Czytanie tego posta to emocjonalny rollercoaster. Cieszy mnie, że ludzie z którymi dorastałem osiągają sukcesy. Część z nas poznała się jeszcze jako głupie szczyle, a tymczasem ja np. niedługo dobiję wieku, w którym poznałem naszego pape Kazzmira. Z drugiej to jednak rozeszliśmy się w swoje strony i prowadzimy własne życia, kiedy samo forum właściwie już tylko dogorywa - a każdy post każdego z nas może być już tym ostatnim xd
Właśnie zauważyłem, że się zamyka wiele rzeczy. Jak wchodziłem tu jakoś pół roku temu, to chyba działał czat na dole forum, którego teraz nie widzę w sumie? (albo nie umiem go znaleźć
)
Że forum ma czasy świetności za sobą, w okresie gdy wszyscy byliśmy młodsi, to chyba naturalna kolej rzeczy. TheModders.org powstało jeszcze gdy internet był innym miejsce. A mimo to, jak przeglądam poszczególne działy i tematy (łezka mi się w oku kręci, gdy widzę, że niektóre nawet sam zapoczątkowałem!), to wiele dobrego się tu wydarzyło!
Dzień Screena, przy edycji którego miałem zaszczyt pomagać w roku 2008, dekadę później również miał swoją edycję!
Ludzie z grupy SoulFire siedzieli tutaj też u zarania. A teraz wydając swoje Dzieje Khorinis współpracowali z aktorami dubbingującymi oryginalnego Gothica! Co więcej informacja o ich modzie trafiła na pierwszą stronę CD-Action! Czy jak byliśmy tacy mali tę dekadę temu, to sobie wyobrażaliśmy nawet taki splendor jak trafienie do magazynu, który był najważniejszym growym tytułem w Polsce?
Czy wreszcie to, że ludzie tutaj chwalą się tutaj zdobytymi tytułami. To też pokazuje, idą do przodu, szukają swojego szczęścia. Nie zatrzymują się tylko na moddingu tej jednej gry ;)
Ja bym nie powiedział, że forum dogorywa. Bardziej powoli odchodzi z godnością, zmieniając się z żywego tworu, kroniką dawnych czasów. Miejscem, do którego można wrócić we wspominaniach by uśmiechnąć się pod nosem
PS.
Gratuluję, czy wzorem niektórych użytkowników możemy Ci dodać tytuł do nicku?
Jeśli mogę prosić o zmianę, to pewnie! Mam wrażenie, że chyba miałem moment, że byłem tu jako inż. Fenix, ale potem może to jakoś zniknęło?
@up Jezu, a kiedyś śmialiśmy się z kazza, że jest stary xD czas strasznie zapierdziela.
Btw, gratulacje Fenix
Dzięki Wowoz! Pamiętam Cię, chociaż nie mieliśmy, za czasów mojej aktywności, aż tylu okazji do rozmów ;)