Assassin's Creed 46834 176

O temacie

Autor Retsked

Zaczęty 2.02.2008 roku

Wyświetleń 46834

Odpowiedzi 176

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7922

Słyszeliście o tej grze? Grafika jest na prawdę dobra, ale ciekawe co będzie z grywalnością... Szkoda tylko, że mój sprzęt nawet nie odpali tego...

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy

Tyfus

Assassin's Creed
#1 2008-02-02, 10:54(Ostatnia zmiana: 2008-02-02, 10:56)
wiedziałem o tej grze, zarąbista, mam na kompie z cda parę zapowiedzi z tej gry, z chęcią bym sobie pograł w nią, ubisoft same fajne gry robi np. prince of persia, far cry, cryzis, a assassin's creed jest jedną z nich

WiToJcIe!!! xDD

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ciekwe gdzie ty wyczytałeś że Crisis to dzieło ubisoftu <_< .

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Assassin's Creed
#3 2008-02-02, 13:12(Ostatnia zmiana: 2008-02-02, 13:14)
Ciekwe gdzie ty wyczytałeś że Crisis to dzieło ubisoftu <_< .
Pewnie na wikipedii.

Wg. niego, skoro FarCry jest z UbiSoft, to i Crysis też jest.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Z Ubisoftu ma wyjść Far Cry 2 w którym fabuła ma odgrywać się w afryce. Ale pierwsze słyszę o Crysisie jako publikacji Ubisoftu. Far Cry 1 tworzony był podobnie przez niemieckie studio Crytek ale tylko on wyszedł spod ręki dystrybucji Ubisoft... Podobna sytuacja jak w przypadku G4, niemieccy programiści mają jakiś kompleks <_<

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jeśli ktoś miałby informację na temat rozwiązań technologicznych z AC, byłbym wdzięczny za cynk.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy

lokiju

Assassin's Creed
#6 2008-02-12, 14:52(Ostatnia zmiana: 2008-02-12, 14:55)
Assasin's Creed... O to gra, dla  której chciałem odkładać każdy grosz na PS3. Jednak będąc pewnym, że zanim wyjdzie sprawię sobie nowego kompa to odłożyłem zakup czarnulki. Teraz się zastanawiam czy to dobry wybór. Fakt, AC pójdzie u mnie na minimalnych, może jak się uda to na średnich (na co raczej nie liczę), ale na PS3 miałbym obraz na Full. Właściwie grafika się dla mnie aż tak nie liczy, ale rozczarowany trochę jestem, szczególnie, że ostatnio na tą konsolę wyszło kilka  smakowitych kąsków. Jest jednak jedna dobra wiadomość :)  Dzięki te grze światło dzienne ujrzy DX 10 pod XP-ka ;]  O tak, nie będziemy musieli mieć Visty dla Fable 2. Wywnioskowałem to po wymaganiach minimalnych.

O to wymagania podane przez serwis gram.pl :

System operacyjny: Windows XP / Vista
Procesor: dwurdzeniowy 2.6 GHz Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 X2 3800+ (zalecane Intel Core 2 Duo 2.2 GHz lub AMD Athlon 64 X2 4400+ bądź lepsze)
RAM: 2 GB (zalecane 3 GB)
Karta grafiki: 256 MB kompatybilna z DirectX 10.0 lub DirectX 9.0 z Shader Model 3.0 lub lepszymi (karta z pamięcią 512 MB jest zalecana)*
Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0 lub 10.0
DirectX: biblioteki DirectX 10.0 (będą na dysku z grą)
DVD-ROM: napęd DVD-ROM dual-layer
Dysk twardy: 12 GB wolnego miejsca
Obsługiwane peryferia: klawiatura, mysz, ewentualnie pad (zaleca się Xbox 360 Controller for Windows)

Co tu takiego dziwnego? Ano, że AC będzie na Xp-ka i Vistę. Co w tym dziwnego? Nic, tylko to, że Vista ma DX 10, a będzie on dodany na płytce. Po co? No właśnie ;]  Przecież po co Viście skoro ma, a może w końcu M$ się zlitował i da nam wersje pod starszy system? Mi by to odpowiadało. Kartę mam pod DX 10, ale Visty nie zamierzam instalować. Dzięki temu być może pogram w takiego Crysisa czy BioShocka w wersji ładniejsze :P

A premiera w przyszłym miesiącu :P

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Assassin's Creed
#7 2008-02-12, 16:30(Ostatnia zmiana: 2010-05-03, 15:11)
Ja pierdole, duże wymagania.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja tam nie odpalę tego na swoim kompie. Będę musiał pocieszyć się screenami i filmikami, bo kompa, ani konsoli nie mam zamiaru kupować, bo wolę wydawać kasę na bardziej przydatne rzeczy.

Gregas

Gregas

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
What???? To wyjdzie na platforme PC???!! :blink:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Cytat: Gregas\'
What???? To wyjdzie na platforme PC???!! blink.gif
A nie?
http://www.cenega.pl/?ID=5869

Gothix

Gothix

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
Adanos raczej DX10 nie wyjdzie na XP , podali to DX10 po to że jest ono zalecane (mam nadzieje że mnie rozumiesz :D ), a po 2 po co by pisali że do grania trzeba mieć grafikę DX9?? Więc to chyba taki błąd .
A jeszcze jedno gra zalicza opóźnienie bo miała wyjść ok.20 lutego lecz ustawili na 25 marca (mam nadzieje że to optymalizacja wymagań) , a i widzieliście  jakie tanie EK : http://www.game.co.uk/PC/Action/Stealth/~r...elbook-Edition/

Team: Level Desinger

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Gothix może i oficjalnie nie wyjdzie ale gracze sobie poradzą - już sobie radzą tylko na razie to jeszcze testy. Wystarczy dobrze poszukać z znajdzie się biblioteki testowe xD

Jeśli tylko jeszcze dadzą narzędzia do moddowania to ta gra będzie miała cholerną popularność.

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: Gothix link=topic=495.msg4936#msg4936 date=Feb 14 2008, 15:29\'
Adanos raczej DX10 nie wyjdzie na XP , podali to DX10 po to że jest ono zalecane (mam nadzieje że mnie rozumiesz :) ), a po 2 po co by pisali że do grania trzeba mieć grafikę DX9?? Więc to chyba taki błąd .
A jeszcze jedno gra zalicza opóźnienie bo miała wyjść ok.20 lutego lecz ustawili na 25 marca (mam nadzieje że to optymalizacja wymagań) , a i widzieliście  jakie tanie EK : http://www.game.co.uk/PC/Action/Stealth/~r...elbook-Edition/

Właściwie to ja pisałem o DX 10 pod XP. To, że będzie odpalał się na kartach DX 9, to nie znaczy. że nie może potrzebować tylko 10. Dlaczego? Skok pomiędzy DX 9.0, a 9.0c nie był aż taki ogromny, ale był, a gry chodziły na kartach pod samą 9, a większość z nich odpalała się na kartach zgodnymi jeszcze z DX 8.1, więc to o niczym nie świadczy ;p  Skoro przecież napisali, że DX 10 będzie na płytce, to po co by go wstawiali? Pod Linuxa? Przecież już dawno po sieci plotki chodziło, że M$ ma go pod XP#msgote author=Gothix link=topic=495.msg4936#msg4936 date=Feb 14 2008, 15:29\']Adanos raczej DX10 nie wyjdzie na XP , podali to DX10 po to że jest ono zalecane (mam nadzieje że mnie rozumiesz :) ), a po 2 po co by pisali że do grania trzeba mieć grafikę DX9?? Więc to chyba taki błąd .
A jeszcze jedno gra zalicza opóźnienie bo miała wyjść ok.20 lutego lecz ustawili na 25 marca (mam nadzieje że to optymalizacja wymagań) , a i widzieliście  jakie tanie EK : http://www.game.co.uk/PC/Action/Stealth/~r...elbook-Edition/[/quote]

Właściwie to ja pisałem o DX 10 pod XP. To, że będzie odpalał się na kartach DX 9, to nie znaczy. że nie może potrzebować tylko 10. Dlaczego? Skok pomiędzy DX 9.0, a 9.0c nie był aż taki ogromny, ale był, a gry chodziły na kartach pod samą 9, a większość z nich odpalała się na kartach zgodnymi jeszcze z DX 8.1, więc to o niczym nie świadczy ;p  Skoro przecież napisali, że DX 10 będzie na płytce, to po co by go wstawiali? Pod Linuxa? Przecież już dawno po sieci plotki chodziło, że M$ ma go pod XPka tylko chce jak najdłużej przetrzymać go u siebie dla zdobycia jak największej ilości hajsu. Może uznali, że moment premiery tych bibliotek na XP już nadszedł.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wczoraj ukazała się na gram.pl wiadomość o zmniejszeniu minimalnych wymagań na AC.
Oto one:
http://www.gram.pl/news_9ATlHe1_Assassins_..._wymagania.html

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No, może jednak spróbuje swoich sił w projekcie. Mam nadzieje ,że nie będzie podobnej sytuacji jaka miała miejsce w przypadku Gothica 3... Wymaganie ,które są tam podane zupełnie odbiegają od tych na których G3 miał śmigać jak ta lala...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To ja muszę tylko proca sobie lepszego sprawić, bo z pamięcią RAM i kartą graficzną wyciągam minimalne :o

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Czyli jest szansa odpalenia AC na medium :)

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
No to panowie już jutro powinnem muc wam powiedzieć jak się gra w tą niezwykłą gre miejmy nadzieje że bedzie godna mojej uwagi ;p

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Mam taki problem. Jak uruchamiam grę z aplikacji DX9, to mi wyskakuje błąd, który ja nazywam "błędem nie wysyłaj" ;p . Nie wiem, co z tym zrobić...

0 użytkowników
Do góry