Ankieta: Bitwa 2c - Mechy, roboty, etc. 14075 30

Ankieta

Najlepszy mech/robot

Głosów w sumie: 42

O temacie

Autor eto

Zaczęty 21.07.2009 roku

Wyświetleń 14075

Odpowiedzi 30

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
niektóre wyglądają jak robione przez 30 minut (mój też).
No i muszę Cię zadziwić, bo model Wietrzyka wygląda jakby włożył w to więcej pracy niż Ty. Mimo że on ma cholerne lp, a Ty zajebiste hp.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ankieta: Bitwa 2c - Mechy, roboty, etc.
#21 2009-07-22, 14:46(Ostatnia zmiana: 2009-07-22, 15:16)
Bo jestem uparty i chcę skończyć przynajmniej jednego moda.

Po co szukać tak daleko? Na tM też są bitwy low poly (choćby te mięso czy nóż).

:)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i muszę Cię zadziwić, bo model Wietrzyka wygląda jakby włożył w to więcej pracy niż Ty. Mimo że on ma cholerne lp, a Ty zajebiste hp.
A czy ja napisałem, że model Wietrzyka wygląda jak robiony w 0,5h? Na pewno poświęcił w cholerę czasu na tekstury.
Pisząc to myślałem o pracy np: swojej, albo Kudlika, którego model wygląda jak robiony w 10 minut.

EDIT (dół): Jak 5 min razem z UV#msgote author=Kyro link=topic=6522.msg57775#msg57775 date=1248343109]No i muszę Cię zadziwić, bo model Wietrzyka wygląda jakby włożył w to więcej pracy niż Ty. Mimo że on ma cholerne lp, a Ty zajebiste hp.[/quote]
A czy ja napisałem, że model Wietrzyka wygląda jak robiony w 0,5h? Na pewno poświęcił w cholerę czasu na tekstury.
Pisząc to myślałem o pracy np: swojej, albo Kudlika, którego model wygląda jak robiony w 10 minut.

EDIT (dół): Jak 5 min razem z UVką i teksturami to szybki jesteś, bo mi to by z 15 min zajęło...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Oh dziękuje Dragon za docenienie mej pracy, bo więcej niz 5 min. w raz z owtworzeniem programu( na starym kompie 2 min.) mi to nie zajęło ;)

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Trzy dni minęły, więc kończymy ankietę. Na podium uplasowali się:

1. miejsce - wietrzyk - 16 głosów
2. miejsce - Gother - 11 głosów
3. miejsce - Kudlik i Dracon - po 3 głosy

Poza podium:
eto i Rohan - po 1 głosie.

Więc zwycięzcą został wietrzyk. Proszę o pucharek dla niego, jeśli jest możliwość.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No więc prac jest jak na ostatnie bitwy dosyć sporo. Ból w tym, że większość grafików olała sobie bitwę. Na bitwie mieliście dać z siebie wszystko, a widzę jednak trochę mniej. Omówię po kolei.

Kudlik - jeżeli chciałeś nas wziąć na oryginalny pomysł, to Ci się nie udało. Można porównać tą bestię z klockiem sama.
Wietrzyk - najlepsza praca. Właśnie na nią oddaje głos. Myślę, że nie trzeba uzasadniać dlaczego. Tylko mała sugestia... wiem, że textura to w modelach lowpoly to podstawa... ale no właśnie... czego on jest lowpoly ;)
Animacji niestety nie obejrzałem, mój Internet mi na to nie pozwala.
Eto - najoryginalniejszy. Chociaż mogłeś włożyć w pracę trochę więcej wysiłku ze swojej strony.
Rohan - rozumiem, że początkujący? No cóż... tutaj nie ma nic do komentowania.
Gother - chyba najwięcej pracy włożyłeś w swój model. Widać zalążek detali, jednak to tylko ten zalążek. Mile widziana była by textura. No i cały model taki... kwadratowy? Animacji podobnie jak u wietrzyka nie oglądałem.
Dracon - ciekawy pomysł, jednak zbyt skromne wykonie. Nic więcej do dopowiedzenia.

Tak więc sumując... mój głos otrzymał wietrzyk, za najlepszą pracę. Ale wszyscy, włącznie z nim mogliście się bardziej postarać. Tym bardziej, że ta bitwa miała z was wyciągnąć wszystko.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Nie Aztek, tu nie miało być nic oryginalnego i było robione... hmm... Dla jaj.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Eto - najoryginalniejszy. Chociaż mogłeś włożyć w pracę trochę więcej wysiłku ze swojej strony.

Co masz na myśli? Tekstury? Pisałem, że nie potrafiłem wtedy teksturować. Teraz raz mi się udało oteksturować mieczyk, ale, no cóż... bez komentarza...
Więcej poly? Ten ma ponad 66k. Przy takiej liczbie trochę mi się program ciął. Przy większej praca byłaby niemal niemożliwa.
Zbyt kwadratowy? Dopiero od niedawna modeluję na "serio"*

*Blenda mam dosyć długo na kompie, ale na początku odstraszyła mnie liczba przycisków, opcji, etc. Jakoś teraz się "odblokowałem" i... bardzo to polubiłem ;)

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Nie glosowalbym na nic, porażka, w 2h da się zrobic mysle ze dobry model. Rok temu w ok. 2h http://ifotos.pl/zobacz/hqsswe.jpg Dramat panowie.

Leszeks

Leszeks

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mi się podoba mech Gothera... Fajnie wygląda animacja .

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Mi się podoba mech Gothera... Fajnie wygląda animacja .
Cytat: eto link=topic=6522.msg57898#msg58953 date=Jul 24 2009, 09:35 AM\'
Trzy dni minęły, więc kończymy ankietę. Na podium uplasowali się:

1. miejsce - wietrzyk - 16 głosów
2. miejsce - Gother - 11 głosów
3. miejsce - Kudlik i Dracon - po 3 głosy

Poza podium:
eto i Rohan - po 1 głosie.

Więc zwycięzcą został wietrzyk. Proszę o pucharek dla niego, jeśli jest możliwość.

Jakiś admin mógłby przyznać w końcu ten pucharek i zamknąć temat.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry