Opis modyfikacji:Gra została zbalansowana z myślą o trybie „Slash and Craft”. Otrzymujesz mniej punktów nauki na poziom, ale za to możesz rozwijać swoje umiejętności bojowe, używając ich w walce. Nie zawiera żadnych zmian graficznych.
Screeny:Słowo komentarza:Stale ubywająca mana po przywołaniuMana będzie nam cały czas spadać, jeśli kogoś przywołamy — im silniejsze stworzenie, tym szybciej.
Niezaczepianie towarzyszyBohater nie będzie oznaczał członków grupy w trakcie walki.
Nietykalność towarzyszyMagia, strzały i inne ataki nie zadają żadnych obrażeń członkom grupy.
Stopniowe uczenie się zaklęćPrzykład: Bez kuli ognia nie nauczysz się małej burzy ognistej.
Ograniczenie korzystania ze stałych bonusówMożesz np. wypić tylko trzy mikstury siły w 1. rozdziale.
Stałe bonusy zależne od czeladnictwaPrzykład: Mikstura siły dodaje 2 punkty siły, ale jeśli zostaniemy czeladnikiem u Harada, będziemy dostawać 3 punkty.
Kradzież kieszonkowa z Gothic 1Zakradnij się do swojej ofiary i obrabuj ją ze wszystkiego!
System „Slash and Craft”W skrócie: Im więcej walczysz, tym lepszy się stajesz.
Dokładna lista zmian:
KlikPolecamy również alternatywny download narzędziem Spine:
Link.
Zanim zaczniesz narzekać na błędy typu Access Violation, zajrzyj tutaj:
KlikAutorem modyfikacji jest
Kirides.
Całą polską wersją zająłem się ja. Wykorzystałem do tego DialogGettera, więc żadne poprawki nie wchodzą w rachubę. Macie dokładnie to, co w Niemczech.
Opis pochodzi z forum
Bractwa Spolszczenia, autorem jest
@Quasch.