Inna twórczość > Filmy

Gothic: Morderca

(1/1)

Kazzmir:
Buntownicy
Dec 11 2007, 12:47
FABULA
Morderca doświadczony w swoim fachu. Zwykle dostawał małe zlecenia, takie jak na przykład zabicie jakiegoś rolnika lub biednego obywatela. Dostawał za to 200, 300 góra 500 sztuk złota! Ale to się zmieni, dostał zlecenie od maga zła, który potrzebował pomocy! Dostał zlecenie zabicia najważniejszych osób w mieście był to: Lord Hagen, Lehmar, Lord Andre, Vatras i mag ognia z targowiska! Morderca przyjął tą propozycję dostał od razu na początek 100 000 sztuk złota. Po rozmowie wyruszył do swojego domu, na przygotowania. Mag zła cieszył się ponieważ, gdy zginą te najważniejsze postacie w mieście zapanuje chaos. Morderca o imieniu Bools wyruszył na swoją pierwszą ofiarę...
Informacje!
Przewiduje na jeden odcinek 5 lub 3 minuty czas trwania odcinka! (Najkrócej to 2 min i 30 sek.)
Pierwsza seria "Mordercy" będzie składać się gdzieś z 10 lub 11 odcinków.
Głos w filmie najprawdopodobniej będzie ivona! Trudno nie ma ludzi do dubbingu!
Filmik/Serial będzie opowiadał o Mordercy, który dostał prawdziwe zlecenie, które jest trudne do wykonania, które także może go zgubić!
W filmiku będzie dużo emocji, akcji, przygody, podniecenia i dużo więcej!

Oficjalna strona: http://darkstudio.bnx.pl

Proszę o komentarze. (A fabuła jest marna i niby nic nie mówi ale obiecuje że serial jest super)
Dziś wyjdzie chyba pierwszy odcinek!
MyName
Dec 11 2007, 13:59
Ale tu Mrocznym Łowcą śmierdzi...skup się na JEDNYM PROJEKCIE a nie na tylu....
Buntownicy
Dec 11 2007, 14:04
Ja nie miałem pomysłu na filmik. To zrobiłem o mordercy (Mogę powiedzieć że pierwsza seria jest w Khorinis ale druga będzie w Górniczej Dolinie)

A wejdźcie na http://darkstudio.bnx.pl/

Na oficjalnej stronie jest już pierwszy odcinek!
MyName
Dec 11 2007, 14:14
Nie zrozumiałeś.To jest prawie identyczne z Mrocznym Łowcą...gratuluje.
Buntownicy
Dec 11 2007, 14:16
No mogę powiedzieć że pomysł mordercy przyszedłem mi na głowę po przeczytaniu Mroczny łowca... EEhhh
MyName
Dec 11 2007, 14:19
Na moje to nie przyszedł ci pomysł tylko przyszedł ci JEGO pomysł  
Buntownicy
Dec 11 2007, 14:22
Nie, no przeczytałem i robie podobny filmik on ma inną fabułę ja mam inną i jest Good! (Ciekawe co teraz napiszesz MyName xD [że coś tam i coś tam])

Zaczynam robić drugi odcinek!
MyName
Dec 11 2007, 14:27
Zbieg okoliczności, że fabka niemal taka sama z innymi nazwami postaci?0.o
A ja też mam inną postać - morderce, zajacego się w swoim fachu, a nazywa się Zal
dzikiben4
Dec 11 2007, 14:40
MyName- Niech buntownik robi swój projekt, "jak to będzie" przekonasz się po oglądnięciu pierwszego odcinka. Przypominam Ci twój projekt "Gothic Der Film 2"  . Jakie ma mieć chłopak ambicje w przypadku gdy ty bezpodstawnie krytykujesz go na każdym zakręcie ?

Niech się inspirują nawzajem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Xardas94
Dec 11 2007, 15:23
moze i zgapiles pomysl odemnie ale i tak zmienilem fabule w moim filmie...
MyName
Dec 11 2007, 15:44
dziki ale chodzi mi o jedno - o to, że zgapił pomysł.Niech robi, już to mówiłem ale mnie jedynie chodzi o to, co powiedziałem.

btw. dzikiben4 sprawdź znaczenie słowa ,,bezpodstawność" bo ja swoją podstawę podałem już.

Zapomniałbym - mnie także okropnie krytykowano.Ale przeszedłem tą krytykę i dzięki niej jakoś ,,doszedłem do siebie".
Gorn
Dec 11 2007, 15:53
Nie dziwię się, że tak krytykujecie bo to jest normalna polska TANDETA! Właśnie skończyłem oglądać I odcinek. Na twoim miejscu dopisałbym, że to komedia bo nic w tym poważnego i mądrego. Z tym głosem to jakiś żart ma być?! Nie dość, że postacie mówią je bardzo szybko to sam ich dźwięk przeraża! Tylko chronić się przed takimi filmikami .
MyName
Dec 11 2007, 16:02
Btw. do tego dumny podpisek ,,I seria".Jak nawet drugiej nie będzie to co to ma do rzeczy

Co do ankiety na stronie...FILMY czy film, bo jak narazie to ja tu nie widze kilku filmów.
Do tego zdanie napisane jakoś mało po polsku ,,Czy podobają się" a nie powinno być ,,Czy CI się podobają" ale dobra

OMG! Dźwięki i paski życia - MASAKRA z tymi dźwiękami 0.o
I ty takie coś wypuściłeś?

Moja ocena:
-ujęcia 2+ - często ujęcia są za długie a i rozpoczynające się od widoku zza pleców
-dźwięki i dialogi - 1;/ Tu już nie chodzi o samą muzykę itp. ale o mówione dialogi...
-efekty itp. 2 - paski życia

Niezły ,,mataż".
Emehtreva
Dec 11 2007, 16:12
CYTAT(MyName @ Dec 11 2007, 15:44)
dziki ale chodzi mi o jedno - o to, że zgapił pomysł.Niech robi, już to mówiłem ale mnie jedynie chodzi o to, co powiedziałem.

btw. dzikiben4 sprawdź znaczenie słowa ,,bezpodstawność" bo ja swoją podstawę podałem już.

Zapomniałbym - mnie także okropnie krytykowano.Ale przeszedłem tą krytykę i dzięki niej jakoś ,,doszedłem do siebie".

Czyli Twoim zdaniem, jaśnie panie, twierdzisz, że jest to pomysł zgapiony? Czyli równocześnie mówisz, że zgapione jest demo Wielkiej Wojny, bo przecież jest w miejscu chatki z MT, prawda? Na miejscu Kyro są orkowie. Także mój mini projekt, który sobie odpuściłem, był zgapiony, bo przecież dzieje się tam akcja inne modyfikacji. Nie on, lecz Ty jesteś żałosny, nie ważne jak będziesz się przy tym upierał.
MyName
Dec 11 2007, 16:33
Loooooooool...czy twoim zdaniem, to nie jest zgapianie pomysłu?Chatka z MT to nie to samo i dobrze o tym wiesz a jak nie to gratuluje...
MoHeR
Dec 11 2007, 16:35
Żal mi tych co robią takie filmiki... Sam zrobił bym lepszy  
dekster17
Dec 11 2007, 16:37
Chodzi tu o te wynajmowanie zabójcy, zabijanie najważniejszych ludzi... Ja pamiętam jak mod "Zagłada Kolonii" miał parę motywów z mojego moda, a "Kopacz Peeth" miał troszkę z fabuły serialu Feisara.
Emehtreva
Dec 11 2007, 16:45
Hmmm... pomyślmy. Ktoś pomyślał, by zrobić filmik do GII. Głównym bohaterem niech będzie morderca. I co dalej? Jeśli ma zabijać zwykłych ludzi, to film nie będzie ciekawy. Tak więc kogo można wybrać? Hagen i inni ważni. Teraz tylko kto może zyskać cokolwiek na chaosie w mieście? Wyznawca Beliara. Ale na pewno nie jakiś szeregowiec. Kto jest ważniejszy? Magowie.
MyName
Dec 11 2007, 16:48
Powiedziałbym ci jeszcze kilka kombinacji ale szkoda pisania bo i tak zaraz odwrócisz kota ogonem...
Zabijać można dla wielu rzeczy i nie tylko przez wysłanników Beliara ale zlecać może kto kolwiek kto pragnie czyjejś śmierci mi się zdaje...
To jest powtórka tematu i tyle.
Xardas94
Dec 11 2007, 16:53
wiecie co? nie ladnie to tak komus wytykac palcem co robi zle.... no co? zrobil swoj pierwszy filmik i chce pokazac swoja tworczosc nie wiedzial gdzie wiec dal tutaj, sami pierwszego filmu lepszego nie zrobiliscie na pewno... a pozatym on sie napewno dopiero uczy, a ze wy jestescie lepsi no to nie musicie zwalac winy na gorszych... a jesli nawet zgapil no to co? niech se zgapia nie dawalem zadnych praw autorskich  to predziej to JA powinienem narzekac a nie wy... a co do mojego filmu to fabula sie cholernie zmienila i wiedza o niej tylko wtajemniczeni  no i moj film to jeden duzy a nie odcinkowy...
Emehtreva
Dec 11 2007, 16:55
CYTAT(MyName @ Dec 11 2007, 16:48)
Powiedziałbym ci jeszcze kilka kombinacji ale szkoda pisania bo i tak zaraz odwrócisz kota ogonem...
Zabijać można dla wielu rzeczy i nie tylko przez wysłanników Beliara ale zlecać może kto kolwiek kto pragnie czyjejś śmierci mi się zdaje...
To jest powtórka tematu i tyle.

Hmm... Jeśli jednak pragnie się czyjejś śmierci, to raczej nie tylu ludzi ze sobą powiązanych drobnymi nićmi.
Znajdź powiązenie: mieszkaniec Khorinis, który chce śmierci lichwiarza, przywódcy paladynów, maga ognia oraz maga wody. Nie ma sensu głębsze zagłębianie tematu, więc osoba zastanawiająca się nad fabułą wybiera najprostsze rozwiązanie.
Nie będę już tu więcej odpisywał, gdyż byłoby to poniżej godności.
Żegnam,
Sam Ogrodnik.
MyName
Dec 11 2007, 17:07
Nie zawsze najprostsze jest najlepsze to po pierwsze.
Po drugie - nie odpisuj, szczerze mnie to wali  
Emehtreva
Dec 11 2007, 17:10
CYTAT(MyName @ Dec 11 2007, 17:07)
Nie zawsze najprostsze jest najlepsze to po pierwsze.
Po drugie - nie odpisuj, szczerze mnie to wali

Cholera jasna. Krew mnie zalewa, tak więc muszę napisać. Kto mówił, że jest to najlepsze rozwiązanie? NIKT! Więc po co napisałeś pierwsze ze zdań? Przecież to zupełnie bez sensu... ehhhh... Wpiszę tu pewien cytat: "pomyśl, jeśli potrafisz".

Teraz proszę moderatorów o usunięcie tych spamujących postów.
dekster17
Dec 11 2007, 17:10
Skoro fabuła się zmieniła, to ja cofam wszystkie ostrzeżenia. Jak coś będzie nie tak, to raczej Xardas94 się tym zajmie.

PS: Nie będę włączał się już do tej cholernie inteligentnej konwersacji.
Xardas94
Dec 11 2007, 17:16
CYTAT(dekster17 @ Dec 11 2007, 17:10)
"Nie będę włączał się już do tej cholernie inteligentnej konwersacji."

Buntownicy
Dec 11 2007, 17:25
Wiecie powiem wam że fabuła może jest zgapiona ale na stronie G: Mroczny łowca pisze że fabułą jest zmieniona czyli ta już nie jest brana pod uwagę! No to jak nie jest brana pod uwagę to zrobiłem podobną (bardzo)

A tak poza tym (Do MyName)
Nie było chętnych do dubbingu, no to jest ivo 1.0 (chyba)
Jak ktoś ma dobry słuch to wie, co oni mówią.
Mogę wyjawić to że seria I i II będzie i powiem tak dla ciekawskich (tych któym trochę się spodobał filmik) że żaden z lordów nie zginie! Zginie Lehmar i Mag z targowiska!

Może wam to podpowie!

CYTAT
Informacje!
Przewiduje na jeden odcinek 5 lub 3 minuty czas trwania odcinka! (Najkrócej to 2 min i 30 sek.)
Pierwsza seria "Mordercy" będzie składać się gdzieś z 10 lub 11 odcinków.
Głos w filmie najprawdopodobniej będzie ivona! Trudno nie ma ludzi do dubbingu!
Filmik/Serial będzie opowiadał o Mordercy, który dostał prawdziwe zlecenie, które jest trudne do wykonania, które także może go zgubić!

Drugi odcinek już nie długo!
Xardas94
Dec 11 2007, 17:33
mala rada: jesli robisz film na "szybko" no to to nie ma sensu... lepiej zrobic dluzej a miec lepszy (postarac sie troche)
Lesterek
Dec 11 2007, 17:43
Już ivona byłaby lepsza co do filmu się nie wypowiem...
Buntownicy
Dec 11 2007, 17:45
CYTAT(Lesterek @ Dec 11 2007, 17:43)
Już ivona byłaby lepsza co do filmu się nie wypowiem...

W Gothic: Morderca jest IVONA! A do mnie nie składajcie pretensji nie było gości do podkładania głosu nie moja wina!
MyName
Dec 11 2007, 17:49
Ale twoją winą jest dobranie tego lektora ivony a nie tego ,,normalnego".
Nie będę analizował tego aby dowiedzieć się co mówią, no sorry ;/
Lesterek
Dec 11 2007, 17:49
Eee to Ivona? O lol w takim razie unormalni ją trochę bo tak jest trochę głupie  .
dekster17
Dec 11 2007, 18:15
CYTAT
żaden z lordów nie zginie! Zginie Lehmar i Mag z targowiska!

I po co mówiłeś? Teraz już nie będzie takiego czegoś , żeby oglądać odcinki. Film musi być ciekawy, aby widz być ciekawy co się wydarzy i po to oglądał. Jak to powiedziałeś, to moim zdaniem już spadła oglądalność.
MyName
Dec 11 2007, 18:18
Nieźle, wyjawić fabułkę po premierze 1 odcinka...
Buntownicy
Dec 11 2007, 19:38
Zrobiłem drugi odcinek . Jutro go wgram na Youtube i do ściągnięcia! Powiem tylko to co będzie w Odc 2:
W odcinku drugim będzie cały czas akcja(może kogoś to za ciekawi) dużo śmierci  xD.
Może komuś się spodoba ten odcinek  a pierw odcinek będzie na stronie The Dark Studio!
A i dam też tu posta co oni mówią w filmiku (bo niektórzy mają słaby słuch!)
MyName
Dec 11 2007, 20:39
Człowieku po prostu podłóż innego lektora Ivony hahah...post z napisami o ludzie :)
Do tego spoiler...świetnie.

Mamy analizować film bo gadają jak w kreskówkach to wybacz  
The Kamo
Dec 11 2007, 21:18
Jak w kreskówkach, dokładnie... były kiedyś takie dwie wiewióry z Disneya... (Chip & Dale?), gadały dokładnie tak samo

Hehe

Główni bohaterowie Gothic: Morderca  
Xardas94
Dec 11 2007, 21:22
ej wogole jest taka ivona? :D  jak tak to podaj link download  
MyName
Dec 11 2007, 21:28
To się normalnie w Ivonie wybiera spośród dostępnych lektorów - tragedia.
dzikiben4
Dec 11 2007, 22:34

Sorki MyName ale ja nie jestem zdania ,iż krytyka jest najlepszym rozwiązaniem. Szczególnie w przypadku gdy jeszcze nie obejrzałem filmu. Wiem sam święty nie jestem ale ja w przeciwieństwie do Ciebie już WIDZIAŁEM film przykładowo w temacie "Przygody Ermity". Oceniłem bo miałem ku temu powód. Oczywiście teraz już go oglądnęliśmy. I na podstawie tego możemy go ocenić.

Wow !!! Miałem na myśli to ,iż nie zobaczyłeś jeszcze filmiku. Analogicznie, przejrzałeś fabułę, skojarzyłeś ją sobie z filmem Xardasa i z założenia stwierdziłeś ,iż film będzie zły. Sam pomysł może i jest "podkolorowany" innym ale przecież wiele artystów czy muzyków czerpie od siebie właśnie tą inspiracje. Poza tym w czym rzecz? Xardas zmienił już fabułę moda.

CYTAT(MyName @ Dec 11 2007, 16:33)
Loooooooool...czy twoim zdaniem, to nie jest zgapianie pomysłu?Chatka z MT to nie to samo i dobrze o tym wiesz a jak nie to gratuluje...

Gratuluj też mi, ja np. mam wiele pomysłów na zrealizowanie akcji w filmie Xardasa jak i Buntowników. 2 historie można ładnie splatać jak i ciekawie w zupełnie inny sposób zrealizować. Oczywiście jeżeli ktoś ma odpowiednie umiejętności i pomysły. Wtedy jest się czym pochwalić widzom. Pomysł "zgapiony" ale inaczej zinterpretowany

EDIT: Buntownik było zarejestrować wersję rehabilitacyjną ivony  
MyName
Dec 11 2007, 23:18
Filmik widziałem więc nie wiem dzikibenie o co ci chodzi...

Zgadzamy się ze sobą do pewnego stopnia...nie ważne, że zmienił ale ważne, że pomysł nie jest jego

Do tego lektor wypaśny...już lepszy byłby niemy film z napisami.
dzikiben4
Dec 11 2007, 23:36
CYTAT(MyName @ Dec 11 2007, 23:18)
Filmik widziałem więc nie wiem dzikibenie o co ci chodzi...

Premiera pierwszego odcinka była po napisaniu tego posta. Czyt. dokładnie....

