Oprogramowanie 23153 66

O temacie

Autor

Zaczęty 11.09.2009 roku

Wyświetleń 23153

Odpowiedzi 66

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Oprogramowanie
#40 2009-09-13, 10:49(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 10:51)
Drastycznych zmian nie ma :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
w gimpie zawsze najgorsze były te okienka. prawie tak do dupy jak w spacerze

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Oprogramowanie
#42 2009-09-13, 11:09(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 11:10)
Thoro - coś koło 1988-1990.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Dekster link=topic=7220.msg65102#msg65102 date=Sep 13 2009, 10:04 AM\'

stary 3ds max :D
Zdaje się, że wtedy jeszcze screeny robili aparatem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zdaje się, że wtedy jeszcze screeny robili aparatem.

gdzieś na początku tego wieku chyba był taki program o grach. najpierw nazywał się bodajże "iguana", później "hype" czy tam "hyper". leciały tam takie różne programy ze screenami i demówkami, które przysyłali gracze to co chwile napominali aby przesyłać w "formatach cyfrowych" a nie nagrywane kamerą czy aparatem także jeśli już to ta tradycja wyginęła całkiem niedawno nie zaś w latach 80 :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Oprogramowanie
#45 2009-09-13, 13:44(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 13:45)
najpierw nazywał się bodajże "iguana", później "hype" czy tam "hyper".
Nazywał się GameOne, potem był Hyper bodajże.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Game_One

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Oprogramowanie
#46 2009-09-13, 15:14(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 15:15)
Ja mam jeszcze stare gazety, gdzie wychwalają grafikę w warcrafcie jedynce :D . Trzeba przyznać, że bardzo przyjemnie się czyta :lol2: .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Oprogramowanie
#47 2009-09-13, 15:38(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 15:38)
ogólnie większość gier z 97-2002 była opisywana jako "fotorealistyczne". później jakoś się uspokoili :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Cóż, pojęcie ładnej grafiki jest chyba najszybciej zmieniającym się pojęciem w grach - kiedyś widziałem u kumpla postala 2, jak tylko wyszedł, i zapamiętałem "miał zajebistą grafikę". Ostatnimi czasy wpisałem sobie w googlach grafice "postal", i się przeraziłem - TO była według mnie ładna grafika?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Miałem podobne odczucie, jak zagrałem w Mafię zaraz po premierze :D .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Oprogramowanie
#50 2009-09-13, 17:49(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 17:50)
Cóż, pojęcie ładnej grafiki jest chyba najszybciej zmieniającym się pojęciem w grach - kiedyś widziałem u kumpla postala 2, jak tylko wyszedł, i zapamiętałem "miał zajebistą grafikę". Ostatnimi czasy wpisałem sobie w googlach grafice "postal", i się przeraziłem - TO była według mnie ładna grafika?

to prawda dlatego staram się nie powracać i nie grać w gry, które darzę sentymentem bądź, te które mi zaimponowały x lat temu :D
z resztą to tyczy się każdej dziedziny życia gdzie role gra aspekt wizualny; moda, design, wzornictwo, obowiązujące trendy itd itd

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Oprogramowanie
#51 2009-09-13, 18:12(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 18:12)
ja gram i jest całiem miło, ale to pewnie dlatego, że należę do 11% z podpisu Mięsa.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Taką sentymentalną grą jak dla mnie jest gothic :D . Zawsze w niego grałem, a jak przypomnę sobię jak zaczynałem to aż się milo robi.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Taką sentymentalną grą jak dla mnie jest gothic :D . Zawsze w niego grałem, a jak przypomnę sobię jak zaczynałem to aż się milo robi.

jaki to ma związek z tematem?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Oprogramowanie
#54 2009-09-13, 19:08(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 19:09)
jaki to ma związek z tematem?

W zasadzie, to taki sam, jak wszystko od posta #47 włącznie - czyli niewielki. Ale nie ma chyba co kończyć offtopa, pewna swoboda powinna być :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ale rozmawiamy o grafice a nie kurwa sentymentalnych grach. offtopic jak najbardziej ale ukierunkowany. prawo i sprawiedliwość musi być

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
chodzilo mi o grafikę gothic'a, która utkwiła mi w pamięci. Jak na tamte lata to dla mnie był hit :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Wiekowa grafika i tak wydaje się lepsza, niż planistyka w najnowszym Wolfensteinie, wyglądająca jak ta, sprzed 15 laty.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Skoro już o grafice...

...DX10 mnie przeraził. W Crysisie dodaje niewiele - chyba ładniejsza woda, nieco inny - trochę lepszy - rendering ogółem, ale to delikanie widoczne, i God Rays. Chyba nic poza tym nie ma. A w benchmarku miałem tak: Crysis DX9 (tzw. detale high) - 35 FPS, Crysis DX10 (Very High) - 23. Mam same God Rays opłacać kosztem 12 fps? Nara mi z tym!

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no bo ta gra nie była przygotowywana na D3D 10, tylko dodane było kilka bajerków. DX10 daje nowe możliwości optymalizacji przez przenosznie większej ilości obliczeń na GPU. ale oczywiście im więcej mocy, tym bardziej opłaca się stosować metody tworzące mniej wydajny kod, ale niższym nakładem pracy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry