[G2NK] Lobos 86331 170

O temacie

Autor Lobos

Zaczęty 9.10.2020 roku

Wyświetleń 86331

Odpowiedzi 170

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koffi w kopalni do 60 i Miguel do 90 w obozie, po wykonaniu dla niego questów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Oraz Hector do 160 w obozie, po uprzednim wykonaniu zadania od Santosa odnośnie przystąpienia do legionu

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Dziqu

Dziqu

Użytkownicy
posty36
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki. Możliwe, że zablokowałem sobie kontynuacje zadania z przekonaniem Cesara, do zmiany Stefana na tego dziadyge? Rozmawiałem już ze wszystkimi, Cesar kazał mi spie*dalać, ten z początku gry powiedział że obojętne, reszta zadań dla tego dziadka wykonana.
I skąd wziąć skręta dla tego biedaka, co go Cesar bije?
Czy jeśli zabiłem i zjadłem wszystkie chrząszcze, to nie bede mógł wykonać zadania z zupąu Joe? i jak się potem domyślam, dla Koffi?
Od siebie dodam, że dawno żaden mod tak nie wciągnął, w zwyczaju miałem skipowanie dialogów w głuchych modach, tak tu czytam wszystko z zainteresowaniem. Ciekawe uniwersum, dobrze napisane dialogi, bluzgi nawet pasują, lokacje dobrze wykonane. Zobaczymy jakie będę miał wrażenia, jak wyjdę z kopalni :D

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Lobos

[G2NK] Lobos
#23 2020-10-10, 12:58(Ostatnia zmiana: 2020-10-10, 13:04)
Dzziqu
Kopalnia to jest nuda w porównaniu z tym co będzie później :D
Jak zjadłeś wszystkie chrząszcze to raczej tak :D jeden jest w głębi jaskini tam gdzie pilnuje Locke.
Jak tam wejdziesz to jest stół alchemiczny, skręć na nim skręta.

Żeby Cesar się zgodził musisz zatruć zupę strażnikom.

Za tydzień w piątek wrzucę pełną solucję do moda.

kubinka0505

kubinka0505

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Zbanowany
Nie wiem czemu, ale za każdym razem gdy wczytuje zapis to gra się sypie.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie wina modyfikacji. Upewnij się że masz zainstalowanego system packa 1.7/1.8 , wersje raportową i odpalasz moda gothic starterem z opcją uruchom jako administrator.
Jeśli to zawiedzie, to trzeba albo przeinstalować gothica, albo zmienić system/karte graficzna.

Dziqu

Dziqu

Użytkownicy
posty36
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jeśli nie zagadam, do przygnębionego kopacza jednocześnie, nie aktywując zadania, to Cesar i tak go zabije kilka dni potem? I gdzie znajdę ostry kawałek metalu?

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziqu
Nie, nie zabije go. Cesar go skasuje dopiero jak weźmiesz questa od kopacza i nie zrobisz go w ciągu 2 dni.
Po co ci ten kawałek metalu? Skazańcy tym walczą czasami. Jeden leży na skrzynce tam gdzie kopie Mauro.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Ostry kawałek metalu leży gdzieś w najwiekszym szybie kopalni, można go też zdobyć z ciał przeciwników. A potrzebny jest do czegoś? Wydaje mi się, że tylko gwoździe są używane w misji, a je można znaleźć w jednej z otwartych skrzyń.

Dalej oceniając tylko kopalnię, powiem wam że fantastyczna robota z dialogami i ich konsekwencjami! Bardzo cieszyło mnie np, gdy pewien Kopacz powierzył mi sekret, a ja zakomunikowalem mu, że już byłem w tym miejscu. A to tylko jeden z przykładów. Cieszy mnogość rozwiązań, nawet jeśli sprowadzają się tylko do różnych ilości doświadczenia/przedmiotów. Jedyny problem jaki spotkałem, był w zadaniu Szantażysta, zleceniodawca wyraźnie powiedział, że był głupi myśląc w ogóle, że mogę być szpiegiem przez mój brak wiedzy, o znaczeniu tatuaży zanim to zadanie wykonałem.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SparrowJacek
A testerzy narzekali na iluzję wyborów :) Oczywiście poprawiłem sporo po ich sugestiach, właśnie takich smaczków, ale nie zawsze wszystko się wychwyci tak jak w przypadku Jarro, o którym wspominasz. Jego zlecenie było przewidziane do zrobienia przed tym zanim gracz w ogóle będzie mógł porozmawiać o tatuażach, stąd to nieporozumienie.
Dzięki, że o tym wspominasz.
Jak się uzbiera więcej takich niedociągnięć to poprawię je i puszczę nową wersję do pobrania.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Tak podejrzewałem. Zajrzałem do tego składu wcześniej, ale wczytałem mając nadzieję, że uda się nauczyć otwierania zamków i obrobić skrzynie wraz z wykonywaniem questa od Jarro :)

Eee tam, nawet niewiele dające wybory są fajne, jak to kogo wysłać do kopania rudy.

avebraz

avebraz

Użytkownicy
posty196
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema ja mam pytanie o czaszke po ktorej pojawia sie skrzynia,otoz kopacz mowil iz jest gdzies przed wejsciem do pomieszczenia z rudą ja sie rozglądam przez 10minut i nie moge znalesc jakies wskazowki?

używasz marvina przekreślasz teorię darwina`me 2k18

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Z boku jednej z płyt, po prawej stronie od wejścia, które chcesz otworzyć.

avebraz

avebraz

Użytkownicy
posty196
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dzięki, to jeszcze przy okazji spytam o przepis manolo chyba ze z jakiegoś questa dostane

używasz marvina przekreślasz teorię darwina`me 2k18

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Na poprzedniej stronie odpowiadałem, jest za skrzyniami w sali przy wyjściu z kopalni.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym pogratulować wydania modyfikacji, po kilku ładnych godzinach gry robi na mnie ogromne wrażenie, dawno nie grałem w żadnego tak dobrego moda.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Pograłem chwilę dłużej. Fabuła trochę zwolniła, stała się póki co bardziej liniowa niestety, ale questy trzymają wysoki poziom.
Na chwilę obecną uzyskałem ułaskawienie i mam okazję bić pierwsze stworki. Wszystkie punkty nauki gdzieś wyparowały, przeciwnicy są silni, więc trzeba pakować w siłę, a zręczności tylko 15, przez co nawet kradzieży się nie mogę nauczyć... Bardzo podobał mi się motyw polowania na szczury i jego rezultat w zależności od ilości upolowanych bestii, ciekawi mnie czy da się dostać więcej niż 100exp i niewielka pochwalę, bo mimo intensywnego kombinowania nie byłem w stanie posiekać więcej niż 3 potworów.
Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że niektóre zadania można wykonać lepiej, jak Chamski typ oraz to ze skrzyniami z magazynu. Swoją drogą strażnik z tego drugiego zadania ma inny dialog w zależności od tego co posiadamy w ekwipunku - mała rzecz, a cieszy mnie bardzo, jako wieloletniego gracza!
Od lat grałem tylko w produkcję Destiny team i brakuje mi troszkę zasięgu broni w opisie, znacznie ułatwiłoby to proces wyboru broni. Troszkę brakuje mi też skryptu pokazującego, czy skrzynia jest już pusta, ale to tylko moje lenistwo :)
Poziom trudności wynika nie tylko z siły przeciwników czy ilości PN, ale też z aspektów ekonomicznych. Chwilowo mocno odczuwam pustki w kieszeniach i ściskam każdy grosik, mam nadzieję, że potrwa to jak najdłużej!
Ostatnia rzecz jaką chce teraz poruszyć to kwestia błędów. Przy wyborze broni w dialogu, gdzie mamy 4 przedmioty, szpada ma błędnie napisane obrażenia. Napotkałem też kilka drobnych błędów ortograficznych i składniowych, jak "oto zamiast "o to" w jednym dialogu, czy "oboje", mimo iż mowa była o 2 mężczyznach. Niestety nie pamiętam obecnie gdzie te błędy się pojawiły, poza tym, że już po wyjściu z kopalni. Może następnym razem odpalę frapsa i będę robił print screeny.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko. Mnie też brakowało tego zasiegu w opisie broni, ale nie ma tam miejsca by wcisnąć coś jeszcze.

Dowiedziałem się o jednym poważnym bugu, który muszę nastychmiast naprawić. A mianowicie, żeby Hector uczył nas siły trzeba sobie zrobić gildię brak gildi, zmieniłem to zaraz przed premierą z uwagi na to, że żołnierze nie reagowali gdy atakowaliśmy któregoś z nich.
Dzisiaj to naprawię i podmienie pliki w sekcji download moda jak kilka innych drobnych pierdół, które do tej pory zauważyłem.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?

SparrowJacek

[G2NK] Lobos
#38 2020-10-11, 12:47(Ostatnia zmiana: 2020-10-11, 13:27)
Szkoda.

Btw mam pytanie. Ten strażnik który uczy wytwarzać pasy, kazał mi przynieść coś do picia. Dałem mu piwo i kufel piwa i dialogu brak. Jak znajdę coś nowego jeszcze to będzie wątek nauki kontynuowany? Prosze tylko o potwierdzenie, że później będę mógł się uczyć, a nie o to co dokładnie trzeba zrobić :)

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Lobos

[G2NK] Lobos
#39 2020-10-11, 15:25(Ostatnia zmiana: 2020-10-11, 15:46)
Tak, będziesz później mógł się uczyć.

Post połączony: 2020-10-11, 15:46
UPDATE

Hector został już naprawiony. Linki do pobrania poprawionej wersji zostały podmienione. Jeśli ktoś ma save'y, to nietrzeba zaczynać gry od nowa, ale konieczne będzie pobranie moda raz jeszcze.

0 użytkowników
Do góry