Pograłem chwilę dłużej. Fabuła trochę zwolniła, stała się póki co bardziej liniowa niestety, ale questy trzymają wysoki poziom.
Na chwilę obecną uzyskałem ułaskawienie i mam okazję bić pierwsze stworki. Wszystkie punkty nauki gdzieś wyparowały, przeciwnicy są silni, więc trzeba pakować w siłę, a zręczności tylko 15, przez co nawet kradzieży się nie mogę nauczyć... Bardzo podobał mi się motyw polowania na szczury i jego rezultat w zależności od ilości upolowanych bestii, ciekawi mnie czy da się dostać więcej niż 100exp i niewielka pochwalę, bo mimo intensywnego kombinowania nie byłem w stanie posiekać więcej niż 3 potworów.
Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że niektóre zadania można wykonać lepiej, jak Chamski typ oraz to ze skrzyniami z magazynu. Swoją drogą strażnik z tego drugiego zadania ma inny dialog w zależności od tego co posiadamy w ekwipunku - mała rzecz, a cieszy mnie bardzo, jako wieloletniego gracza!
Od lat grałem tylko w produkcję Destiny team i brakuje mi troszkę zasięgu broni w opisie, znacznie ułatwiłoby to proces wyboru broni. Troszkę brakuje mi też skryptu pokazującego, czy skrzynia jest już pusta, ale to tylko moje lenistwo
Poziom trudności wynika nie tylko z siły przeciwników czy ilości PN, ale też z aspektów ekonomicznych. Chwilowo mocno odczuwam pustki w kieszeniach i ściskam każdy grosik, mam nadzieję, że potrwa to jak najdłużej!
Ostatnia rzecz jaką chce teraz poruszyć to kwestia błędów. Przy wyborze broni w dialogu, gdzie mamy 4 przedmioty, szpada ma błędnie napisane obrażenia. Napotkałem też kilka drobnych błędów ortograficznych i składniowych, jak "oto zamiast "o to" w jednym dialogu, czy "oboje", mimo iż mowa była o 2 mężczyznach. Niestety nie pamiętam obecnie gdzie te błędy się pojawiły, poza tym, że już po wyjściu z kopalni. Może następnym razem odpalę frapsa i będę robił print screeny.