Xardas94
Dec 24 2007, 17:47
Robie sobie film odcinkowy pt. "Życie Fletchera". Opowiadać będzie on o obywatelu mieszkającego w dzielnicy portowej i mającym zawsze kłopoty Pewnie myślicie że porzuciłem projekt "Gothic: Mroczny Łowca" - nieprawda dalej go tworze tylko muszę nabrać jeszcze trochę doświadczenia w produkcji filmów. Zapraszam do oglądania pierwszego odcinka na YouTube:
http://pl.youtube.com/watch?v=9Wb5X_z43ys Aeskel
Dec 24 2007, 21:00
Nudne, amatorskie i wogóle nie jest to zgodne z prawdą. Obywatel portu idzie złożyć skarge do Lorda Andre. Człowieku, strażników nie obchodzą burdy w porcie. Całość się tak ciągnie bez żadnej akcji. Nic się nie dzieje. Nie wiem czemu miał wogóle ten filmik służyć? Rozbawienia mnie do łez? Napewno nie.
wietrzyk
Dec 24 2007, 21:17
Bo Fellan stooka młotkiem i zapłaciłbym 25 sztok złota Z początku może "trochę" nie wychodzić ale na czymś uczyć się trzeba. Przynajmniej coś robisz
PS:
nie używaj iwony.
Vierzba
Dec 24 2007, 21:57
Fabuła - 4/10 - nie trzyma się kupy, co straż obchodzą bójki w porcie? No i jeśli to jest historia Fletchera zanim go wrzucono do kolonii, to z jakiej paki paladyni siedzą w mieście?
Dźwięk - 4/10 - nagrywane na żywca, przez co muzyka w poszczególnych scenach nie łączy się w całość, a sprawia to nieprzyjemny efekt.
Montaż - 5/10 - taki sobie...
Ocena końcowa - 5/10 - jest wigilia, więc zamiast sztywnej 4+ dam neutralną piątkę.
dzikiben4
Dec 24 2007, 22:24
Przygody Cavalorna, Ermity a teraz Flecher ?? Nie rób tych samych filmów z oklepaną fabuła rodem zerżniętą z Gothica daje 3 za chęci.
Xardas94
Dec 25 2007, 17:41
zrobilem kolejny odcinek, jest prawie o polowe krotszy od poprzedniego, ale akcja sie rozkreca macie linka:
http://pl.youtube.com/watch?v=OXqO7ohjCpQ Goth
Dec 25 2007, 20:23
Pierwszy odcinek to taki nudnawy był i nic się prawie nie działo oceniam go na 5=/10
= - na szynach (ledwo ledwo)
Drugi odcinek no trochę lepiej , więcej sie działo , ale i tak nie było przecudownie oceniam go na 5-/10
dzikiben4
Dec 25 2007, 23:16
Nie było tak źle ale trudno powiedzieć o jakim kol wiek rozkręcie fabuły daje 6\10
Odcinek zdecydowanie lepszy od przygód Cavalorna i Ermity...
Xardas94
Dec 26 2007, 20:33
ok mam juz 3 odcinek - mam nadzieje ze lepszy od pozostalych macie linka:
http://pl.youtube.com/watch?v=xRiEJCIakkc MyName
Dec 26 2007, 22:22
Lepszy może od 2 poprzednich ale jest pare błędów:
-podczas rozmowy z myśliwym widać na ułamku sekundy ekran dialogowy,
-widać, że rozmowa jest z 1 ujęcia - chmury się cofają (1 ujęcie na 1 osobe).
Trochę lepiej od 2 i 1, może się rozkręci, zrób jeszcze jeden.
dzikiben4
Dec 26 2007, 22:31
"plecy zaczęły go boleć ale praca zbliżała się ku końcowi"
Xardas94-- coraz lepsze te filmy , będę obiektywny 7\10... niezłe zdjęcia lasu pod koniec były, mam nadzieje ,że projekt dokończysz !!!
Xardas94
Dec 27 2007, 10:59
wiem, zrobilem kilka bledow podczas rozmowy... a tak wogole planuje zrobic jeszcze z 10 odcinkow tego serialu a moze i wiecej przy dobrych checiach tylko nie mam za bardzo pomyslu do 4 odcinka a nosic on bedzie tytul "Mroczny Las" (ten kto ogladal wszystkie odcinki bedzie wiedzial o co chodzi ) i nie wiem za bardzo co on bedzie robil w tym lesie - czy kogos spotka czy odkryje tajemnice jakies albo nie wiem co jeszcze (napewno bedzie wial xD) a moze zrobie 2 odcinki z tym lasem bo planuje zeby byl to jakis watek w fabule znaczacy, i chce tez zeby bylo jakas wzmianka o kamiennych kregach w lesie - czekam na ciekawe propozycje na pomysl do nastepnego odcnika
Goth
Dec 27 2007, 11:31
no ten odcinek był lepszy od pozostałych tylko są błędy wyżej wymienione przez innych oceniam ten odcinek na 7-/10 najbardziej podobała mi sie ta błyskawica jak Fletcher wchodził do lasu widzę że komenda którą ci kiedyś przesłałem wreszcie wykorzystałeś aha i jeszcze jedna rzecz tytuł daje się zawsze po zrobieniu czegoś np (odcinka,opowiadania,itp)
Xardas94
Dec 27 2007, 12:25
CYTAT(Goth @ Dec 27 2007, 11:31)
"widzę że komenda którą ci kiedyś przesłałem wreszcie wykorzystałeś "
jaka komenda? nie wiem ktora
EDIT: aha juz wiem no to pomoze ktos w pomysle? (w moim wczesniejszym poscie pisze o co chodzi)
Xardas94
Dec 27 2007, 15:43
CYTAT(Xardas94 @ Dec 27 2007, 10:59)
wiem, zrobilem kilka bledow podczas rozmowy... a tak wogole planuje zrobic jeszcze z 10 odcinkow tego serialu a moze i wiecej przy dobrych checiach tylko nie mam za bardzo pomyslu do 4 odcinka a nosic on bedzie tytul "Mroczny Las" (ten kto ogladal wszystkie odcinki bedzie wiedzial o co chodzi ) i nie wiem za bardzo co on bedzie robil w tym lesie - czy kogos spotka czy odkryje tajemnice jakies albo nie wiem co jeszcze (napewno bedzie wial xD) a moze zrobie 2 odcinki z tym lasem bo planuje zeby byl to jakis watek w fabule znaczacy, i chce tez zeby bylo jakas wzmianka o kamiennych kregach w lesie - czekam na ciekawe propozycje na pomysl do nastepnego odcnika
nie mam pomyslu wiec powtarzam posta i prosze o pomoc... jak mi pomozecie odcinek bedzie juz dzis!
MyName
Dec 27 2007, 16:34
7838373 GG napisz postaram się coś wymyśleć
Xardas94
Dec 27 2007, 21:27
zapraszam do ogladania 4 odcinka, skladam podziekowania dla MyName i krolika007 za to ze mi pomogli w fabule wymyslenia 4 odcinka... no to macie linka:
http://pl.youtube.com/watch?v=1pwerlWhih8 krolik007
Dec 27 2007, 22:04
Film super, oczywiscie czekam na dalsze czesci, jak dla mnie 5/5
Devastation
Dec 27 2007, 22:08
Fajny tylko trochę oklepany pomysł w wybrańcem
Xardas94
Dec 27 2007, 22:09
dzieki za wszystkie komentarze a mam pytanie co do kolejnego odcinka - jak sie moze nazywac ten miecz? bo jak pomyslow nie mam...
Goth
Dec 28 2007, 10:34
moja ocena 8/10 dał bym 9 ale było jedne ujęcie które się ciągle powtarzało (rozmowa z myśliwym) aha i jeszcze jedno rób na przyszlosc więcej rozmów
A co do miecza to może się nazywac tak tak uriziel, błyskawica, grzmot Innosa, zemsta ożywieców, metalowa rączka tylko takie nazwy mi wpadły do głowy
Xardas94
Dec 28 2007, 16:36
i h** 5 odcinka nie bedzie chyba ze rozwiaze ten problem: jak chce udostepnic film w WMM to jak ma zamiar juz robic % to nagle mi wyskakuje cos takiego:
http://zapodaj.net/16904442.bmp.html traffix
Dec 28 2007, 18:22
-,- wyraźnie pisze co musisz zrobić koleś, zrobiłeś to? a w sumie, nie rób lepiej już
Goth
Dec 28 2007, 19:21
No to może masz za mało miejsca na dysku (tam gdzie zapisujesz film)albo usunąłeś nagrane pliki źródłowe (to co kręciłeś w frapsie albo w innym programie)
MyName
Dec 28 2007, 19:28
Albo za mało miejsca, albo nie ma już pliku źródłowego jakiegoś albo próbujesz nadpisać film nad jakiś klip, który się na niego składa.
Xardas94
Dec 28 2007, 20:20
sprawdzilem - wszystko ok...
Thoro
Dec 28 2007, 20:27
To sobie skombinuj lepszy sofcik bo na razie jedziesz na czymś na miarę painta tylko że w innej dziedzinie.
Xardas94
Dec 28 2007, 20:37
CYTAT(Thoro @ Dec 28 2007, 20:27)
To sobie skombinuj lepszy sofcik bo na razie jedziesz na czymś na miarę painta tylko że w innej dziedzinie.
mialem cos lepszego tyle ze niedawno defragmentacja dysku byla i wiesz...
EDIT: juz znam przyczyne bledu, na jutro zrobie kolejny odcinek... bylby dzis... ale nie moglem zapisac, a przyczyna bledu to jest to ze pliki znikly a to nie prawda ;/
Vierzba
Dec 29 2007, 13:06
Eeeee...? Nie wiedziałem że po defragmentacji dysku pliki zostają usunięte...
Xardas94
Dec 29 2007, 13:10
eee chyba zle to nazwalem no czyscilem jeden dysk i tam byl moj program do wideo
Xardas94
Dec 30 2007, 14:51
zla wiadomosc... wsztrzymuje prace nad filmem na czas nieokreslony, ale wznowie produkcje
Xardas94
Jan 4 2008, 16:29
niestety, wstrzymuje projekt poniewaz mam juz dosyc krecenia takich zalowych filmikow... ja takie cos robilem 3 LATA!!! ilez mozna?! okolo 1/5 umiescilem w necie teraz chce sie zajac czyms NAPRAWDE DOBRYM! oczywiscie dalej filmami... czyms co ma sens i gdzie bedzie dubbing bo ta ivona mnie juz zaczyna wqrwiac.... to moj ostatni taki filmik... nie wstrzymalem tego projektu ze wzgledu na to ze mi sie nie chce tylko dlatego ze mam dosyc robienia czegos co nie jest warte uwagi, nie wiem jak to opisac ale mozecie sie tego domyslisc
PS. moderatorzy czy chca czy nie chca moga usunac ten topic - to od nich zalezy
Piotrek_smoczek
Jan 4 2008, 16:43
ja nie wiem! czemu wszyscy wstrzymują projekty kiedy dojdą to 4 odcinka np: Gothic Morderca jak i ten film
MyName
Jan 4 2008, 17:10
Gothicowi Mordercy(Buntownicy) się nie dziwie -.-
Xardas94
Jan 4 2008, 17:23
piotrek powiem ci tak: ZBRZYDLO mi robienie slabych filmow na ivonie i chce zaczac cos lepszego...
dzikiben4
Jan 4 2008, 17:35
Xar, myślałem ,że ten projekt dokończysz bo wszystko zaczęło przybierać w miarę dobrą "obrubkę"... niestety kolejny raz dowiodłeś ,że nie jesteś warty zaufania....Dam nogę ,że przy większym projekcie porostu wyciągniesz kopyta z nijakich przyczyn i bezsensownego powodu...