W końcu im nas będzie więcej, tym szybciej powstanie polonizacja.

@DOWN
Ale po co zmieniać oryginalną nazwę? Autorzy zarówno w ojczystym jak i angielskim języku użyli słowa oznaczającego "ciemność" więc dlaczego w polskiej wersji ma być "mrok" albo "czerń"?

Jeśli natomiast chodzi o rosyjski a tłumaczenie moda, to pisać po rosyjsku nie trzeba umieć. Wystarczy rozumieć czytany rosyjski.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

#98 2012-01-01, 16:40(Ostatnia zmiana: 2012-01-01, 16:41)
A może "Czarna Saga"? Też w sumie nie najgorzej

EDIT: Chętnie bym pomógł w tłumaczeniu ale nie ogarniam skryptów a mój rosyjski jest na poziomie naprawdę miernym ;d  najlepsze jest to, że potrafię czytać... ale pisać to już nie bardzo :D

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
najlepsze jest to, że potrafię czytać... ale pisać to już nie bardzo :D
Przecież będziesz tylko czytać po rosyjsku, a pisać po polsku, a to chyba umiesz, co? ;d

0 użytkowników
Do góry