Bitwa 2s - Łódź 11867 26

O temacie

Autor

Zaczęty 25.06.2009 roku

Wyświetleń 11867

Odpowiedzi 26

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Zacząłem robić barkę na podstawie screenów z AC, na chwilę obecną mam tyle:
http://img36.imageshack.us/img36/3087/barka1.png
I jest to już na pewno większość modelowania. Została tylko dolna część kadłuba, kil, maszt (tu wsadzony na próbę, będzie wyższy), ta konstrukcja pośrodku oraz żagiel, przy czym jeśli chciałbym uzyskać efekt taki jak w AC, to nad żaglem trochę będę musiał posiedzieć.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
WIP:
http://img146.imageshack.us/img146/7397/barka2.png
Jeszcze parę drobnostek na pokładzie, żagiel i olinowanie. Na razie jest 800 trisów, powinienem się zmieścić w 1200. Btw - w AC zapomnieli o olinowaniu :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

LivingXadrian

LivingXadrian

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Ja się zgłaszam do bitwy.

Mała łódka z wiosłami.
Łódka jest przeznaczona do pływania po niewielkich jeziorach lub bagnach.
W Gothic’u mogą z powodzeniem wykorzystywać ją mieszkańcy Obozu Na Bagnie aby przemierzać nieznane zakątki bagna :D

Paczka z modelem (C4D, 3DS, OBJ i MTL) i siatką:
http://odsiebie.com/pokaz/3853224---994b.html

GG: 5610008 | Tlen: livingxadrian | BLOG/Strona: s4w.ovh.org

Zajmuje się grafiką 3D (głównie modelowanie) i trochę grafika 2D. Poza tym tworzenie stron internetowych i animacji Flash.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba skończyłem barkę. Może jeszcze co nieco poprawię lub dodam.

http://img36.imageshack.us/img36/8317/barka3.png

Barka oczywiście wzorowana na tej z AC, może nieco różnić się kształtem kadłuba, wysokością burt i paroma drobniejszymi elementami. Zauważyłem, że w AC w ogóle nie zrobili olinowania (forsztagu i achtersztagu). Zastanawiałem się, czemu pominęli tak ważny element, a jak się okazało (co zauważyłem na screenie dopiero później) - chodziło wyłącznie o to, by asasyn mógł sobie przykucnąć na dziobie i rufie, tzn. na wystających belkach. Ja oczywiście te liny dodałem, możliwe że jeszcze dodam jakieś na boki, do żagla.

Żagiel było dość ciężko wykonać, ale jako tako zadowalająco się udało. Jest kanciasty i w sumie można by dodać dodatkowe pierścienie (zchamferować) - jest to kwestia 36 trisów. Poza tym chyba "poruszam" trochę końcówki żagla, żeby nie było tam tak równo.

Dobra rzecz w Maxie - możliwość ustawienia pivota. Klocek na maszcie i wszystko co do niego podczepione jest zrobione jako oddzielny obiekt. Wewnątrz klocka jest ustawiony pivot, a więc mogę sobie teraz swobodnie obkręcać cały żagiel i ustawiać go w dowolnej pozycji bez zbędnego grzebania (co widać na renderze).

Całość ma na razie 1395 trisów.

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Proszę o przysłanie modeli tych, którzy jeszcze tego nie zrobili. Kończymy dzisiaj o 20:00.

Mark Twain

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Skończyłem wyrobiłem się :

1 łódka z rozłożonym żaglem 1464 tris
2 łódka z złożonym żaglem 1660 tris

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK kończymy. Zaraz porenderuję wszystko ładnie i zrobię ankietę.

Ja jeszcze swoją barkę poprawiłem i na chwilę obecną wygląda tak:
http://img524.imageshack.us/img524/6858/barka4.png
1463 trisy.

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry