NPC i właściwości zbroji. 2156 6

O temacie

Autor tazinjo

Zaczęty 30.06.2009 roku

Wyświetleń 2156

Odpowiedzi 6

tazinjo

tazinjo

Użytkownicy
posty6
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Otóż mam dwa pytania.
Pierwsze...
Czy moglibyście naprowadzić mnie, jak stworzyć dwa NPC w GII:NK, które stoją wartowniczo przy wejściu do domu Salandrila, ubrane w "Pancerz Straży Kruka" ?
Drugie...
Czy jest możliwość takiej edycji pancerza "Straży Kruka" abym mógł spokojnie w niej chodzić po Khorinis bez obawy o to, że każdy weźmie mnie za bandytę ?
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. :D

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Pierwsze...
Tutorial.
Drugie...
Nie odpowiem Ci, bo modduję "jedynkę". Wiem tyle, że musisz coś w skrypcie zmienić.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

tazinjo

tazinjo

Użytkownicy
posty6
Propsy2
  • Użytkownicy

tazinjo

NPC i właściwości zbroji.
#2 2009-06-30, 21:35(Ostatnia zmiana: 2009-06-30, 22:06)
Ok, dzięki za wskazówki ! :D

EDIT:
Niestety mam mały problem. Przeszukałem kilka tutoriali i generalnie nie wiele z tego rozumiem... niemiecki nie jest moją dobrą stroną, tym bardziej skrypty z Gothica. Nie mam pojęcia za co się zabrać, a zależy mi tylko na umiejętności tworzenia NPC i zmianie skryptu zbroi Strażnika Kruka. Gdyby ktoś z was mógłby wyjaśnić mi krok po kroku co czynić, będę bardzo wdzięczny. :)

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Do skryptu npc'a musisz dodać
aivar[AIV_IgnoresArmor]       = TRUE;

Wtedy nie powinien zwracać uwagi na zbroję.

Jeśli chcesz, aby żadna zbroja nie była "dyskryminowana" przez żadnego npc, wtedy musisz się pozbyć pierwszych 4 wpisów oraz poprawiać po nich błędy.
A na koniec musisz wyczyścić skrypty NPC

Matex

Matex

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

Matex

NPC i właściwości zbroji.
#4 2009-06-30, 23:47(Ostatnia zmiana: 2009-06-30, 23:48)
Jeśli chcesz stworzyć własnego NPC w G2NK to zrób metodę najprostszą dla początkujących :D

Skopiuj  skrypt jakiegoś NPC np : Diego
To najlepsza metoda dla początkujących ;)  pobawisz się trochę pozmieniasz i samo przyjdzie :D  Powodzenia :)

zmień mu imię, id i id w routine oraz id w FUNC VOID Rtn_Start i powinno zadziałać o ile pamiętam w razie problemów zajrzyj tu :

http://themodders.org/index.php?showtopic=81

Grafik to moje hobby , natomiast programowanie to moje zajęcie XD

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
On raczej się zna tylko pyta o zbroje - pewnego czasu, gdy zajmowałem się G2 też tego nie mogłem rozkumać :>

tazinjo

tazinjo

Użytkownicy
posty6
Propsy2
  • Użytkownicy
Dziękuje wam za te wskazówki, przydadzą się. Wiecie na skryptach Gothic'a się jeszcze nie znam, ale na skryptach Mafii owszem... wiele różnych rzeczy do tej sławnej gierki robiłem ;]
Widzę, że ze zbrojami wiele kombinacji jest, ale dam sobie radę... po prostu jakieś nocki nie wykorzystam na imprezę ;D
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam ;]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry