Jak zapisać swój świat 3479 5

O temacie

Autor maniek

Zaczęty 7.03.2009 roku

Wyświetleń 3479

Odpowiedzi 5

maniek

maniek

Użytkownicy
posty45
  • Użytkownicy
da się zrobić żeby świat by w grze bez tworzenia moda? a jak tszeba modować t powiec jak bo jakrobie bulid mod to mi błąd wyskakuje.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wypakuj worlds.vdf, wyciągnij z tego World.zen, edytuj dopiero tego zen'a, zapisz pod ta samą nazwą, przekompiliuj skrypty. Nic trudnego.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

GothicGorn

GothicGorn

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Możesz też zinstalować Gmdk (jest link w tym temacie http://themodders.org/index.php?showtopic=687) i szukasz zena w folderach gry np w Gothic 1 World.zen i edytujesz go w spacerze a jak skończysz to wyedytowanego zena podmieniasz z poprzednim i powinno działać.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Jak zapisać swój świat
#3 2009-03-10, 12:41(Ostatnia zmiana: 2009-03-10, 12:45)
Ja w swoim poście z góry zakładałem, że maniek ma zainstalowane GMDK1.
Cytat: Gothic Gorn\'
i szukasz zena w folderach gry np w Gothic 1 World.zen i edytujesz go w spacerze a jak skończysz to wyedytowanego zena podmieniasz z poprzednim i powinno działać.
Tak, ale edytowanie np: surface.zen nic nie daje, trzeba wypakować world.zen (nie ma go w GMDK1, tylko trzeba dopiero wypakować) z worlds.vdf (c:/program files/gothic/data/). Oczywiście można też zrobić macross.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Dragon link=topic=5374.msg46395#msg46395 date=Mar 10 2009, 12:41\'
Ja w swoim poście z góry zakładałem, że maniek ma zainstalowane GMDK1.

Gdyby jednak nie miał? Do poprawnego funkcjonowania spacera jest potrzebny GMDK.
Dlatego bo są w tym biblioteki do spacera i meshe.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja się pytam: Po jaką cholerę się pcha w modding Gothic'a bez GMDK? To jest podstawa, więc zakładałem, że ma te pliki.

Sorry za off-topic.

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry