No i dobrze : ).
Widzę że moja wypowiedź jest już w twojej sygnaturce.... to jakaś moda na wyciąganie tekstu z kontekstu? Po prostu pytałem bo chciałem skorygować twoje problemy z moimi doświadczeniami nie miałem zamiaru cię zbesztać/obrazić/ośmieszyć/doprowadzić do śmiechu (niepotrzebne skreślić).
A więc: Zapisz świat pod inną nazwą (ot po prostu) a plik wyłącza się w ten sposób że zmieniasz mu nazwę według wzoru: "world.vdf" - nazwa normalna/ "world.vdf.disable" - plik disable.
Paczki robić (chyba) nie musisz, a w pliku .ini zapodaj nazwę nowego świata. Skrypty najlepiej zrepasuj Spacerem, nie wiem czy Kompilator Gothic startera repasuje świat.
To zamarzła ci ta woda?
EDIT: Dobraaaa..... : ). Lepiej nie robić sobie wrogów... to forum to uosobienie starego obozu. Userzy to kopacze Modzi to Cienie a Admini to Magnateria.
W samym środku obozu (forum) siedzi gomez (Kazz) i raz na jakiś czas wyskoczy z czymś.... niesłychanym

(jak czystka kont) potem są kopacze (którzy w ogóle nie widzą admina) i strażnicy. Przy czym możemy uznać że wszyscy kopacze (userzy) płacą za ochronę. Jak wywizuję się walka to straż zabija (banuje) oboje
Chyba dodam to sobie do sygnaturki....