[WIP] Returning 2.0 NB 03-02-2021 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 19584 133

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2021 roku

Wyświetleń 19584

Odpowiedzi 133

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1090
Propsy577
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ukazała się nowa wersja spolszczenia 16_01_2021. Wymagane jest pobranie podstawki AB z 18.12.2020 (Jeśli ktoś wcześniej tego nie zrobił). Dodatkowo wyłączony jest Quest z zębaczem Xardasa. Aby go przywrócić należy w Gothic.ini dodać lub zmienić bSnapperQuestStart na 1 (bSnapperQuestStart=1).
Żeby działało to przyspieszenie pod Z trzeba w Gothic.ini:
Ustawić bToggleWorldTimeAcceleration na 1,
Zmienić ActivationKey na Y,
bo te klawisze są odwrotnie.
Przed aktualizacją należy się rozebrać.
 

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty118
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty118
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1090
Propsy577
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ukazała się nowa wersja spolszczenia 03_02_2021. Wymagane jest pobranie podstawki AB z 20.01.2021 (Jeśli ktoś wcześniej tego nie zrobił). Dodatkowo wyłączony jest Quest z zębaczem Xardasa. Aby go przywrócić należy w Gothic.ini dodać lub zmienić bSnapperQuestStart na 1 (bSnapperQuestStart=1).
Żeby działało to przyspieszenie pod Z trzeba w Gothic.ini:
Ustawić bToggleWorldTimeAcceleration na 1,
Zmienić ActivationKey na Y,
bo te klawisze są odwrotnie.
Przed aktualizacją należy się rozebrać.
 

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty172
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy nekromanta na nowym balansie jest grywalny ?
 

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1090
Propsy577
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Z tego co pamiętam każda gildia na każdej możliwej wersji jakie wychodziły była i jest nadal grywalna.
 

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
NB jest dużo łatwiejszy niż AB ze względu na początkowe 10 punktów nauki (poziom nightmare) oraz pełną ilość expa za przeciwników. Można przez to osiągnąć szalony lvl postaci, co równa się ogromną ilością punktów nauki. Grając na najwyższym poziomie trudności - nightmare osiągnięcie 50 lvl postaci i 500 zręczności w 2 rozdziale nie jest już niczym nadzwyczajnym. Kasa również nie jest żadnym problemem, jest jej pełno.
 

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1339
Propsy43
  • Użytkownicy
Lvl zgoda, ale co do kasy, to jednak jest ona ciężka do zdobycia.
 

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 2 rozdziale miałem bodajże 30000 z którymi nie miałem co robić i pełno śmieci w ekwipunku, których nawet nie sprzedawałem. Grałem jako łucznik, poziom nightmare. Czeladnik u Bospera jest bardzo opłacalny.
 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4590
Propsy1109
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wiesz to jest gotuk wciąż,  nie zrobisz z tego  bóg wie jak trudnej gry,  pewnych rzeczy nie idzie przeskoczyć.
Chcieli rozwiązać problemy nie wyszło jak zawsze, usuniecie progów nauki  nie rozwiązało problemu którym była przesadzona ilość hp u bossów to wymagało jedynej zmiany. 
 
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1589
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jak dla mnie zmiana jest na plus względem AB. Tam poziom nightmare był rzeczywiście bardzo trudny na samym początku gry kiedy dostawało się tylko 5 pn za lvl. NB jest bardziej friendly dla użytkownika także ze względu na możliwość włączenia przyspieszenia czasu. Bossowie rzeczywiście są przesadzeni a szczególnie magowie teleportujący sie za plecy (mag na pustyni).
 
1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Panowie mam pytanie. Czy jest już sens grać? Chodzi mi oczywiście o to czy jak zacznę grać to za miesiąc nie wyjdzie konkretny patch który naprawi duży ogół gry, a ja będę musiał zacząć grę od nowa :D. Grałem chyba w AB od początku jego powstania, a teraz czekałem rok na zakończenie update'u AB. Po dłuższej przerwie na forum okazało się że jest już Nowa wersja AB i jestem zaskoczony, ale można powiedzieć że tylko częściowo pozytywnie bo teraz znowu chyba muszę poczezkać :D. Jest jakaś informacja kiedy zamierzają sfinalizować całego moda w jakiejś części?
@Edit. Widzę, że jest jakiś Dark Knight... Wyjaśni mniej więcej gdzie się zaczyna tą profesją i czym się specjalizuje? :O
 

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty118
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aby został mrocznym rycerzem należy rozpocząć zadanie "Horror na cmentarzu" i wykonać je jak do tej pory czyli zabić Regeliona.
Przy jego ciele będzie znajdować się notatka według której Regelion miał udać się do jaskini za klasztorem magów ognia (trzeba mieć dostęp do klasztoru).
Wewnątrz jaskini znajduje się mroczny rycerz który oferuje nam dołączenie, jako udowodnienie swojej wartości każe zabić nam paladyna w tawernie martwa harpia.

Drzewko skilli (można uczyć się wszystkich jednocześnie więc jedno nie wyklucza drugiego):
Umiejętności mrocznego sługi
Umiejętności mrocznego rycerza
Runy mrocznego rycerza

Dostajemy również unikalnego przywołańca (podobnego do starożytnych strażników na pustyni Adanosa).
 

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie mam pytanie. Czy jest już sens grać? Chodzi mi oczywiście o to czy jak zacznę grać to za miesiąc nie wyjdzie konkretny patch który naprawi duży ogół gry, a ja będę musiał zacząć grę od nowa :D. Grałem chyba w AB od początku jego powstania, a teraz czekałem rok na zakończenie update'u AB. Po dłuższej przerwie na forum okazało się że jest już Nowa wersja AB i jestem zaskoczony, ale można powiedzieć że tylko częściowo pozytywnie bo teraz znowu chyba muszę poczezkać :D. Jest jakaś informacja kiedy zamierzają sfinalizować całego moda w jakiejś części?
@Edit. Widzę, że jest jakiś Dark Knight... Wyjaśni mniej więcej gdzie się zaczyna tą profesją i czym się specjalizuje? :O
Obawiam się, że nie doczekasz się na finalną wersje :)
 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4590
Propsy1109
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dk jest op to tak w skrócie  jest to obecnie absolutny S+  jako chodzi o tierliste xd
I on nie ma run a Runeforging co jest różnica klasa jest totalnie pozbawiona magi w takiej formie jak  to co niektórzy mogą myśleć

Dk można rozwijać tylko na 3 sposoby 2h , 1h calssic z nk i  pod peta co oznacza pod manę
Sama  klasa bazuje w niemal 100% na  DK z wow-a  dokładniej  spec unholy 
 
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty172
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak mogę zdobyć dużą ilość złota na start grając nekromantą bo mam z tym duży problem obecnie moim jedynym sposobem na zarabianie jest oddawanie roślin leczniczych u constantino gdyż jestem u niego czeladnikiem .Gdzie mogę zdobyć na start jakieś łatwe zwoje do zdobycia ? np: transformacji albo ognistej burzy gdyż ponieważ wszystko ma mnie na hita a kolejne pytanie bo mam już 12 lv i 10 hp jakie były sposoby na zwiększenie hp jeżeli jest taki temat to prosiłbym o link do takowego tematu.

Post połączony: 2021-02-12, 10:59
A i jeszcze jedna sprawa jest jakiś handlarz który może mi sprzedać miód w 1 rozdziale ?
 

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
A propos nowego ab... Mam pytanie odnośnie podstawki. Chodzi o o to że chciałem na stałe kupic G2NK na steamie, ale obawiam sie że będzie to bezcelowe przez to że mod może być z nim niekompatybilny albo wyskoczy jakiś problem z instalacją... Ktoś ma jakieś rozeznanie?
 

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty118
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A propos nowego ab... Mam pytanie odnośnie podstawki. Chodzi o o to że chciałem na stałe kupic G2NK na steamie, ale obawiam sie że będzie to bezcelowe przez to że mod może być z nim niekompatybilny albo wyskoczy jakiś problem z instalacją... Ktoś ma jakieś rozeznanie?

Returning i AB są jak najbardziej kompatybilne z wersją na steam co więcej da się uruchomić tak gothica z returningiem tak by nabijał godziny na steamie (z tego co pamiętam to trzeba wyłączyć nakładkę steama dla gothica 2).

Pobierasz czystą wersję ze steama i z instalatora returninga instalujesz fix rev 2, system pack i te biblioteki C++.
 

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Cytuj
Jeżeli twoje FPS mocno spadają wejdź w folder GD3D11, znajdź plik UserSettings.ini i zmień wartość Enable na 1 jak na zdjęciu
Panowie, brak mam takiego pliku z cytatu wyżej, a chciałbym to ustawić :( . Ponadto mam drobne spadki FPSa i są strasznie irytujące. Chodzi o to, że zainstalowałem tego DX11 i działa normalnie na 60 fps. z tym że... Cyklicznie co jakies 5 sekund jest mały freeze (chwilowo spada do 45 fps) i dalej 60 fps... Irytuje szczególnie podczas walki... Da się to jakoś naprawić ?
@Edit. Dodatko wo pojawiła się jakaś dziwna czarna "ściana" która idzie od bramy (strona Lobarta) aż do morza. Da się przez nią przejść ale no bardzo kłuje to w oczy.. Nie jest to jednorazowe bo resetowałęm grę i dalej to samo...
 

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty344
Propsy65
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czy używasz tego nowego DX11 czy starej wersji?
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry