Bitwa 1s - Nóż 18508 52

O temacie

Autor

Zaczęty 18.06.2009 roku

Wyświetleń 18508

Odpowiedzi 52

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja chyba będę zmuszony zrezygnować - Max wiesza mi się przy włączeniu, tzn. jest jakiś problem z wykryciem karty graficznej. Mógłbym jeszcze włożyć tego starego GF 2, ale jakoś nie widzi mi się robienie tego przy 3-4 fps.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Dracon link=topic=6132.msg53736#msg53736 date=Jun 21 2009, 11:25 AM\'
Rękojeść możę brzydka, ale robiłem model na podstawie zdjęcia: http://i44.tinypic.com/256a1l5.jpg

w ogóle nie podobny.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Kyro, skończ tu herezje prawić - ja na GF2 64MB odpalałem MAXa i chodził idealnie :D

Próbuję robić składanego ka-bar'a, ale coś mi nie wychodzi. Jak nie będzie dalej wychodziło, zrobię Ulu i styka :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 1s - Nóż
#23 2009-06-21, 15:37(Ostatnia zmiana: 2009-06-21, 15:38)
wiesz co to znaczy smoth grupy, smoth...? :D
Po eksporcie do *.3ds i tak go nie będzie.

Komu dajemy gotowe pliki?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A kto oprócz Ciebie jak dotąd zrobił? Szukanie odpowiedniej osoby zostawmy na ten czas, kiedy okaże się, że w bitwie bierze udział więcej, niż jedna osoba.

Jak coś, to ja mogę.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Po eksporcie do *.3ds i tak go nie będzie.

Komu dajemy gotowe pliki?
zwykły .3ds trzyma sam smoth(nie mylić z mesh lub turbo smothem), gothicowy .3ds też trzyma, ale dzieli model na różne płaszczyzny(nie mam pojęcia czemu ^^  ) i trochę psuje, ale jak pokazujesz model to możesz narzucić smoth...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kyro, skończ tu herezje prawić - ja na GF2 64MB odpalałem MAXa i chodził idealnie ^^
Idealnie to znaczy? Jeśli mam porównać to co miałem na GF 2 (3-4 fps) i to co miałem przez jakiś czas na Quadro (do 80 fps), to jakoś nie chce mi się nawet tego GF 2 wkładać :D  Ale zaraz poszukam sterowników i go wsadzę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Bitwa 1s - Nóż
#27 2009-06-21, 19:13(Ostatnia zmiana: 2009-06-22, 10:03)
Mój GF2 na Detonatorach 8x.xx odpalał maxa płynnie <ponad 25 fps na pewno>.

Mój nie-składany ka-bar:

Wybaczcie cienie_do_dupy, ale nieszczególnie interesowałem się rendernerem.

Robione na bazie:

Olałem wgniecenie na ostrzu, bo da się je załatwić teksturą.

@down
Gdzieś się kiedyś chwaliłem przecież, jakie to ja genialne rendery robię ^^

PS: Rzecz oczywista, że to nie jest skończony model.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://img44.imageshack.us/img44/624/nozyk1.png
http://img36.imageshack.us/img36/6315/nozyksiatka.png
Na podstawie:
http://bonaknives.com/wp-content/gallery/b...intruder-07.jpg

620 trisów. Zapewne będę jeszcze wprowadzał jakieś kosmetyczne poprawki. Z drugiej strony, można by to w sumie wymodelować jeszcze raz, bardziej low.

@Mea:
http://img2.vpx.pl/up/20090621/kabarfinal2.jpg
Czemu ten cień po prawej jest taki dziwny? Czy tam jest wszystko w porządku z siatką?

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Kyro\'
Zapewne będę jeszcze wprowadzał jakieś kosmetyczne poprawki.
Jak chcesz jeszcze wprowadzać poprawki, to może przedłuż termin w pierwszym poście, bo ja też bym poprawił swój model.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O kurde, mi się dni pomyliły, myślałem że jest czas jeszcze do dzisiaj do 20 :D  Przedłużyć w sumie możemy, wtedy chyba jeszcze Zdunek i Chomik mogliby wziąć udział.

Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
mówiłem ci Kyro byś dał dłuższy termin to się uparłeś :D
co do modelu to na zdjęciu ostrze wydaje się znacznie szersze od rączki, ale to może tylko moje wymysły

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, to zrobimy do środy do 20:20. Damy szansę Zdunkowi i Chomikowi :D

Faktycznie, ostrze trzeba było trochę pogrubić - korzystałem z dwóch refek (całość oraz same ostrze) i były względem siebie nieco źle ustawione. Już to poprawiłem.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Posiedziałem trochę nad rączką: http://i39.tinypic.com/s3zwiw.jpg

Robiłem na podstawie tego zdjęcia: http://ifotos.pl/img/hwnwqx.jpg

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W czym robisz? W Blenderze?

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, a co?

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jeśli zdążę to może i ja się pokuszę ;p

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Bitwa 1s - Nóż
#38 2009-06-23, 01:00(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 11:49)
Kurde, takiej proporcji nie zauważyć to chyba tylko ja umiałem - rękojeść była większa od ostrza :D
Poprawione:

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry