Jak spolszczyć moda ? 5787 11

O temacie

Autor Tykersky

Zaczęty 1.04.2009 roku

Wyświetleń 5787

Odpowiedzi 11

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie jak spolszczyć moda, jakie programy są do tego potrzebne i dużo jest z tym roboty ?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Musisz otworzyć skrypty notatnikiem, nic więcej nie jest za bardzo potrzebne do samego tłumaczenia. Czy dużo roboty? Zależy od stopnia zaawansowania w danym języku. Dla niektórych może to być katorga, ale dla innych będzie to wyglądało jak zwykłe przepisywanie tekstu.

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie jak spolszczyć moda, jakie programy są do tego potrzebne i dużo jest z tym roboty ?

a jak mam wyciągnąć skrypty z moda juz takiego co da sie uruchomić w gothic starterze ?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy

Tykersky

Jak spolszczyć moda ?
#4 2009-04-01, 18:49(Ostatnia zmiana: 2009-04-01, 18:49)
Ok zajarzyłem, ale mam pytanie co znaczy ten podpunkt ?

"4. Następnie reparsujemy skrypty spacerem."

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Włączasz Spacera, wybierasz zakładkę World i klikasz "Reparse scripts" i szukasz gothic.src

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy

Tykersky

Jak spolszczyć moda ?
#6 2009-04-02, 08:28(Ostatnia zmiana: 2009-04-02, 08:30)
Włączasz Spacera, wybierasz zakładkę World i klikasz "Reparse scripts" i szukasz gothic.src

Ale mam podać .src mojego moda czy gothica ?
Jeśli podaje mój to wychodzi jakiś błąd
http://img142.imageshack.us/img142/4417/81828382.png jak uruchamial w spacerze przez reparse scripts mój gothic.src

a tak poza tym jak już zdekompilowałem w gothicsource, spolszczyłem co miałem spolszczyć to projekt zapisałem narazie na pulpicie i wypakowało mi foldery i pliki, wiec teraz jak je mam połączyć zeby znowu było tylko gothic.data i OU.bin ?

http://img514.imageshack.us/img514/4867/saa.png wypakowane pliki

kuźwa ale to skomplikowane :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wypakowany mod powinien być w głównym folderze Gothica. Parsujesz gothic.src wypakowanego moda.

a tak poza tym jak już zdekompilowałem w gothicsource, spolszczyłem co miałem spolszczyć to projekt zapisałem narazie na pulpicie i wypakowało mi foldery i pliki, wiec teraz jak je mam połączyć zeby znowu było tylko gothic.data i OU.bin ?
Skompilować w spacerze, następnie użyć Gothic VDFS. Jeśli nie wiesz jak, zapraszam do działu tutoriale.

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos link=topic=5585.msg48080#msg48080 date=Apr 2 2009, 10:07 AM\'
Wypakowany mod powinien być w głównym folderze Gothica. Parsujesz gothic.src wypakowanego moda.

Skompilować w spacerze, następnie użyć Gothic VDFS. Jeśli nie wiesz jak, zapraszam do działu tutoriale.

Jest ! udało się umiem już wszystko ( tak mi się wydaje ) Ale mam ostatnie już pytanie, dlaczego w dialogach jak gadam z NPC-ami mam raz niemieckie dialogi a raz polskie ?

np diego przywitał mnie
"Ich bin Diego .. i cos tam dalej po niemiecku ale już bezio po polsku gada.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Jak spolszczyć moda ?
#9 2009-04-02, 10:59(Ostatnia zmiana: 2009-04-02, 10:59)
Prawdopodobnie źle zostały skompilowane skrypty. Po prostu drugi raz skompiluj (chyba, że nie przetłumaczyłeś :lol2: )

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos link=topic=5585.msg48087#msg48087 date=Apr 2 2009, 10:59 AM\'
Prawdopodobnie źle zostały skompilowane skrypty. Po prostu drugi raz skompiluj (chyba, że nie przetłumaczyłeś :D )

Skompilowałem kilka razy i nic, raz niemiecki dialog raz polski bez sensu, coś się zrąbało w skryptach, nawet jak zwykłego gothica odpalam to menu jest po niemiecku.

Btw ja ruskiego moda tłumacze wiec nie wiem skąd niemiecki:D

I znów lipa, nie ma żadnych zmian w dialogach,te które przetłumaczyłem są dalej po rusku ( te dodane przez mod ), ale za to itemki, pierdoły takie jak kowadlo, miech itp oraz NPC-e które przetłumaczyłem są po polsku.

Wiem jestem trudny i trudno się zemną rozmawia  :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Jak spolszczyć moda ?
#11 2009-04-02, 19:25(Ostatnia zmiana: 2009-04-02, 19:25)
Pokombinuj w Spacerze, pokasuj wpisy w okienku, zanim znowu skompilujesz, pokasuj jakoś dziwnie pliki ou, miałem coś podobnego.

Wiem jestem trudny i trudno się zemną rozmawia kwasny.gif
:D
Po prostu mało wiesz, to nie grzech :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry