Edycja Świata 11801 30

O temacie

Autor Pindolot

Zaczęty 20.10.2008 roku

Wyświetleń 11801

Odpowiedzi 30

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Pindolot

Edycja Świata
2008-10-20, 19:00(Ostatnia zmiana: 2008-12-23, 19:00)
No więc edytuje sobie świat, tzn. dodaję kilka vobów. Zapisuję i właśnie... Co zrobić, żeby zmiany były pokazane w grze? Chodzi mi tylko o świat, żeby były tam moje waypointy i kilka vobów. Jedyne co mi na razie wyszło to świat, ale bez NPC.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Cytat: Pindolot link=topic=4099.msg35096#msg35096 date=Oct 20 2008, 20:00\'
No więc edytuje sobie świat tzn. dodaje kilka vobów. Zapisuje i właśnie... co zrobić, żeby zmiany były pokazane w grze. Chodzi mi tylko o świat, żeby byly tam moje waypointy i kilka vobów. Jedyne co mi narazie wyszło to świat, ale bez npc.

Niełaska poszukać?

A woda też ci zamarzła?

Zmarcosowałeś świat? Zapisałeś świat pod inną nazwą? Wyłączyłeś plik world.vdf ?

SnapperHunter
  • Gość
hmmm A zrobiłeś NPC?, a skompilowałes skrypt? a zrobiłes paczkę z modem, a zrobiłes plik *.INI? Jeśli to zrobisz to będziesz miał zmiany, tylko pytanie! czy dobrze :lol2:

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Pindolot

Edycja Świata
#3 2008-10-20, 19:37(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 19:39)
Niełaska poszukać?

A woda też ci zamarzła?

Zmarcosowałeś świat? Zapisałeś świat pod inną nazwą? Wyłączyłeś plik world.vdf ?
hmmm A zrobiłeś NPC?, a skompilowałes skrypt? a zrobiłes paczkę z modem, a zrobiłes plik *.INI? Jeśli to zrobisz to będziesz miał zmiany, tylko pytanie! czy dobrze

Osz kurde przepraszam was o wielcy modderrzy, przykro mi, że nie dorastam wam do pięt i nie potrafie tego zrobić, za to WY jesteście genialni. Nie bede odpisywał na wasze pytania, bo jesteście żałośni. Jakbym coś znalazł, albo wiedział coś więcej to bym nie pisał tego posta. Poczekam, aż ktoś inny odpisze.

/edit
A woda też ci zamarzła?
- to było poprostu boskie.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy

Artex

Edycja Świata
#4 2008-10-20, 19:43(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 19:43)
lolz, aleś mnie zbeształ!

Nie jestem wielkim moderem tylko małym poszukiwaczem i jakoś sobie radzę : P

EDIT:

No i co Snap. Już się pierwsza osoba na ciebie obraziła : )

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Pindolot

Edycja Świata
#5 2008-10-20, 19:49(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 19:56)
To fajnie, cieszę się, że nie zwyzywałeś mnie za to, wiesz... wydawałeś się trochę dziwny wyleciałeś mi z textem 'Niełaska poszukać?', 'A woda też ci zamarzła?', jednak zachowałeś się normalnie. Jeśli nie jesteś wielkim modderem to nie rób takiego z siebie radzę ci. No to może jednak nie wszystko stracone, wracając do mojego problemu:
-zmacrosowałem świat
-nie zapisałem świata pod inną nazwą
-nie wyłączyłem pliku world.vdf (co nie wiem jak zrobić)
-nie zrobiłem npc (czy ja w temacie pisalem, że chcę dodać npc?)
-skrypty zreprasowałem
-zrobiłem paczkę z modem
-i *.ini też i pewno dobrze

/edit
Widzę że moja wypowiedź jest już w twojej sygnaturce.... to jakaś moda na wyciąganie tekstu z kontekstu? Po prostu pytałem bo chciałem skorygować twoje problemy z moimi doświadczeniami nie miałem zamiaru cię zbesztać/obrazić/ośmieszyć/doprowadzić do śmiechu (niepotrzebne skreślić).

Nie wiem czy jest taka moda, jestem tu nowy. Poprostu dodalem to bo wydalo mi się to śmieszne i fakt - troszkę mnie zirytowało. Już usunąłem wszystko się wyjaśniło.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy

Artex

Edycja Świata
#6 2008-10-20, 19:53(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 20:00)
No i dobrze : ).

Widzę że moja wypowiedź jest już w twojej sygnaturce.... to jakaś moda na wyciąganie tekstu z kontekstu? Po prostu pytałem bo chciałem skorygować twoje problemy z moimi doświadczeniami nie miałem zamiaru cię zbesztać/obrazić/ośmieszyć/doprowadzić do śmiechu (niepotrzebne skreślić).

A więc: Zapisz świat pod inną nazwą (ot po prostu) a plik wyłącza się w ten sposób że zmieniasz mu nazwę według wzoru: "world.vdf" - nazwa normalna/ "world.vdf.disable" - plik disable.

Paczki robić (chyba) nie musisz, a w pliku .ini zapodaj nazwę nowego świata. Skrypty najlepiej zrepasuj Spacerem, nie wiem czy Kompilator Gothic startera repasuje świat.

To zamarzła ci ta woda?  :lol2:

EDIT: Dobraaaa..... : ). Lepiej nie robić sobie wrogów... to forum to uosobienie starego obozu. Userzy to kopacze Modzi to Cienie a Admini to Magnateria.

W samym środku obozu (forum) siedzi gomez (Kazz) i raz na jakiś czas wyskoczy z czymś.... niesłychanym  :)   (jak czystka kont) potem są kopacze (którzy w ogóle nie widzą admina) i strażnicy.   Przy czym możemy uznać że wszyscy kopacze (userzy) płacą za ochronę. Jak wywizuję się walka to straż zabija (banuje) oboje :D

Chyba dodam to sobie do sygnaturki....

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Pindolot

Edycja Świata
#7 2008-10-20, 19:57(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 19:59)
World.vdf to ten plik w Gothic/data?

To zamarzła ci ta woda?
Ty z tym serio :lol2: ? Myślałem, że chcesz pokazać swoją wyższość nademną w dziedzinie modderskiej.

Nie, nie zamarzła.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy

Artex

Edycja Świata
#8 2008-10-20, 20:02(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 20:03)
Tak, w tym folderze.

Ale ja z tą wodą serio! zobaczysz, jak będziesz miał zmieny to zamarzniętą wodę też będziesz miał. (zdaje że się nie zrozumieliśmy na początku)

EDIT: Dodam jeszcze że przeciętne forum to Nowy Obóz. Każdy po każdym beszta.... zabija.... okrada.... ale nikt się tym nie przejmuję :lol2:

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Czyli pokolei.
-edytować świat
-zapisać pod inną nazwą
-zmienić plik worlds.vdf na worlds.disable.vdf
-zreprasować skrypty w spacerze
-zrobić paczkę z modem i w pliku .ini ustawić świat na mój

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Tia, tylko że tej paczki (chyba) nie musisz robić (ale serio, nie mam pewności), a plik ma się nazywać "worlds.vdf.disabled"

SnapperHunter
  • Gość
Cytat: Pindolot link=topic=4099.msg35106#msg35106 date=Oct 20 2008, 20:37\'
Osz kurde przepraszam was o wielcy modderrzy, przykro mi, że nie dorastam wam do pięt i nie potrafie tego zrobić, za to WY jesteście genialni. Nie bede odpisywał na wasze pytania, bo jesteście żałośni. Jakbym coś znalazł, albo wiedział coś więcej to bym nie pisał tego posta

Ja... ja nie jestem wielki poprostu nie chciało mi się opisywać, jak to zrobić :lol2:  Wkońcu są tutki mi raczej nikt nie pomagał. Poczytasz tutki, posiedzisz trochę w moddingu trenując a potem się weź za mody... :)  Przykro mi ze nie mogę ci pomóc...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ale ja z tą wodą serio! zobaczysz, jak będziesz miał zmieny to zamarzniętą wodę też będziesz miał. (zdaje że się nie zrozumieliśmy na początku)
Przy zwykłych zmianach bez teksturowania? To Ty chyba na matlibie oszczędzasz :roll:

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Jaki Matlibie?

Dodałem sobie beczki przy plau wymian i zamarzła mi woda, zniknęli NPC i straciły się dialogi : P.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Artex link=topic=4099.msg35165#msg35165 date=Oct 21 2008, 13:53\'
Jaki Matlibie?
Do niedawna nawet nie wiedziałem do czego jest Matlib, ale gdzieś przedwczoraj wyczytałem, że zawiera info o teksturach, przez co rzadziej występuje zjawisko zamarzania wody.

Dodałem sobie beczki przy plau wymian i zamarzła mi woda, zniknęli NPC i straciły się dialogi : P.
Npc to wina tego, że zmieniłeś nazwę zena

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Nooo.......

A jak ich przywrócić?

I dlaczego woda zamarzła?

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
No więc jak zrobić, żeby zmiany w świecie zaszły, a npc i reszta była jak jest na początku?
Kurcze bo już sam nie wiem, tyle koncepcji.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Zrobiłeś wszystko po kolei co ci napisałem?

Pindolot

Pindolot

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
No właśnie nie, bo ktoś tam napisał, że jak zmienie nazwę świata to nie będzie npc itp.

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Ale NPC da się potem przywrócić. A żeby były zmiany musisz zapisać świat pod nową nazwą.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry