Wiedźmin 2 159737 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 159737

Odpowiedzi 539

sauron
  • Gość
zamówione, może nawet kompa znowu uaktualnię, no ale pół roku jeszcze zostało

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 2
#81 2010-11-19, 17:59(Ostatnia zmiana: 2010-11-19, 17:59)
Pamięć RAM: 1 GB dla Windowsa XP
to jest niesamowite jak na dzisiejsze czasy :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te wymagania są prawdziwe? Jeśli tak, to jestem zdumiony. Myślałem, że mój komputer będzie trzeba kompletnie przerobić, a tu się okazuje, że nawet karty graficznej zmieniać nie muszę. ^^

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Wiedźmin 2
#83 2010-11-20, 01:04(Ostatnia zmiana: 2010-11-20, 01:05)
może nawet kompa znowu uaktualnię
Najpierw rama, potem przyjemność...

no ale pół roku jeszcze zostało                                       
No jeżeli już o dacie mowa... premiera została przesunięta z kwietnia na 17 maja

sauron
  • Gość
przesadzacie z wydajnością, w tej chwili niewiele jest gier które ma o wiele większe wymagania, większość tego co nowe i do tej pory zrobione np na silniki unreal, cryengine (i inne dobre) doskonale sobie radzi z podobnym sprzętem bez schodzenia detalami na minimum. wyjątkami są gothiki i inne niszowe produkcje.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Podbijam. To już nie te czasy intensywnego rozwoju i innowacji, gdzie co chwile wchodziła nowa technologia, silnik pociągając za sobą coraz to większe wymagania sprzętowe. Ograniczone możliwości innych platform również mają w tym swój udział. Obecnie nawet na kilkuletnim sprzęcie ze średniej półki można grać jak powiedział kazz bez martwienie się o to czy ruszy, czy jednak będzie klatkowało.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wiedźmin 2
#86 2010-11-20, 11:42(Ostatnia zmiana: 2010-11-20, 11:42)
Porównując wymagania między W2 a W1, można wysnuć wnioski, że niewiele się różnią, głównie kartą graficzną i procesorem z jedno- na dwurdzeniowy.

W2:
   1. System operacyjny: Windows XP/Vista
   2. Procesor: Intel Core 2 Duo 2,2 GHz lub podobny model AMD
   3. Pamięć RAM: 1 GB dla Windowsa XP / 2 GB dla Windowsa Vista
   4. Grafika: Nvidia GF 8800 512 VR lub podobny model ATI
   5. HDD: 8 GB wolnego miejsca na grę i kolejne 8 GB na zawartość bonusową

W1:
- Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista (System Operacyjny musi posiadać dostępne aktualizacje)
- Procesor: Intel Pentium 4 2.4GHz lub AMD Athlon 64 +2800
- Pamięć RAM: 1024 MB RAM w przypadku Microsoft Windows XP / 1536 MB dla - Microsoft Windows Vista
- Karta graficzna: 128 MB Video RAM, z obsługą DirectX9 Vertex Shader/ Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800)
- 8.5 GB wolnego miejsca na dysku twardym
- Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 9.0c
- Napęd DVD

Porównując do Arcanii:
    * System operacyjny: Windows XP / Vista / Windows 7
    * Procesor: Intel Dual Core lub AMD Athlon Dual Core 3500+
    * RAM: 1 GB RAM (Windows XP), 1,5 GB (Windows Vista)
    * Karta graficzna: GeForce 8600 GTS lub Radeon X1900 XTX/2DHT
    * DirectX: 9.0c lub nowszy
    * HDD: 10 GB
    * Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 8.1

Mają praktycznie te same wymagania, a oprawa wizualna jest znacząco różna :lol2:  Zobaczymy, jak będzie w praktyce :D

Wymagania wzięte ze stron:
http://www.gram.pl/news_8QrkHO,4_Wiedzmin_2_Zabojcy_Krolow_wymagania_sprzetowe.html
http://www.gamestar.pl/news/125064/Znamy.oficjalne.wymagania.Wiedzmina.html
http://www.cdaction.pl/news-13796/arcania-gothic-4---znamy-wymagania-sprzetowe.html

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
że niewiele się różnią, głównie kartą graficzną i procesorem z jedno- na dwurdzeniowy.
pamiętając, że gry wymagają jeszcze tylko dysku, co nie jest takim wcale "wymaganiem", bo zawsze da się zwolnić i ramu to raczej grafika i procesor to duża różnica :P

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem że w sumie jest to najmniej ważne, ale szkoda tylko że nie utrzymali stylizacji wizualnej pudełka z pierwszej części
jako okładka wygladała by znacznie lepiej niż .
No i mam nadzieję że jakieś demo przed premierą wypuszczą

Spoiler

WAH WAH WAH.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

Wiedźmin 2
#90 2010-12-27, 19:31(Ostatnia zmiana: 2010-12-27, 19:32)
Co do Wiedźmina 2 to ukaże się w 3 wydaniach:

Edycja Premium Wiedźmin 2: Zabójcy Królów:   Cena: 99.99zł

DVD z grą: DVD z grą Wiedźmin 2: Zabójcy Królów
Specjalne "Making-of" DVD: Materiały filmowe związane z grą - niepublikowany wcześniej film o powstawaniu gry ,zwiastuny,dzienniki deweloperskie, nagrania z rozgrywki, wywiady.
Ścieżka dźwiękowa: Płyta CD z utworami wykorzystanymi w grze Wiedźmin 2: Zabójcy Królów
Mapa: Dwustronna drukowana mapa świata gry.
Przewodnik: Poradnik do gry, przeznaczony zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych graczy.
Instrukcja: Opis podstawowych zasad rozgrywki, sterowania oraz opcji gry
Pamflet i moneta: Koperta zawierając list i monetę stanowiące ważny element historii opowiedzianej w grze
Papercraft: Dwie papierowe figurki - Geralt oraz losowa postać z gry do samodzielnego złożenia
Ekskluzywne pudełko: Stylowe, efektowne etui mieszczące całą zawartość edycji Premium

Aha, gratis dostajecie kod na postać z unikalnymi przedmiotami w grze hmm...

Edycja Kolekcjonerska Wiedźmin 2: Zabójcy Królów cena: 229,99 zł

Płyta DVD z grą Wiedźmin 2: Zabójcy Królów
Specjalne "Making-of" DVD: Materiały filmowe związane z grą - niepublikowany wcześniej film o powstawaniu gry, zwiastuny,dzienniki deweloperskie, nagrania z rozgrywki, wywiady.
Ścieżka dźwiękowa: Płyta CD z utworami wykorzystanymi w grze Wiedźmin 2: Zabójcy Królów
Mapa: Dwustronna drukowana mapa świata gry.
Przewodnik: Poradnik do gry, przeznaczony zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych graczy.
Instrukcja: Opis podstawowych zasad rozgrywki, sterowania oraz opcji gry
Pamflet i moneta: Koperta zawierając list i monetę stanowiące ważny element historii opowiedzianej w grze
Papercraft: Dwie papierowe figurki - Geralt oraz losowa postać z gry do samodzielnego złożenia
Ekskluzywne pudełko: Stylowe, efektowne etui mieszczące całą zawartość edycji Premium
Głowa Geralta - rzeźba głowy Geralta z Rivii z imitacji marmuru. Wymiary przybliżone: 6 x 7 x 15 cm.
Artbook - bogata dokumentacja ilustracji z gry razem z opisami (szkice koncepcyjne, oficjalne grafiki z gry oraz historię powstawania wizualnej strony gry - około 200 stron).
Kości do gry - wiedźmińskie kości do gry (5 szt.) zapakowane w poręczny woreczek.
Talia kart - karty do gry (standardowa talia 54 szt.) z motywami gry.
Poradnik gry w karty - poradnik dla wszystkich, którzy chcieliby wygrywać w karty i kości.
Zestaw naklejek - trzy naklejki z grafiką z gry.
Temerski Oren - oficjalna waluta Króla Foltesta.
Duża figurka papierowa Drauga - jednego z najniebezpieczniejszych potworów z gry w formie maskotki na biurko.
Zawartość do pobrania (DLC) - Kurtka oddziałów Roche'a - jeden z najlepszych przedmiotów jakie można znaleźć w grze. Wyłącznie w Edycji Kolekcjonerskiej.
Trwałe pudełko kolekcjonerskie - grube kartonowe pudełko z Wiedźmińskim Medalionem, w którym pomieścisz wszystkie elementy Edycji Kolekcjonerskiej.

Warto wspomnieć że edycja kolekcjonerska zostanie wysłana do graczy kilka dni przed oficjalną premierą, a pierwsze 1000 osób otrzyma unikalny numer ( Bonus +2 do lansu).

III edycja Wiedźmina 2, to jeśli dobrze zrozumiałem wersja multimedialna w całości(?) do ściagnięcia z netu wraz z pierdółkami w formacie PDF.

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie ściągam gier z neta, więc kupuję. Ale nie czuje chęci posiadania EK, więc kupię edycję premium.

A co do internauty SoMe, który mówi "Wiem że w sumie jest to najmniej ważne, ale szkoda tylko że nie utrzymali stylizacji wizualnej pudełka z pierwszej części", to ja jednak wolę okładkę na której widnieje Geralt.

sauron
  • Gość
tego reklamować nie trzeba, same screeny się obronią. w tym drugim linku jest sporo screenów z innych gier gdzie widać gwałtowną różnicę tego co się robi po europejsku a amerykańskim rpg... może w końcu stylistyka gier rpg zacznie przypominać realia a nie obwieszone tonami żelastwa kobyły z megamieczami

http://www.gamekult.com/actu/zoom-the-witcher-2-pc-A0000090577.html
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=422113

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

Wiedźmin 2
#93 2011-02-19, 22:45(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 22:46)
Trzeba przyznać, że tekstury są dosyć wyraźnie wykontrastowane, ale efekt jest naprawdę niezły!

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten pierwszy screen na tamtym forum cholernie mi przypomina G3. :pokerface:  
Ale cała reszta jest zajebista, te detale i kolorystyka. W jedynce bolały mnie kontrasty między lokacjami, jak np. między gajem druidów a resztą bagien, z kolei tutaj wszystko jest przeładowane kolorami(i to w pozytywnym sensie). Nie no, naprawdę ładnie im to wyszło, wreszcie jakaś odmiana po tej całej masie kiczowatych RPG'ów które ostatnimi czasy powychodziły.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=AEUazuUBZ4Y

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Piękne tekstury bloków kamiennych, piękne lokacje, piękny las, piękna muzyka, klimat bardzo bliski górniczej dolinie z g2 i lokacji nk. Jak widać da się robić dobrze, bez odpierdalania lipy. Szkoda, że w tej kategorii gier jest to jedyny krok milowy od czasów nocy kruka.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
TOTALNIE ZAJEBISCIE DRAGON AGE 2 WYGLADA PRZY TYM JAK CIENIUTKA, BUDŻETOWA GIERKA Z CZASOPISMA POKROJU HURTOWNI PLAY CZY CITY INTERACTIVE MOJA PODJARA PO OBEJZENIU SCREENOW SIEGA SZCZYTU

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
noc kruka była zjebana

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
noc kruka była zjebana
antyprops

Co do gejmpleju, to faktycznie zajebisty. Naprawdę podoba mi się styl, w jakim idą twórcy wiedźmina. Zostawiają w tyle całe te gówniane produkcje, które od pewnego czasu wyrastają jak grzyby po deszczu. Mam nadzieję, że fabuła będzie równie dobra co grafika, ale, sądząc po tym, co widziałem, raczej mam dobre przeczucia.

*sika z radości*

0 użytkowników
Do góry