CYTAT( @ Dec 11 2007, 22:34)
Oczywiście teraz już go oglądnęliśmy. I na podstawie tego możemy go ocenić.

MyName
Dec 11 2007, 23:51
Zaczęłęm oceniać bo pomysł zgapiony a skończyłem bo wykonanie cienkie.Tyle.
Buntownicy
Dec 12 2007, 10:03
Witam, możecie se krytykować 3 Odcinek będzie miał innego lektora (ta wersja ivy ma tylko ten głows i jeszcze jeden [gorszy])

Odcinek 2 już jest na youtube. Obejrzyjcie -->Gothic: Morderca Odc: 2 Seria I (Kliknij)

O to tłumaczenie, jak ktos nie wie co oni mówią:
PIERWSZY DIALOG W DOMU LEHMARA:
Bools : Żegnaj Lehmer
Lehmer: cooooonieeeeaaaoooeee
DRUGI DIALOG Z ALCHEMIKIEM:

Alchemik: Bool, zniszcz tą przekletą karczme orlana, dam ci tysiąc sztuk złota! On nie dotrzymuje tajemnic i jest kłamcą, a ty przecierz lubisz zabijać i uwielbiasz złota!

Tłumaczenie jest może błędne bo już nie pamietam! Teraz siędzę w szkole i pisze z pamięci!
Lesterek
Dec 12 2007, 10:20
Ech no trochę sensowniej ale po co się skrada do domu tego gościa z wyjętym mieczem w biały dzień??!!
Wywal też paski życia i many a będzie lepiej.
I zwiększ sensowność filmu bo niektóre rzeczy jak te skradanie to bez sensu.
dzikiben4
Dec 12 2007, 11:04
Dam Ci kilka rad by film był bardziej sensowny

CYTAT(Lesterek @ Dec 12 2007, 10:20)
Ech no trochę sensowniej ale po co się skrada do domu tego gościa z wyjętym mieczem w biały dzień??!!
Wywal też paski życia i many a będzie lepiej.
I zwiększ sensowność filmu bo niektóre rzeczy jak te skradanie to bez sensu.

W pełni zgadzam się z Lesterkiem, zastosuj się do tych rad.

Po pierwsze zmień syntezatora mowy.Po drugie taka Gothicowa "bohaterska" muzyka nie pasuje do takiego kolesia jak on. Daj mroczną, "straszną" podobna do takiej jaka wsytępuje w Gothicach w nocy. W dodatku cały czas się powtarza  zmień to. Popracuj nad pracą kamery, w nie których momentach widziałem ,iż znasz magię przycisku F6 stosuj go częściej, szczególnie podczas walk. Bieganiem z paskiem życia i kamerą z 3 osoby nie przekonasz,  odbiorców, popracuj nad tym. Zapierdala z mieczem w biały dzień i wyżyna co się rusza  , popracuj nad szczegółami takimi jak noc. Początek mi się podobał, ale fajny był tylko do momentu gdy syntezator nie zaczął gadać

Przypomniał mi się filmik IcLoora był podobny, ale lepiej zrobiony najlepiej go sobie obejrzyj
Jakbyś miał problemy wal mi na GG: 9202062

Kody które ułatwią Ci prace, mam nadzieje że w 3'cim odcinku nie zawalisz  :

BmarvinB (to cyhba każdy wie  )
F2- Togle destop (wystarczy wpisać ( t )( d ) konsola sama wyszyta nam kod- usunięcie pasa życia.

Set time ( wpisujesz daną godzinę ,nie może być niestety minut, musisz podawać godziny np. 01, 02, 22 .itd

F6, F5- Zmaiana pracy kamery, sam ją ustawiasz, korzystaj z tego często!!

PS: Gdzie znalazłeś ten wywalisty soundtrack  ?? Przydał by się do filmów  
Buntownicy
Dec 12 2007, 13:35
dzięki za radę!
A jak mówiłem 3 odcinek będzie lepszy ale skąd mam ściągnąć jakąś wypas muze do filmu?
dzikiben4
Dec 12 2007, 13:47
Daj po prostu bardziej "mroczną". Jest wiele ciekawych soundtracków nie tylko z gothcia  
The Kamo
Dec 12 2007, 13:51
Dziki - soundtrack można pobrac na WoG'u  
Buntownicy
Dec 12 2007, 13:54
A czy moglibyście dać dokładny link?
ściągam teraz Ivone bo na tej są dwa głosy ten i inny [gorszy]
dzikiben4
Dec 12 2007, 13:55
CYTAT(The Kamo @ Dec 12 2007, 13:51)
Dziki - soundtrack można pobrac na WoG'u

Miedzy innymi  Wiecie co mnie śmieszy ?? Że Deja Vu i Prawdziwa historia nie rozpętała tylu zakładek  

hiena
Dec 12 2007, 16:24
Zaraz się rozpłacze...  

Przepraszam, ale mi się nie podoba...
I nierób ciągle takiej samej kamery pod czas chodzenia i co równie ważne "muzyka", którą jak zauważyłem dajesz zawsze tę samą...  
MyName
Dec 12 2007, 17:09
Ja nawet go nie oglądam bo z tym lektorem to...
Vierzba
Dec 12 2007, 17:12
1. Odcinek:
Fabuła - 2/10 - nie będę powtarzał że zgapiona, ale jest tak przedstawiona że wieje nudą i chciałem wyłączyć film po 30 sekundach.
Dźwięk - 3/10 - świetna wersja IVONY, a w tle niezbyt zróżnicowana muzyka, w dodatku urywa się co kilka sekund i leci od nowa
Montaż - 2/10 - paski życia - raz. Nieudolne ujęcia kamery - dwa. Widok z trzeciej osoby - trzy.
Ocena końcowa - 2+/10

2. Odcinek:
Fabuła - 2/10 - dno, muł, wodorosty i cholera wie co jeszcze. Wydaje mi się, że cały serial będzie w schemacie: karczma - zlecenie - morderstwo - karczma. Porywające. Poza tym, czy gdybyś widział na ulicy w środku dnia człowieka w dziwnym ubiorze z wyciągniętym gnatem skradającego się do czyjegoś domu stałbyś w miejscu jakbyś puszczał zwieracz?
Montaż - 2/10 - to samo co w poprzednim odcinku, poza tym ujęcie dobijania jest za długie, a wszystkie sceny są robione za jednym razem, przez co film powstaje w pół godziny. A ilość nie znaczy jakość.
Muzyka - 2/10 - ten sam heroiczny niepasujący theme z Gothic 3 puszczony przez cały film. Jeden.
Ocena końcowa - 2/10

Więcej takich filmów, przynajmniej mogę się wyżyć po całym dniu.
P.S. W SB na swojej stronie napisałeś że IVONA którą ściągasz ma 100MB. Ja ci mogę zapodać wersję Rehabilitacyjną 1.0 o wadze 40MB.
MyName
Dec 12 2007, 17:20
Jeszcze chwali się jaką IVONE ściąga (ile mb).
Masz zamiar robić filmy na odwal się to ich nie rób wogóle, bo paski życia, IMO świetne ujęcia i IMO zajebiaszcza rutynowa fabuła powodują, że film jest fajny jak flaki z olejem.
PZDR
Buntownicy
Dec 13 2007, 17:00
Zrobiłem już trzeci odcinek, mordercy!

Kliknij --> Zobacz 3 odcinek Mordercy

Zmieniłem ivone, na inną!
Nie ma już pasków życia!
Jest inna muzyka, nie ta sama!
I ten odcinek dużo emocji nie przedstawia XD
Lesterek
Dec 13 2007, 17:09
Już trochę lepiej a nawet o wiele lepiej jednak jest jeszcze kilka rzeczy do poprawki.
Choćby to że zostawił świadków zabójstwa...
Buntownicy
Dec 13 2007, 17:13
Proszę o powiedzenie wszelkich błędów jakie są w filmiku. Wiem to go zgubi  
Vierzba
Dec 13 2007, 17:28
Fabuła - 3/10 - kolejna dzienna rutyna, ale jedynie ostatnie napisy i końcowa scena zadecydowały o dodaniu punktu do oceny.
Dźwięk - 3/10 - lepsza IVONA to po pierwsze. Jest więcej nut, ale dobrze byłoby zapuścić coś NIE z heroicznego repertuaru Gothica.
Montaż - 2/10 - dałbym 3, ale z początku były za ciemne i za długie ujęcia, co powodowało wrażenie, jakby bohater dawno zniknął z pola widzenia, a kamerzysta przysnął i ujęcie się nie zmienia. Poza tym scena walki z kamerą w jednym miejscu. Mogłeś w jej trakcie nacisnąć F9 i za pomocą F6 przenieść kamerę w inne miejsce.
Ocena końcowa - 3-/10

Ogólnie jest trochę lepiej, widać poprawę, ale i tak nadal jest do dupy. No i jeszcze w napisach końcowych jest napisane Mątaż - popraw to.
Xardas94
Dec 13 2007, 17:37
no 3 odcinek jest zrobiony duuuzo lepiej niz pozostale  a co do bledow to nie zauwazylem, ale moge powiedziec tak: gdy Bools walczy no to wymachuje tylko mieczem na lewo i prawo, moze tez atakowac do przody i blokowac ciosy, lepiej to bedzie wygladac  
dzikiben4
Dec 13 2007, 19:10
Widać poprawę, jest kilka błędów do ,których można by sie przyczepić ale ogólne wrażenie jest o wiele lepsze od pozostałych.
Pietrek
Dec 13 2007, 20:33
W porównaniu do dwóch pierwszych odcinków jest o wiele lepiej.
Tutaj muzyka już nawet pasi, tylko te przerywniki w niej przy kwestiach...
Jak już ktoś wcześniej wspomniał, film jest strasznie schematyczny. Trochę to urozmaić. Przecież bohater nie jest (chyba) jakimś psychopatą, co to tylko morduje . Nie je, nie pije, a chodzi i bije .

Najbardziej mi się podoba moment, gdy wychodzi z karczmy. Rusza tą głową jak jakiś M. Jackson .
MyName
Dec 13 2007, 20:55
Wypowiem się:

Fabuła - niestety 1+...zabija sobie przy ludziach wychodzi...i tylko zabija i na tym się kończy (pół odcinka sobie szedł)

Ujęcia - 2...takie długie, że momentami to już go nie widziałem.

Montaż - 3...nie jest najgorszy.

Do tego biegł a za chwilkę szedł luzem...
Buntownicy
Dec 14 2007, 15:53
Witam, proszę o mówienie błędów, jakie zrobiłem w 4 odcinku!

Odcinek jest chyba fajny, ale czekam na opinie vierzby, MyName i innych!

Klinknij --> Zobacz 4 Odcinek Mordercy

Mała informacja z studio (lol):
Seria I Mordercy- Będzie miała 10 lub 9 odcinków (Najmniej to 8 ale to mało przepuszczalne)
Seria II Mordercy- Będzie miała 3 góra 5 odcinków
Studio- Planuje zrobić po mordercy jakiś długi film/ nie odcinkowy!!

Zapraszam do obejrzenia 4 odcinka!
Avertheme
Dec 14 2007, 16:59
nic specjalnego.

Muzyka jest chyba największym plusem. Minusy to napisy zasłaniające cały ekran, małe błędy pisowni, fabuła (mało ciekawa i krótka) i IVONA. Zamiast IVONY i napisów na cały ekran estetyczniej byłoby wwalić na dół coś a'la kinowe napisy. Byłoby lepiej wg. mnie.

I fabuła mogłaby być ciekawsza, dłuższa, oryginalniejsza, jakiś zwrot akcji. Gothic ma mnóstwo możliwości, można NPCów dodawać, zrobić nowy obozik, walnąć 3 trolle, dać nową zbroję i od razu co innego.
Xardas17
Dec 14 2007, 17:03
NIC specjalnego nazwa ciekawe akcja zerowa napisy zasłaniające opraz gry walki nie widac prawie bo za dalego  no i ivona  

ocena 3/10 2 za program mówiący ivona  
Vierzba
Dec 14 2007, 18:01
Fabuła - 4/10 - alleluja, dziękujmy Panu za zwrot akcji. Szkoda, że dopiero w 4 odcinku, ale... lepiej późno niż wcale. Poza tym, usta zkrzywiły mi się w uśmiechu podczas sceny z modlitwą do posągu. Nie wiem, czy taki efekt był zamierzony, ale...
Dźwięk - 3/10 - w tej sprawie nic nie ruszyło. Ocena niezmienna.
Montaż - 3/10 - walka wciąż statyczna, ale ujęcia poza nią zjadliwe, choć całość już ciężkostrwana.
Poza tym:
-jesteś jedną z niewielu osób, które z godnością przyjmują krytykę
-
CYTAT
czekam na opinie vierzby

wzruszyłeś mnie, szczerze mówiąc . A więc dzięki tym nadprogramowym punktom:
Ocena końcowa - 4-/10 - ale pamiętaj, to tylko za piękne oczy.
MyName
Dec 14 2007, 18:27
Niestety po 3 odcinkach poprzednich nie wiem czy obejrzeć czwarty.
dzikiben4
Dec 14 2007, 18:56
Wiesz co ? Zawiodłeś mnie, Pisał xardas, pisał Vierzba. 0 kompletne 0, 0 pracy kamery podczas walki, 0 pomysłowości. Ciągle macha mieczem w tych samych kierunkach. Po tych 4 odcinkach nie chce już wkurwiać się dalej. Ciągle popełniasz te same błędy !
Xardas94
Dec 14 2007, 22:05
idzie ci coraz lepiej, jednak jeszcze brakuje wielu szczegolow... nudne bylo strasznie to jak chodzil do klasztoru, mogles pokazac jedynie ciekawsze ujecia, nie wszystko a walka byla lipna, ciagle macha mieczem w dwie strony, sprobuj to naprawic zeby machal wszedzie a bedzie to wygladac duzo lepiej  mowie ci
dzikiben4
Dec 15 2007, 13:03
CYTAT(Xardas94 @ Dec 14 2007, 22:05)
idzie ci coraz lepiej, jednak jeszcze brakuje wielu szczegolow... nudne bylo strasznie to jak chodzil do klasztoru, mogles pokazac jedynie ciekawsze ujecia, nie wszystko a walka byla lipna, ciagle macha mieczem w dwie strony, sprobuj to naprawic zeby machal wszedzie a bedzie to wygladac duzo lepiej  mowie ci

A podczas walki zmieniaj pracę kamery, rób to z różnych ujęć.
MyName
Dec 15 2007, 16:02
Sry, że znowu będę jechał na niego ale cóż, taka jest moja opinia.Mówiliście mu od paru odcinków co zrobić, aby było lepiej a on dalej robił po swojemu, więc czy jest sens pisania 100 razy tego samego?
Xardas94
Dec 15 2007, 16:14
CYTAT(MyName @ Dec 15 2007, 16:02)
Sry, że znowu będę jechał na niego ale cóż, taka jest moja opinia.Mówiliście mu od paru odcinków co zrobić, aby było lepiej a on dalej robił po swojemu, więc czy jest sens pisania 100 razy tego samego?

gdybysmy nie podpowiadali co i jak ma robic to te odcinki bylyby tak lipne jak 1 i 2, od 3 zaczal pracowac a nie odwalac robote -.-
MyName
Dec 15 2007, 16:37
Sceny dalej niekiedy są trochę lipnie nakręcone a fabuła monotonna z deka.
Zgadzam się, że może to nowicjusz itp. w filmach ale do fabuły trza mieć po prostu pomysł a nie ciągnąć to samo przez kilka odcinków bez sensu.
Goth
Dec 15 2007, 17:08
właśnie obejrzałem 4 odcinek mordercy , w tym odcinku rozmów było może z 3-4 razy  prawie zasnąłem jak to oglądałem
Oszust
Dec 15 2007, 21:55
no takie sobie  
dzikiben4
Dec 17 2007, 22:14
CYTAT(MyName @ Dec 15 2007, 16:02)

Racja, mnie też już to wkurwiać zaczęło. Tak czy inaczej Buntownik zapewne porządził projekt i rzucił się w łapy zdania blazera ....robi moda  
Buntownicy
Dec 18 2007, 18:48
Witajcie, tak jak mówi dzikiben4 zabrałem sie za robienie modyfikacji, powiem tylko że nie będę dawał na tym forum screenyów i innych informacji. Jak skończę moda dam link do pobrania i tyle.
Porzuciłem projekt Gothic: Morderca [może kiedyś do tego wrócę ale bez studia The Dark Studio--> także porzuciłem studio]

Pozdro
MyName
Dec 18 2007, 19:32
Z ciekawości - porzuciłeś studio, w którym byłeś sam?
Buntownicy
Dec 18 2007, 19:53
Nom zamknąłem  
MyName
Dec 18 2007, 19:55
Z ciekawości - skąd miałeś pomysł na tego ,,Kopacza Peetha"?
Fajny zbieg okoliczności z Suicidem.Oboje skazani za morderstwo(-twa), oboje uciekają...
Xardas94
Dec 18 2007, 20:43
CYTAT(MyName @ Dec 18 2007, 19:55)
Z ciekawości - skąd miałeś pomysł na tego ,,Kopacza Peetha"?
Fajny zbieg okoliczności z Suicidem.Oboje skazani za morderstwo(-twa), oboje uciekają...

hmm zgapil fabule odemnie i od ciebie? -.-
Goth
Dec 18 2007, 20:48
mix dwóch filmów  
MyName
Dec 18 2007, 21:26
Z tego co mi wiadomo to on zgapił nie tylko z naszych filmów ale dobra  
dzikiben4
Jan 2 2008, 23:40
Zwroty akcji niczym z Power Rangers, non stop to samo.... fabuła zgapiona... pomysłowości 0....kiepskiej jakości nagrania....demo syntezatora.......kiwanie łbem ahhh, szkoda gadać. Myślałem że wyciągniesz wnioski z moich rad

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej