Nowy pancerz 3303 12

O temacie

Autor

Zaczęty 7.10.2008 roku

Wyświetleń 3303

Odpowiedzi 12

jamokiol
  • Gość

jamokiol
Gość

Nowy pancerz
2008-10-07, 17:07(Ostatnia zmiana: 2008-10-09, 17:31)
Dlaczego jak zrobie nowy pancerz w gothic 1 i wsadzo go w to miejsce C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Textures\_Compiled (2 ostatnie foldery sam zrobiłem) i jak dodam odpowiednie żeczy do pliku armor.d to niewidać moich zmian jakie domalowałem??chociaż defensywa pancerza its sie zmieniły zostaje tylko wygląd prosze o pomoc   :D

Oven
  • Gość
Bo powinieneś zmienić w skrypcie swojego pancerza pewną linijkę a mianowicie z
visual_skin          =   0; na visual_skin          =   1;

jamokiol
  • Gość
ale ja to zmieniłem

Oven
  • Gość
A zmieniłeś z np HUM_DMBM_ARMOR_V-C na HUM_DMBM_ARMOR_V1-C

(To tylko przykład chodzi mi o cyfre na końcu)

jamokiol
  • Gość
też próbuje cały czas z inny mi i tosamo niema zmian wizułalnych  :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Podmień w gomanie.

Oven
  • Gość
Mam odp dla ciebie.Wyciągasz texture gomanem malujesz sobie dodajesz co tam chcesz ld i teraz zmieniasz nazwe z 0 na 1 i zanim wstawisz do paczki z modem lub do folderu work data textures _complited musisz ponownie włonczyc gomana i zmienić format tej zbroi na tex(chodzi mi o zmiane tego co już wyciągnołeś na pulpit)Mam nadziej że zadziała kiedyś miałem podobny kłopot i właśnie to co napisałem pomogło  ;]

modmateusz
  • Gość
Mam problem.Jestem zielony i...Chcę zrobic' zbroję,więc włożyłem do Gothic/_Work/Data/Textures/_Complied/ i nazwałem ją HUM_GRDL2_ARMOR_V1-C.Jak zrobi żeby w grze zadziałała?A i jeszcze coś!Plik jest w *.TEX(Może to robi różnicę?)
Help me! :D   ;p

SnapperHunter
  • Gość
o boshe! ja zrozumiałem tak że zrobiłes nową zbroje i nazwałes ją inaczej a teraz myslisz ze ci zadziała lollololol nie chce mi sie pisać jak robić nowę zbroję do podstaw ale treba oprocz texturowania nią mesha napisać skrypt :roll:

modmateusz
  • Gość

modmateusz
Gość

Nowy pancerz
#9 2008-10-09, 17:28(Ostatnia zmiana: 2008-10-10, 21:38)
A kto by napisał jak tego "mesha" napisać lub napisał w jakim dziale to jest ;)  .A co do SnapperHuntera to mam w sygnaturze że jestem zielony!!!Wiem tyle o modach ile Gomez z G1 o prowadzeniu samochodu! :roll:
P.S.Dzięki Hunter!Teraz nazwę ją tak samo i chyba mi zadziała.(wywnioskowałem na logikę)

Ktoś mi powie co źle robie?Nie działa choc' zapisałem pod nazwą HUM_GRDL_ARMOR_V1-C(bez numerka) i nic! ;(  POMOCY :P  
!!!

//Edit by Bula: Nie spamuj, edytuj posty -.-

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie może być '-' w instance

modmateusz
  • Gość
Do stu Gomezów jaki znów instance?Ja JESTEM [size=15]ZIELONY[/size] :D

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Nowy pancerz
#12 2008-10-10, 21:33(Ostatnia zmiana: 2008-10-10, 21:34)
No to sobie bądź ZIELONY, ale to cię nie zwalnia od myślenia. Poszukaj, gdzie masz tego minusa i, jako zadanie domowe, spróbuj rozstrzygnąć dlaczego go tam być nie może.

I jak piszesz na forum to nie stosuj wyróżnień, gdzie popadnie, a zwłaszcza nie dawaj różnych, do oznaczenia tego samego fragmentu tekstu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry