Dark Saga/Mroczna Saga RU 368967 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 368967

Odpowiedzi 970

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#60 2011-12-29, 19:55(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 20:21)
tylko ty rozumiesz mniej więcej ich język a ja NIE!!!!!!
ja nie czaję nic z cyrylicy, tyle co z dubbingu priwiet, haraszo, kanieszna etc :lol2:  ; a że trzeba mu butelkę wina, to zauważyć nietrudno, jak wybiera się kwestię dialogową, butelka znika z naszego ekwipunku i npc pije wino :naughty:

edit: trzeba gadać, ze wszystkimi kogo spotkamy - jeden z kopaczy (na polski chyba Mark czy Marek, który się znajduje w tej jaskinii pod mostem z portalem, trzeba zejść niżej)-wyczerpujemy z nim wszystkie linie dialogowe i w przedostatniej bodajże dostajemy 100 expa ; #msg1015144windą#msg1015144 na górę też nie ma co jechać, bo od razu orkowie atakują

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

#61 2011-12-29, 20:03(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 20:05)
a gdzie ten quest?

hellvard- dokładnie za h*ja chodzić po kopalni bez celu ja chodzę gadam wszystkie dialogi i dalej nic nie wiem.wszystkie itemy z tej kopalni zebrałem chyba

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#62 2011-12-29, 20:17(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 20:27)
a gdzie ten quest?

hellvard- dokładnie za h*ja chodzić po kopalni bez celu ja chodzę gadam wszystkie dialogi i dalej nic nie wiem.wszystkie itemy z tej kopalni zebrałem chyba
czytaj posty, to się dowiesz

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
przeczytałem wcześniej ale gościa nie znalażłem  :[

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#64 2011-12-29, 20:27(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 20:36)
przeczytałem wcześniej ale gościa nie znalażłem  :[

xendix: chodzi Ci o quest z winem? ; gdzie jest dokładniej ten pierścień? obszedłem chyba wszędzie i przeoczyłem widocznie

edit: co do questa zgaduję, że jeśli trafiłeś tam gdzie mówiłem, a npca tam nie ma, to musiał pójść spać

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#65 2011-12-29, 20:57(Ostatnia zmiana: 2012-06-11, 10:11)
Witam.

Mam chęci i możliwości przetłumaczenia tego moda. Na swoim koncie mam współudział w tłumaczeniu moda pt "Podróżnik - Za Liniami Wroga" (jako tyson90). Jeśli ktoś w niego grał to miał możliwość przekonania się o jakości tłumaczenia. Pomagali mi wtedy Żelazko i 0judge0. Być może i teraz mi pomogą. Jeśli jest jeszcze ktoś chętny (z dobrą znajomością rosyjskiego i/lub skryptów) zapraszam. Kontakt na PW lub GG.

Pozdrawiam,

tyson90

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
To podobno jest po ukraińsku :(

makin' bacon

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To podobno jest po ukraińsku :(
da radę ; 1wsza opcja dialogowa i potem 2ga z szamanem - oddajemy mu jedną wodę, chleb i jedną z bryłek rudy (takich o innej nazwie niż większość) i dostajemy za to 50 expa

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

#68 2011-12-29, 21:12(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 21:16)
Co wy pier*olicie? :facepalm:  
Informacje:
Developer Kraj : NIS Platforma Gry: Gothic 2 - Noc Kruka (Gothic II - Die Nacht des Raben) Praca tytuł: The Dark Saga (The Dark Saga) Obecny status: wydania Data wydania: 28 grudnia 2011 wersja mod: 1.0 Język Moda : rosyjskiej
To jest po rosyjsku...

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
pawciow:pierścień jest w rozwalonej beczce obok kopacza z mieczem półtoraręcznym

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

#70 2011-12-29, 21:51(Ostatnia zmiana: 2011-12-29, 21:51)
Co wy pier*olicie? :facepalm:

Informacje:
Developer Kraj : NIS Platforma Gry: Gothic 2 - Noc Kruka (Gothic II - Die Nacht des Raben) Praca tytuł: The Dark Saga (The Dark Saga) Obecny status: wydania Data wydania: 28 grudnia 2011 wersja mod: 1.0 Język Moda : rosyjskiej

To jest po rosyjsku...

Ach, przepraszam, wielmożny woyoooooooooooooooo, proszę o wybacznie.

CHYBA WŁAŚNIE KURWA DLATEGO NAPISAŁEM "PODOBNO" BO NIE BYŁEM PEWIEN.

makin' bacon

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#71 2011-12-29, 22:01(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 02:42)
pawciow:pierścień jest w rozwalonej beczce obok kopacza z mieczem półtoraręcznym
ja widziałem tylko kopacza ze zwykłym mieczem...hm - ok znalazłem go

edit: znajdujemy postać Финт (chyba Fint na nasze) i zagadujemy z nim, dostajemy zadanie z Markiem (Марк) - z nim przeprowadzamy wszystkie dialogi po czym wracamy do Finta - obaj są w jaskini pod mostem (wejście z klatką i flagą orków)-i dostajemy 250 expa ; zadanie trwa dalej... ;p

gothic1210
  • Gość
Już sama instalacja wygląda imponująco  :blink:  Trwa dosyć długo, a do tego wyskakują różne dziwne okienka z procesami, jakich nigdy nie widziałem  ;p  Bardzo ładnie wykonane intro, gra jest ciekawa już od pierwszych sekund. Słuchając dialogów da się zrozumieć niektóre słowa, części można się domyśleć, ale jak dotąd w całości zrozumiałem najwyżej dwa zdania, a z 90% nie skapowałem ani słowa  oO  Dubbing całkiem fajnie zrealizowany, podobają mi się głosy orków. Niestety spolszczenie (lub znajomość rosyjskiego  ;p  ) jest konieczna, by zrozumieć fabułę moda i komfortowo w niego grać, nie zastanawiając się cały czas "co ja mam do cholery robić???".

Jeżeli chodzi o instalacje to proponuję, aby w polskiej wersji była ona zrobiona inaczej (jeżeli to możliwe). No dobrze, miała tam jakieś bajery w postaci obrazka na powitanie, ale trwała stanowczo za długo. Szybciej instalował mi się Wiedźmin, Drakensang, NfS i Simsy razem wzięte. Nie wiem jak u was, ale u mnie to naprawdę był bardzo duży czas. Instalacja modyfikacji do Gothica nie powinna zajmować więcej czasu niż instalacja kilku gier z wyższej półki ;) zajmujących po kilka GB. Tak, jestem świadom że coś tam się wypakowywało, do tego GohicVDFSem no ale chyba można to było zrobić inaczej ;).

Jeżeli chodzi o spolszczenie to jedyne co mogę zaoferować to zrobienie polskich startscreenów itd.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

#73 2011-12-30, 08:59(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 09:50)
znalazłem w tej jaskini smoczy korzeń i klucz do skrzyni za upiorem w skrzyni jest potion siły :naughty:  

żeby zdobyć te rzeczy trzeba wyjść z jaskini w którym jest goścui z półtorakiem i tam gdzie jest pierścień skierować się od razu w lewo tam jest platforma  można wejść po drabinie. dochodzimy do półki skalnej i idziemy nią po boku jaskini zrobimy kilka kroków i musimy wejść na mały podest skaczemy z niego i idziemy dalej tam jest kolejny podest na nim są owe rzeczy:klucz i  smoczy korzeń

kluczem otwieramy skrzynie i cieszymy się z itemków

nowe:ZNALAZŁEM JESZCZE PLAN WYKONANIA MACZUGI Z KOLCAMI JEST ON W DUŻEJ JASKINI W KTÓREJ KOPACZ GNIECIE RUDĘ ZA POMOCĄ TEJ MASZYNY.OD KOPACZA W LEWO WCHODZIMY NA PODEST PO DRABINIE WŚRÓD 2 SKRZYŃ(CHYBA SKRZYŃ) LEŻY PROJEKT

najnowsze:POD NAJWIĘKSZYM PODESTEM TAM GDZIE ŚPI PAT(TAK MI SIĘ UDAŁO PRZECZYTAĆ)JEST SKRZYNIA W NIEJ SĄ DWA POTKI MANY KLUCZ NIE WIEM GDZIE JEST

ALE URWAŁ:WESZŁEM DO KOPCA RUDY TRZEBA WEJŚĆ NA GÓRĘ TAM GDZIE SĄ ORKOWIE KTÓRZY NIE DAJĄ NAM PRZEJŚĆ SKOCZYĆ Z TEJ GÓRY NA PODEST PALISADZIE Z NIEGO NA KOPIEC W KOPCU SĄ DWIE SKRZYNIE W KTÓRYCH JEST 14 BRYŁEK RUDY DUŻY POTION ŻYCIA +20HP COŚ JESZCZE RAZY 7(ZAPOMNIAŁEM) WYJŚĆ MOŻNA TAK WCHODZIMY NA POCZĄTEK BELKI ŚRODKOWEJ W PALISADZIE SKACZEMY Z NIEJ NA KONIEC 3 BELKI Z TRZECIEJ BELKI  WCHODZIMY ZNOWU NA PODEST W PALISADZIE Z KTÓREGO SKACZEMY NA BELKĘ PO WEWNĘTRZNEJ STRONIE SCHODZIMY BELKĄ W DUŁ I CIESZYMY SIĘ RUDĄ

W JASKINI JEST TAKŻE MIESZEK ZE ZŁOTEM(25) JEST ON NA ORKOWEJ
WIEŻY OBOK KTÓREJ JEST PRZEJŚCIE DO OBSZARU PILNOWANEGO PRZEZ ORKA(OBSZAR JEST ZAGRODZONY KRATĄ)

jak coś znajdziecie też mówcie może się to przyda
dzięki za przeczytanie

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Co to za radocha grać w Gothica bez znajomości fabuły, dialogów, itp. ?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

#75 2011-12-30, 09:54(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 10:55)
JA GRAM W MODA NAWET JEDNO ZADANIE ZROBIŁEM :lol2:  
mam 2 lvl choć nie znam fabuły krążę po kopalni i robię co mogę żeby wykonać zadania

a szukanie nowych rzeczy sprawia mi radość więc skoro wiem gdzie są chcę się z wami tym podzielić

Z TEGO CO ZROBIŁEM PRZED CHWILOM NA ARENIE ZROZUMIAŁEM ŻE TAM TRZEBA DOSTAĆ W RYJ WTEDY AKTYWUJE SIĘ JAKIŚ QUEST I TRZEBA ROŚLINY  PRZYNOSIĆ GOŚCIOWI CO NAS POKONAŁ

KIEDY ZOSTANĄ UDOSTĘPNIONE MATERIAŁY BY JE SPOLSZCZYĆ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
JA GRAM W MODA NAWET JEDNO ZADANIE ZROBIŁEM :lol2:  
mam 2 lvl choć nie znam fabuły krążę po kopalni i robię co mogę żeby wykonać zadania

a szukanie nowych rzeczy sprawia mi radość więc skoro wiem gdzie są chcę się z wami tym podzielić

Z TEGO CO ZROBIŁEM PRZED CHWILOM NA ARENIE ZROZUMIAŁEM ŻE TAM TRZEBA DOSTAĆ W RYJ WTEDY AKTYWUJE SIĘ JAKIŚ QUEST I TRZEBA ROŚLINY  PRZYNOSIĆ GOŚCIOWI CO NAS POKONAŁ

KIEDY ZOSTANĄ UDOSTĘPNIONE MATERIAŁY BY JE SPOLSZCZYĆ?
-wtedy kiedy zostaną nam wysłane;
bardzo dobrze, przyda się-grając w moda czuję się tak, jak jak oglądałem #msg1015211Avatara#msg1015211 w wersji rosyjskiej :lol2:  (niby oglądasz i coś kumasz, ale wciąż niewiele) ; ja jednym kluczem otworzyłem skrzynię, gdzie były poty chyba eliksiry ducha (na podniesienie maxymalnej many) i mam 2gi klucz, ale on nie pasuje do tych skrzyń, w których do tej pory byłem(jest skrzynia za posągiem orka, do którego można się pomodlić np. i jej nie idzie otworzyć)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

xendix

#77 2011-12-30, 12:29(Ostatnia zmiana: 2011-12-30, 13:05)
ja ją otworzyłem tam jest eliksir siły

a byłeś w kopcu rudy tam jest skrzynia bez klucza i druga zamknięta

edit: przeszedłem wszędzie i nic nie mogę zrobić więc pobawiłem się w zabijakę i doszedłem do wniosku że w tym modzie każda bryłka rudy znaczy wiele.

bez bryłek rudy nie da się przejść moda a mamy ich konkretną ilość bo po pewnym czasie nie można ich wydobywać.trzeba wybierać każdą odpowiedz odpowiednio by nie tracić rudy a zdobywać informacje do questów.bez polskich dialogów TO NIEMOŻLIWE!!!!!!

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ja ją otworzyłem tam jest eliksir siły

a byłeś w kopcu rudy tam jest skrzynia bez klucza i druga zamknięta

edit: przeszedłem wszędzie i nic nie mogę zrobić więc pobawiłem się w zabijakę i doszedłem do wniosku że w tym modzie każda bryłka rudy znaczy wiele.

bez bryłek rudy nie da się przejść moda a mamy ich konkretną ilość bo po pewnym czasie nie można ich wydobywać.trzeba wybierać każdą odpowiedz odpowiednio by nie tracić rudy a zdobywać informacje do questów.bez polskich dialogów TO NIEMOŻLIWE!!!!!!
za 2 chleby u jednego z niewolników można dostać 2 bryłki rudy

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Jeżeli chodzi o instalacje to proponuję, aby w polskiej wersji była ona zrobiona inaczej (jeżeli to możliwe).
Polonizacja wyjdzie prawdopodobnie w formie łatki, zatem nie skróci to czasu instalacji oryginalnej gry. Jedynie jeszcze będziemy musieli się pofatygować aby doinstalować spolszczenie.

Jeżeli chodzi o spolszczenie to jedyne co mogę zaoferować to zrobienie polskich startscreenów itd.
To też się przyda, jak najbardziej możesz je zrobić. Efekty prac wyślij mi na maila: tyson90@op.pl

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry