Bitwa 3s+t - Mięso 5259 12

O temacie

Autor

Zaczęty 29.06.2009 roku

Wyświetleń 5259

Odpowiedzi 12

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Poprzednia bitwa się skończyła, jestem jeszcze w trakcie renderowania, a więc w międzyczasie mam chwilkę, by ogłosić następną bitwę.

Temat tym razem to: Mięso.

Jak można zauważyć, w nazwie tematu pojawiło się "+t", co oznacza, że tym razem robimy od razu z teksturami (a więc nikt się nie przyczepi ;p ). W tym przypadku jednak ani model, ani tekstura nie są szczególnie wymagające, a więc bardzo początkujący może zrobić coś na miarę swoich możliwości, a ekspert zrobi z wszelkimi możliwymi bajerami.

Robimy mięso, a konkretnie coś, co można by znaleźć w grze na straganie, w karczmie, w spichlerzu czy innym magazynie. Model pełniący funkcję ozdoby, zapełniacza, urealniacza. Może to być udziec, półtusza, łopatka, drób, kiełbasa, szynka. Może być świeżo po zabiciu, może być surowe, wędzone, pieczone, smażone, gotowane. Oczywiście robimy klimatycznie, w realiach średniowiecznych, nie żadne parówki a la Łmeat Łuków :lol2:

Uwaga! Nie robimy gotowych dań (czyli na talerzu, z warzywami), nie robimy garnków, patelni, półmisków, nie robimy haków ani niczego podobnego. Dopuszczalna jest jedynie siatka jako część tekstury (chyba każdy wie, o jaką siatkę mi chodzi - taką którą obkłada się szynki). Wszelkie inne elementy mogą zostać dodane wedle uznania później, ale w bitwie nie będą brane pod uwagę.

Zasady:
- jak najbardziej low poly, myślę, że każdy powinien zmieścić się w 200 trisach (a i to w przypadku bardziej złożonych modeli), nie ma potrzeby robić więcej;
-  uvmapa rzecz jasna obowiązkowa;
- rozmiar tekstury dowolny, ale renderowany będzie na jednej ustalonej wielkości (np. nie większej niż 512x512);
- mapy dowolne;
- renderuje jedna osoba;
- możliwe że modele zostaną od razu wrzucone do jakiejś gry (Wiedźmin, M&B) i oscreenowane (może w tym wypadku dopuścilibyśmy wspomniane wyżej "dodatki"? proszę o wypowiedzi).

Termin: sobota 4 lipca, godz. 20:00. Można go ewentualnie przesunąć, jeśli pojawią się takie głosy.

Pozdrawiam i życzę smacznego,

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Bitwa 3s+t - Mięso
#1 2009-06-29, 21:21(Ostatnia zmiana: 2009-06-29, 21:43)
nie jem mięsa, z wyglądu mnie obrzydza tak więc będę startował prawdopodobnie ;p .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Też myślałem o podobnej bitwie, ale o tym później ;D
Raczej wezmę udział - for fun ;p

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może zrobilibyśmy po prostu temat, w którym rzucałoby się pomysły? Będzie potem z czego wybierać.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
ja proponuję się wzorować na tym
http://ifotos.pl/zobacz/hsrwwq.jpg

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję że znajdą się jacyś chętni. Bitwę zakończymy jutro wieczorem, bo dzisiaj mnie niestety nie ma.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakbym miał więcej czasu to bym chętnie zrobił.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Najwyżej się trochę przedłuży.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jutro mam Bierzmowanie, więc też mnie nie będzie. Najwyżej będę uczestniczył w następnej bitwie "s+t" ;) .

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bitwa niestety zakończyła się bez odzewu. Ja na razie następnej nie robię, zdaje się, że Thoro chciał - ale czy nadal chce to nie wiem. Teraz kto pierwszy ten lepszy :D

Mark Twain

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Bo temat był poprostu głupi

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
mówiłen że był głupi :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry