[G2NK] Gothic 2 Plus v1.1G 125995 209

O temacie

Autor lucki666

Zaczęty 23.10.2020 roku

Wyświetleń 125995

Odpowiedzi 209

lucki666

lucki666

Użytkownicy
posty127
Propsy64
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dobra robota, wygląda na to, że poprawiłeś bardzo dużo rzeczy, na które narzekałem :D

Na pewno twoje profesjonalne podejście i konstruktywna krytyka, pomogły przyjrzeć się raz jeszcze niektórym elementom i przeanalizować potrzebę zmian. W każdym razie wielkie dzięki.

DawidT

DawidT

Użytkownicy
posty114
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli jak rozumiem, zmiany w modzie sprawiają że Simon dziś lepiej ocenia moda niż w czasie pisania recenzji dzięki uwzględnieniu jego zastrzeżeń?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6457
Propsy3024
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, ale to nie zmienia mojego całkowitego zdania o modzie, który jest specyficzny i mi ta specyficzność nie odpowiada :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty165
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Lucki xD masz jakąś poradę dotyczącą strzał? Postanowilem pójść w zrękę oraz zostać czeladnikiem u Matteo, ale teraz w drugim rozdziale zdałem sobie sprawe, że w sumie wiecznie brakuje mi strzał, bo nigdzie ich nie ma na mapie, a u kupwców muszę płacić po 3 golda za jedną xD To wychodzi, że zabicie przeciwnika na 4 strzały np kosztuje mnie 12 golda średnio xD
Tak sprawdzam tylko czy masz jakąś poradę.

Pozdrawiam mame i tate

lucki666

lucki666

Użytkownicy
posty127
Propsy64
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Leoxiq1993
Dużo strzał wypada z bandytów i sporo można znaleźć w skrzyniach. Można również u Lanca wymieniać bełty na strzały - oczywiście nie 1:1. Poza tym od 2 rozdziału można się nauczyć wytwarzania ich u Thorbena, nawet jeśli jesteś czeladnikiem u innego mistrza.
Grałem łucznikiem i wyrabiając je u Thorbena nie miałem problemu z zapasem i nawet niespecialnie musiałem kupywać ich u handlarzy.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty165
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Aaa okej, bo ja myślałem że wytwarzanie strzał jest tylko dla jego czeladnika i właśnie się lekko przeraziłem, że łucznik powinien obrać ten zawód. No dobra to wszystko naprawia. No i otwierania skrzyń się muszę nauczyć.

Post połączony: 2023-11-26, 15:32
Dzięki

Post połączony: 2023-11-27, 00:45
A powiesz mi czy przed opuszczeniem Khorinis można zdobyc biala perle ? Chcialem przed Jarkendarem zrobic trzecia zbroje. Kilka godzin dzisiaj latalem po mapie i nie mogelm znalezc. Umiem otwierac zamki.

Pozdrawiam mame i tate

lucki666

lucki666

Użytkownicy
posty127
Propsy64
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A powiesz mi czy przed opuszczeniem Khorinis można zdobyc biala perle ? Chcialem przed Jarkendarem zrobic trzecia zbroje. Kilka godzin dzisiaj latalem po mapie i nie mogelm znalezc. Umiem otwierac zamki.

Biała perła jest potrzebna w wielu dziedzinach tak w okolicach rozdziału 3, więc nie powinieneś móc jej znaleźć w Khorinis. Dopiero w Jarkendarze lub dobrze eksplorując Górniczą dolinę w 2 rozdziale.
Kiedyś była w jednej z wież strażniczych w mieście. Coś w rodzaju nagrody za naukę kradzieży kieszonkowej i nauki dużej liczby zręczności na tak początkowym etapie rozgrywki. Ale nie pamiętam czy nadal tam jest czy usunąłem ją w którejś aktualizacji.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty165
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Okej, dzieki dzieki. W sumie ta zbroja bractwa na trzecim poziomie i tak wymiata. Mam inny z kolei problem. Oblatalem dzisiaj cale tereny khorinis i nie mam pojecia gdzie podziali sie bandyci, ktorzy porwali kogos z khorinis? Zadanie mowi, ze poszli na polnoc, ale.. na polnoc wyspy czy ktos widzial jak uciekajac uciekli na polnoc od bramy? Bylem chyba bez kitu wszedzie.
Juz dalem sobie z tym spokoj na ten moment i poszedlem w koncu do jarkendaru, mialem nadzieje wyczyscic wszystkie zlecenia, ale rozdzial drugi jest dlugi wiec moge to po jarkenie zrobic.

Pozdrawiam mame i tate

lucki666

lucki666

Użytkownicy
posty127
Propsy64
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Leoxiq1993

Tutaj jak i w pierwszym poście masz mapę pomocniczą do wielu rzeczy w modyfikacji. Zapewne chodzi ci o bandytów od Elireny? Ich grupa znajduje się przy piramidzie magów wody.

https://drive.google.com/file/d/1XSn8x4bHSEXJbKP4g9GA7WPaLHa1EbTM/view

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty165
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Kurde latalem obok piramidy i ominalem ten namiot jakims cudem, chyba chcialem tego scierwojada ominac.

Post połączony: 2023-11-28, 19:04
dzieki

Pozdrawiam mame i tate

0 użytkowników
Do góry