Pomysły i Propozycje 89441 250

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 89441

Odpowiedzi 250

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Cytat: Aragorn link=topic=659.msg32676#msg32676 date=Sep 23 2008, 19:43\'
Powiem tak:
Orc kończy już prace nad wszelkiego rodzaju "nowinkami technicznymi". Teraz skupiać się będziemy głównie na fabule i łączeniu wszystkiego w kupę.
Tak więc pomysły takie jak powyżej możecie sobie darować. Wdzięczni bylibyśmy natomiast za wszelkiego rodzaju sugestie dotyczące questów pobocznych.

Tak dokładnie teraz głównie koncentrujemy się na tej kupie :D

Muszę przyznać, że pomysł ze skrytobójstwem jest ok i już dawno temu rozważaliśmy taką możliwość. Da się to zrobić, ale zbyt dużo zabawy i czasu a efekt niekoniecznie musi być zadowalający ;p

Piszcie jak araguś sugeruje pomysły na zadanka poboczne, ale nie w stylu przynieś, zanieś, zgwałć, pozamiataj ;p

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: shergar link=topic=659.msg32744#msg32744 date=Sep 24 2008, 16:48\'
zgwałć

hmm... trzeba będzie pomyśleć nad nową animacją  :D  
Swoją drogą skoro mamy już fryzjerstwo i inne duperele to możnaby wprowadzić umiejętność gwałcenia. Ach ten realizm w grze  ;p

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Robienie tej umiejętności to strata czasu, bo i tak większość populacji stanowią mężczyźni, a kobiety są dobrze pilnowane

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
To ew. można filmik dodać xD

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekawe, kto by tej umiejętności uczył. :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Oglądało by się obrazkowe tablice z kamienia xD

Dobra starczy bo spam się szerzy :D

Mahoro
  • Gość

Mahoro
Gość

Pomysły i Propozycje
#106 2008-09-25, 15:07(Ostatnia zmiana: 2008-09-25, 15:09)
Mój pomysł na quest:

Dwóch NPC (powiedzmy Lech i Jarosław) się pokłóciło i zamierzają stoczyć pojedynek. Lech mówi nam że jest za słabym wojownikiem by wygrać i prosi abyśmy jakoś zaszkodzili Jarosławowi, tak by ten miał mniejsze szanse w pojedynku. Gdy zagadniemy Jarosława, mówi on nam że na pewno wygra pojedynek bo szczęście przyniesie mu pierścień który kiedyś podarowała mu ukochana i który zakłada do każdej walki. Od innego NPC (powiedzmy Romana :D  ) możemy się dowiedzieć że Jarosław trzyma pierścień w skrzyni w swojej chacie. Aby ukończyć quest trzeba będzie podmienić pierścień Jarosława na inny odejmujący a nie dodający statystyki (do znalezienia przy Wrzodzie - jesli planujecie go umieścić w modzie). Podmieniamy pierścień, Lech wygrywa z osłabionym Jarosławem a my dostajemy trochę rudy i xp :D  Można też wyjawić knowania Lecha Jarosławowi, wtedy dostaniemy mniej xp a zamiast rudy rycinę z nagą laską :)  (podobną do tej jaką  miał kartograf z starego obozu).

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Quest jak quest. Zero tutaj innowacji. Jeszcze raz napiszę, że w naszym modzie nie ma miejsca na questy podobne do tych z g1, g2nk i g3 (w tym przypadku jest to zerżnięte z pewnego questa w karczmie z g2, z tym że tam podmieniało się alkochol na wodę.). Z resztą to się kupy nie trzyma. Skoro ten pierścień jest taki wspaniały to dlaczego Jarosław trzyma go w skrzyni zamiast nosić na palcu? :D

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator

Piskor

Pomysły i Propozycje
#108 2008-09-26, 20:38(Ostatnia zmiana: 2008-09-26, 23:22)
W pierwotnym zamierzeniu miał być to quest dla GB, ale nie do końca zgadzał się z koncepcją moda. Jednak nie chciałbym żeby się zmarnował, bo został pozytywnie oceniony i daję go tutaj, mam nadzieję, że należy do kategorii propozycji, których pożądacie.

Rita
Jedna z prostytutek spacerujących na dziedzińcu zamku SO, Rita zagada do nas a my będziemy mogli zaoferować jej coś do picia. Będzie to wybór czterech trunków: piwo, wino, miód, woda. W zależności od tego co dla niej wybierzemy (jeśli oczywiście coś z tych rzeczy posiadamy ) otrzymamy inną odpowiedź. Gdy poczęstujemy ją winem powie, że nie jesteśmy tacy źli jakby się mogło wydawać i opowie o tym jak to jest jej źle – strażnik do którego należy bije ją i nie szanuje. Nazywa się Paulo i Gomez dał ją mu w zamian za to czym się odznaczył. Naszym zadaniem będzie pójście do Alchemika (jakiegoś odludka) i kupienie silnej trucizny, którą otrzymamy po wykonaniu innego zadania (zebrać jakieś specyfiki?). Potem musimy pogadać z Paulem i zaproponować mu zatruty specyfik (zatrujemy go przy stole alchemicznym). Paul padnie nie żywy na ziemię a my zaniesiemy dobrą nowinę Ricie. Jednak przed zamkiem zatrzymają nas Strażnicy i oskarżą o morderstwo Paula. Jeden z kopaczy widział nas przy nim ostatniego. Możemy się bronić, powołując na Ritę i mówiąc, że ten był jej oprawcą. Ta wszystkiego się wyprze, a my zostaniemy zamknięci w celi. Do celi przyjdzie jeden ze strażników (imię: Kilvar) i zaproponuje układ. Zwali winę za morderstwo Paula na jakiegoś kopacza (np. Wrzoda) a nas wypuści żebyśmy dopadli Ritę. Okaże się, że żywi do niej urazę, kiedyś pracowała w Kopalni i zginęłaby gdyby nie on - dożywiał ją, otaczał opieką a potem załatwił jej dom w SO i sprawił, że nie musiała już więcej pracować. Zanosił jedzenie i pieniądze. Ta jednak wolała udać się do Gomeza i stać się zamkową ladacznicą, którą Gomez nagradzał zaufanych strażników. Zapomniała już o nim o tym co dla niej zrobił a on darzył ją uczuciem. Spotkamy ją w domu Alchemika. Zaskoczy ją nasz widok. Zacznie się tłumaczyć, że gdyby się dowiedzieli, że ona za tym stoi zrobiliby z niej szmatę, każdy mógłby ją gwałcić kiedy chciał. Gdy powiemy, że nie jesteśmy pierwszymi baranami, których zauroczyła, odpowie, że Kilvar w zamian za każdą rzecz, którą dla niej robił żądał pójścia do łóżka. W końcu dostał fioła na jej punkcie. Wyciągnął ją z kopalni nie dlatego, że martwił się o nią, chciał ją mieć po prostu na oku, bo bał się, że może związać się z kimś innym. Chciała się od niego uwolnić i wybrała stanie się jedną z panienek Gomeza, lecz teraz wie, że to nie okazało się lepszym wyborem. Przeprasza nas i gdyby mogła cofnąć czas nie wykorzystałaby pomocy Kilvara tylko pozwoliła sobie umrzeć pracując w kopalni, nas też przeprasza mówiąc, że wie na co sobie zasłużyła i nie waha się ponieść konsekwencji. Jednak spotkała wreszcie kogoś dla kogo jej życie jest ważne – Alchemika, który nie kocha jej tylko z zewnątrz jak dotąd wszyscy inni, lecz pokochał jej wnętrze tak jak ona jego. Wybór należy do nas, gdy ją zabijemy, Alchemik zechce uczynić to samo z nami. Paulo jak tylko dowie się o jej śmierci będzie zadowolony lecz potem zrozumie i powie, że nie był dla niej dobry, że tak naprawdę bał się, że ucieknie od niego, że nie powinien jej do niczego zmuszać, powinna być wolna, żałuje, że kazał to zrobić. Tak samo powie, gdy jej nie zabijemy, stwierdzi, że lepiej żeby była szczęśliwa z kimś innym.

Co do zamknięcia w celi, podczas spekulacji Buła nasunął pomysł, by teleportować gracza do zamkniętej celi i podczas tego puścić filmik (w postaci pokazu slajdów, bądź jednego kadru - mogę zaoferować swoją pomoc przy jego wykonaniu ) obrazujący całe zajście uwięzienia.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Mozecie dodac taka funkcje jak palenie fajki :/  maly szczegol, a napewno niejeden chcialby sobie zapalic prawdziwa fajke w Gothicu :roll:

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Nygus link=topic=659.msg33424#msg33424 date=Oct 2 2008, 17:18\'
Mozecie dodac taka funkcje jak palenie fajki :/  maly szczegol, a napewno niejeden chcialby sobie zapalic prawdziwa fajke w Gothicu :roll:

Myslałem nad tym, naprawde, jak będzie moment to napewno to zrobię, i rozwine nawet do kilku rodzajów tytoniu itd.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Np. mozliwosc samodzielnego nabijania jednej fajki roznym tytoniem etc.

Adrian
  • Gość
I samodzielnego uprawiania bagiennego ziela :/

PS: To joke :roll:

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Cytat: Nygus link=topic=659.msg33449#msg33449 date=Oct 2 2008, 21:29\'
Np. mozliwosc samodzielnego nabijania jednej fajki roznym tytoniem etc.
No właśnie, fajki wodnej i takiej zwyczajnej fajkowatej co to w g1 w drodze do obozu sekty można było znaleźc (przy moście obok skały)
Może jeszcze jakieś misje z wykorzystaniem beczek do których można się schowac?

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Pomysły i Propozycje
#114 2008-10-03, 12:39(Ostatnia zmiana: 2008-10-03, 12:42)
Często w dzienniku mamy masę misji i tych pobocznych ,i tych głównych (jak ktoś ma z 20 zadań niewykonanych to ma niezły "bajzer" :D  ) fajnie by było jeżeli główne misje były w dzienniku zapisane na jakiś inny kolor np złoty czy coś :D

Nie wiem czy to jest wykonalne bo skryptami się nie zajmuje ale jeśli tak to było by to miłe ułatwienie :P

Adrian
  • Gość
Jestem ciekaw czy zrobicie jakiś motyw z Ur-Shakiem. I jeśli tak to będzie jak ten z jedynki(w miare przyjazny) czy z dwójki(pokazuje swoje prawdziwe oblicze) :P

Adrian

Adrian

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Ta fajny pomysł, ale raczej nierealny heh

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

Pomysły i Propozycje
#117 2008-11-10, 21:14(Ostatnia zmiana: 2008-11-10, 21:15)
ja myślę, że to z nabijaniem fajki jest dosyć fajne ale byłoby też fajnie jakby to dawało jakieś efekty no nie wiem np tytoń hmm... z kruczego ziela(??) dawałby nam np 100EXP to tylko taka propozycja. Aha fajne też jest to z tymi kolorowymi misjami czasami sie tam gubie i nie wiem, które to które np misje główne mogły by mieć czerwony kolor albo cos w tym stylu. Jak myślicie??hmm?? ;]   ;]   :D   :P   :P   :D  

i jeszcze taka propozycja: Dodajcie  króliki żeby było z czego rosół zrobić bo ze ścierwojada to ja bym sie nie tknął jak pomyśle, że on sie żywi ścierwem, i mógł zjeść np mojego brata bleeee..... :o   :(   :(   :(

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ale tyś durny :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Pomysły i Propozycje
#119 2008-11-10, 21:53(Ostatnia zmiana: 2008-11-10, 21:55)
ze ścierwojada to ja bym sie nie tknął jak pomyśle, że on sie żywi ścierwem, i mógł zjeść np mojego brata bleeee..... 8.gif 25.gif 25.gif 25.gif

Takiego masz brata? xD

PS.
Ty jesz rosół z królika? Ja nie smakowałem :D

Sorki, ale nie mogłem :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry