Sprawy związane z Forum 897763 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 897763

Odpowiedzi 2604

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sam sie zaorałeś w tym momencie. Pw do mnie było zablokowane?  :facepalm:
Moderatorzy nie mają obowiązku informowania o zbliżającym się terminie kogokolwiek, jest to wyłącznie ich dobra wola. Mam nadzieję że się zgodzisz gdy powiem że wysyłanie wiadomości do wszystkich członków zespołu, gdzie często moderator nawet nie wie kto dokładnie pracuje nad modyfikacją, byłoby nierealne w wykonaniu.

Nie rozumiem też Twojego oburzenia skoro, jak rozumiem, współtwórca modyfikacji - Fabiosek, jednoznacznie napisał że nie ma nic przeciwko przeniesieniu modyfikacji do działu archiwalnego.

Odnośnie czterech tematów które podesłałeś:
Jeden z nich już został przeniesiony w odpowiednie miejsce, a Simen przyznał się do własnego błędu w tej sprawie. Pozostałe trzy natomiast są modyfikacjami zagranicznymi, gdzie nie możemy oczekiwać regularnych informacji od nich, więc za notyfikowanie nas nikt konkretnie nie jest odpowiedzialny.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie do końca. Fabiosek pracował nad inną modyfikacją, ale był akurat wtedy na GG i z nim gadałem to się zapytałem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moderatorzy nie mają obowiązku informowania o zbliżającym się terminie kogokolwiek, jest to wyłącznie ich dobra wola. Mam nadzieję że się zgodzisz gdy powiem że wysyłanie wiadomości do wszystkich członków zespołu, gdzie często moderator nawet nie wie kto dokładnie pracuje nad modyfikacją, byłoby nierealne w wykonaniu.

No właśnie, termin. Jaki jest deadline? Gdzie jest notka wyjaśniająca? Według mnie jest to zwykle widzimisię moderatora. Nie róbmy z tego forum jakiegoś Auschwitz, ja nie mam zamiaru sie zabijać by wrzucić coś na jakiś czas bo mi za to nie płacą. A ciągła walka z nadgorliwym moderatorem jest bez sensu. Nie chce publikować na wpół ukończonej albo potraktowanej jako placeholder pracy. Takie "wrzucaj screeny albo wyrzucam twój mod do archiwum" albo jak w moim przypadku zerowa komunikacja ze mną, jest zachowaniem hmm chamskim? Jaki cel mu w tym przyswiecał? Nie ma jakiegoś pospiechu czy przesytu w tym dziale a kontrolowanie go w taki sposób wieje trochę jakaś manią budowania autorytetu szarej eminencji. Postaw się teraz w roli twórcy moda. Wolałbys zaplanować sobie PR i wrzucac przemyslany content czy pod presją jakiś nakazów robić jakąś papkę i odkrywać przed graczami zawartość moda?

A i zle zinterpretowales wątek bo ja tworze jednoosobową armie, a co do Fabioska to nic mi nie wiadomo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Masz pół roku na wrzucenie skrinów przedstawiające postępy. Zasada została wprowadzona 2 lata temu, gdy nie można się było dogadać z działami. A to, że przez pół roku nie potrafiłeś wrzucić jednego skrina jest jedynie dowodem, że nie powinieneś w ogóle tematu zakładać :)

scarr

scarr

Użytkownicy
posty14
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

scarr

Sprawy związane z Forum
#2444 2018-01-02, 19:33(Ostatnia zmiana: 2018-01-02, 19:45)
Sprawa dosyć niecodzienna, bo piszę w cudzym imieniu. Vincent prosił o zmianę hasła (simen może zobaczyć na shoutboxie BG). Email resetujący mu nie przychodzi.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Niech zrobi tak:
Z adresu email przypisanego do konta wyślij pustą wiadomość o tytule "password reset" na adres admin@themodders.ovh. W odpowiedzi otrzymasz nowe, losowo wygenerowane hasło które jesteś zobowiązany zresetować od razu, po zalogowaniu. Ze względów bezpieczeństwa proces generowania i wysyłania hasła tymczasowego jest opóźniany o losową wartość w granicach 24h.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Usuwanie tematów, postów, debiliczny powód bana nie mający wiele wspólnego z prawdą, cały sijmeen.  I jeszcze dożywotni ban na shoutbox, panie Avallachu proszę mu nasmarować uszy.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
W końcu bany za głupotę powróciły <3.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Dostałeś bana zasłużenie, za uciążliwe zachowanie i prowokowanie. Nasmarować uszy możesz co najwyżej sobie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I jeszcze dożywotni ban na shoutbox, panie Avallachu proszę mu nasmarować uszy.

Kurde no i kto mnie teraz poinformuje o nowym zajebistym remixie stonogi albo kononowicza? Albo napisze jakiś śmieszny post, który umili mój dzień?

WilQmen jedziesz z nimi. Trzymam za ciebie kciuki.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawa dosyć niecodzienna, bo piszę w cudzym imieniu. Vincent prosił o zmianę hasła (simen może zobaczyć na shoutboxie BG). Email resetujący mu nie przychodzi.
Naprawione. Mieliśmy mały problem z mailem - twój kolega nie wysyłał pustego maila, została dodawana sygnatura z Avasta. System jest dość nowy i trochę wadliwy, teraz wszystko powinno być ok.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Usuwanie tematów, postów, debiliczny powód bana nie mający wiele wspólnego z prawdą, cały sijmeen.  I jeszcze dożywotni ban na shoutbox, panie Avallachu proszę mu nasmarować uszy.

Przy okazji łap 10% warna za obrażanie moderatora :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Przy okazji łap 10% warna za obrażanie moderatora :)

Nie chcę nic mówić, ale w zacytowanym poście nie ma ani jednego słowa, które sugerowałoby obrazę. Napisał, że jest debiliczny powód bana a nie, że jesteś debilem. Nasmarowanie uszu chyba też tego nie sugeruje, chyba że chodzi o coś innego...

Przesadzacie.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Sijmeen to raczej też nie powód do dawania warna.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A dlaczego dostał dożywotni ban na sb a nie okresowy jak to bywało w najgorszych przypadkach tutaj?

Edit.
@WinterKing Kereth moze nie, ale ja dostalem warna za nazwanie Rybopiotra gimbem, wiec...
:facepalm:
Nazywać kogoś gimbem otwarcie a napisać coś stylu debilne jest twoje zachowanie dzieli pewna różnica.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie dostal go na zawsze przeciez, mial okresowy. Jak nie zszedl to moge go zdjac.
@WinterKing Kereth moze nie, ale ja dostalem warna za nazwanie Rybopiotra gimbem, wiec...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A dlaczego dostał dożywotni ban na sb a nie okresowy jak to bywało w najgorszych przypadkach tutaj?
???
Tutaj zawsze dostaje się perma.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tutaj zawsze dostaje się perma.

*Tutaj nie zawsze dostaje się perma.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany

vilkumen

Sprawy związane z Forum
#2459 2018-01-04, 20:15(Ostatnia zmiana: 2018-01-04, 20:21)

No i sami widzicie " sijmeen" to obraza za 10% warna!!!

@Paradoxal

Dostałem perm bana na sb z dwóch powodów, raz napisałem "Simen na yt wygląda jak rudy goblin" dwa raz czy dwa razy dałem link do tematu = Dożywocie.

@inż. Avallach

Usadzisz go w końcu? on tak cały czas robi, inni nazywają cię debilem, ty dostajesz bana bo śmiałeś im odpisać adekwatnie, komunizm i faszyzm. Gdy założyłem temat z modem Przebudzenie za pierwszym razem niejaki Zluckov zaczął bez pardonu wyzywać mnie od debili, dołączył się do niego kolejny, ja dostałem urwa bana za "spam,prowokacje", otworzyłem drugi zniknął.

0 użytkowników
Do góry