Modding innych gier > Twórczość modderska
Half-Life
(1/1)
Czerx:
Witam ^_^
To znowu ja :P
Mapki już umiem robić, ale w uproszczonym programie - Worldcraft Online --->
----> http://www.worldcraft-online.com/index.php?l=pl
Teraz chciałbym zająć się modelami ^_^
Tworzenie nowych broni, potworków, modeli graczy do multiplayer, nowych tekstur budynków bądź podłogi i innych związanych z tym rzeczy ^_^
Lubie tworzyć coś nowego :P (choć czasem nie od podstaw :D )
Ale jakby ktoś pomógł to byłbym bardzo wdzięczny :P
Pomoc polega na tym, aby ktoś mi podał jakiś fajny program do edycji/tworzenia modeli i tekstur do Half-Life ( mojej ukochanej gry :lol2: ) Bądź co bądź grafika jak na tamte czasy jest spoko ( nawet na te czasy :P )
Jeśli już ktoś mi poda takowy program to proszę o obsługę tego programu ( oczywiście po polsku )
Z góry dziękuję bardzo :roll:
muttley:
Może zModeler ? (zapoznaj się z google.pl)
A mapki naucz się robić w VHE - większe możliwości
Czerx:
Z tym się zgadzam, że VHE ma większe możliwości, ale jest skomplikowany :lol2: i w dodatku po angielsku :roll:
Jest poradnik do niego na pewnej stronce, ale ja bym wolał zaczynać robić mapki w prostych programach, a potem w coraz to bardziej skomplikowanych ^_^ Worldcraft Online mam już za sobą ^_^ stworzyłem 2 bardzo duże mapy do CSa :D Teraz przydałby mi się program mniej prymitywny od Worldcrafta Online, ale prostszy w obsłudze od VHE no i oczywiście do robienia map do HL :P
VHE zostawię sobie na sam koniec ^_^
muttley:
Quark o_o ?
A może Radiant
Creed:
Polecam ci QUARKA ;) Sam robiłem mapy bardzo złożone i proste tym programem i jest łatwy w obsłudze :lol2:
Co do modeli... niestety tym się nie bawiłem. Tekstury bardzo prosta sprawa lecz tym też się nie zajmowałem. Przeważnie bawiłem się sprite. I radzę Ci od tego zacząc.
Poszukaj na necie.. sprite editor i idź tym śladem a trafisz na mnóstwo programów do edycji half life i tych innych.
(Dopowiem że kumpel bawił się nawet plikami .dll w HF i zrobił fajne rzeczy :lol2: )
Nawigacja
Idź do wersji pełnej