[G2NK] Sythera v2.0 Dubbing PL 29206 36

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 15.09.2020 roku

Wyświetleń 29206

Odpowiedzi 36

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

[G2NK] Sythera v2.0 Dubbing PL
2020-09-15, 22:13(Ostatnia zmiana: 2020-09-20, 10:03)
Opis modyfikacji:

Jest to niemiecki mod total conversion do gry Gothic 2 Noc Kruka, który opowiada o losach Bezimiennego — jeszcze bardziej wykończonego niż wcześniej — gdzie znowu będzie musiał odzyskać siły i piąć się w hierarchii.
Jak z grubsza rysuje się fabuła?
Wybieraliśmy się właśnie na Dwór Irdorath, ale tam nie docieramy — zostajemy wyrzuceni na brzeg nowej wyspy, tytułowej Sythery, i to właśnie tam wybierzemy się na poszukiwania swoich towarzyszy.
Warto pamiętać, że jest to jedynie przedsmak tego, co uświadczymy w pełnej wersji, nad którą autor nieustannie pracuje.
Modyfikacja oferuje ok. 15-20 godzin gry oraz pełne polskie udźwiękowienie .

Prezentacja:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=_4AN32GUzVE

Intro:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=rgK-nBlQ76w

Próbka dubbingu:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=4lNdkaLv6pI

Screeny:

Spoiler

>>>  Download   <<<

Polecamy również alternatywny download narzędziem Spine: Link.

Zanim zaczniesz narzekać na błędy typu Access Violation, zajrzyj tutaj: Klik

Credits:

Tłumaczenie i korekta: @Quasch
Grafika: @outlander
Skrypty: @Fabiosek, @Orik
Soundtrack: @Fang
Filmy: @Dextron
Testy: @Fabiosek, @Quasch, @Simen

Podziękowania dla: Blizna, Freddy, MonsterMadness, Nefario, OwcaZagady, RysaPL, Situ

Kwestie dubbingu:

[Reżyseria, obróbka i implementacja] — @Quasch
[Edycja końcowa audio] — @Nathakis
Główny bohater — Krzysztof Siwiński
Narrator — Mikołaj Klimek
Asrandar — Anubis
Beppo — Benson
Bomath — Wiesław Kolbusz
Brent — Borys Szafran
Cahlog — Herman
Degan — Patryk Śledź
Dena — Urszula „Aloes” Dołżyńska
Diego — Cezary Ilczyna
Edgoll — Filip „EazyE” Drożdż
Esikiell — Kamil Golan
Fapo — Aleksandar Milićević
Ferodaas — Wojciech Masiak
Franka — Michał Kaim
Galvar — Arkadiusz „Arkadikuss” Woźniak
Geret — Maciej Więckowski
Gregir — Jerzy Janik
Gribb — Karol „PeeKee” Spera
Gyrin — Krzysztof Hofler
Hanno — Mateusz Jędraś
Hilas — Grzegorz Kośmider
Isosto — Andrzej Sągin
Jenemir — Damian „Bergmanis” Żłobicki
Kilian — Arkadiusz Zabilski
Kirg — Alan Pavletta
Lenart — mako
Liam — Metty
Lipsio — Igor Nowakowski
Lorant — Jorguś Pugacz
Niebor — Menthor
Niora — Katarzyna „Shiguroya” Pietras
Oktavo — Jerzy Odolski
Pirs — Łukasz Górski
Pregar — Krzysztof Nowak
Rhagnabor — Michał Grzesik
Rigur — Pawlik
Rob — Mateusz Zabłocki
Rodan — Adrian Slomciński
Sala — Liz Katrin
Taan — DiFer
Tahim — Marcel Zawadzki
Tak — AnonimowyLektor
Takis — Paweł „Kazu” Wojtaszek
Talon — Maciej Melcer
Tarrok — Piotr Dąbrowski
Tios — Radomir Babiński
Tolep — Artur Ziajkiewicz
Torgen — Adam Budziszewski
Vestin — Rafał Młynarski
Wagon — Karol Sędzicki
Wehlor — Jakub Kondrat
Yallip — Roman Felczyński
Yola — Divea
Zimbart — Bartosz Janczak

Autorem modyfikacji jest @OldCoin.

Opis pochodzi z forum Bractwa Spolszczenia, autorem jest @Quasch.

Poradnik: https://megawrzuta.pl/download/996dead54c9cb88119468a61793a48ca.html

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie są ci dwaj myśliwi z wioski po oddelegowaniu tej Noiry do pilnowania bramy?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Gdzie są ci dwaj myśliwi z wioski po oddelegowaniu tej Noiry do pilnowania bramy?

Poszli na polowanie. Idź w stronę kamiennego kręgu i wejdź na górę.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nikogo tam niema. Wybiłem wszystko oprócz trola i zabrałem tą pałke dla Loranta.

furlon

furlon

Użytkownicy
posty71
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie moge znalesc fapo

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@furlon Jeśli chodzi o misję z oddaniem skóry cieniostwora, to jak idziesz do swojego domku na plażę (jeszcze w wiosce), to dom po prawej  i znajdziesz go w środku leżącego w łóżku.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
gdzie moge znalesc fapo

W jednej z chat w wiosce.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kogo można osadzić do pilnowania bramy?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kogo można osadzić do pilnowania bramy?

Niorę.

kubinka0505

kubinka0505

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Zbanowany
Dobra Panowie, pojawił się pierwszy problem

Bazując na solucji do poprzedniej wersji modyfikacji, wykonując misje Owce w niebezpieczeństwie i rozmawiając z Jenemirem udaje się do Niory, jednak nie posiada ona żadnej opcji dialogowej.

Mam wykonać jeszcze jakieś zadanie czy to bug?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do usunięcia.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Bazując na solucji do poprzedniej wersji modyfikacji, wykonując misje Owce w niebezpieczeństwie i rozmawiając z Jenemirem udaje się do Niory, jednak nie posiada ona żadnej opcji dialogowej.

A zabiłeś polne bestie, które są w pobliżu owiec? Jeśli nie ma żadnych dialogów z postaciami, to tylko to pozostaje.

kubinka0505

kubinka0505

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Zbanowany

A zabiłeś polne bestie, które są w pobliżu owiec? Jeśli nie ma żadnych dialogów z postaciami, to tylko to pozostaje.
Tak, wtedy nie ukończyłbym zadania z owcami..

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kubinka0505 Akurat dzisiaj to robiłem. Jak zabiłeś wszystkie polne bestie plus ich matkę, idziesz do Jenemira i pytasz go o pomoc w kwestii bramy. On wówczas powinien cię skierować do Niory.
Jeśli mimo tego nie masz dialogu z nią, to czy spotkałeś się z nią w nocy nad brzegiem morza? Może to cię trzyma?

kubinka0505

kubinka0505

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Zbanowany
@kubinka0505 Akurat dzisiaj to robiłem. Jak zabiłeś wszystkie polne bestie plus ich matkę, idziesz do Jenemira i pytasz go o pomoc w kwestii bramy. On wówczas powinien cię skierować do Niory.
Jeśli mimo tego nie masz dialogu z nią, to czy spotkałeś się z nią w nocy nad brzegiem morza? Może to cię trzyma?
Jeśli chodzi ci o zadanie z nauczycielem siły (nie pamiętam dokładnej nazwy) to ukończyłem je i tak, rozmawiałem z Jenemirem.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Simon Said, Poniżej jest link do poradnika autorstwa @gerard546, z wersji demo Pl, co jest dokładnie tym samym co obecna wersja ze spolszczeniem. Naniosłem tylko kilka poprawek.
https://megawrzuta.pl/download/996dead54c9cb88119468a61793a48ca.html
Dobrze byłoby go umieścić w opisie gry, jak również zapisać gdzieś indziej, bo ten link wygasa 19 listopada.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modyfikacja skończona i mam strasznie mieszane uczucia. Straszna liniowość od samego początku. Nie zrobisz jakiejś pierdoły, nie posuniesz fabuły do przodu, i tak przez trzy rozdziały.
Świat nawet ładny, ale w cholerę błędów w teksturach. O strzelaniu łukiem w lesie można zapomnieć.
Najgorsza rzecz, to w cholerę chodzenia w 2. i w 3. rozdziale z jednego końca planszy na drugi, i tak w kółko.
@Quasch Jeśli to możliwe to dodaj w 2. rozdziale kupcowi w osadzie pierścień z umiejętnością biegania, bez tego to współczuję grać w tą modyfikację.
Dubbing bardzo dobrze zrobiony, trochę kiepsko dobrany głos głównego bohatera.
Sama modyfikacja, niestety nie zwala z nóg. Ogółem jest kiepsko.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Moim zdaniem podobnie. Źle napisane skrypty, niezrozumiała kolejność oddawania zadań, a mapa jest beznadziejna. Dubbing jak zwykle git, poza głównym bohaterem, którego też kreacja mi nie przypadła do gustu - to nie ten sam Bezimienny.

PS. Quasch nie używa TheModders, wszelkie uwagi zgłaszaj na forum Bractwa Spolszczenia.

Dziqu

Dziqu

Użytkownicy
posty36
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedyne co mi się w tej modyfikacji podoba, to dubbing i dialogi. Świat moim zdaniem słaby, często w nienaturalny sposób wykrzywiony, brzydki, już nie wspominając o niepasujących teksturach do terenu. Questy mało intuicyjne, często nie pojawiały mi się przedmioty z zadań, które leżały na ziemi, przez co musiałem kilkukrotnie restartować moda. Podczas swobodnej eksploracji przedostawałem się w miejsce z NPC, którzy nie mieli żadnych kwestii dialogowych. Moda porzuciłem po 6 godzinach gry i nic nie ciągnie mnie do tego, żeby go ukończyć, tym bardziej, że Twórca nie planuje kontynuować historii z tej wersji.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie. Tym bardziej mnie zastanawia po co bractwo spolszczenia w ogóle brało się za coś takiego.
Pierwsze pół godziny gry było całkiem klimatyczne, płynne przejścia miedzy dialogami z synem, jego ojcem i matką, no i odbywało się to w nocy, wioska na pierwszy rzut oka mogła być. No ale po przespaniu się do rana czar prysł, a dalej było tylko gorzej.
Mod wymaga gruntownej zmiany i dalszego dokończenia i doszlifowania, a pewne elementy powinny w ogóle być zmienione jak mapa. Z tego co wiem to autor zamierza diametralnie przerobić tą modyfikacje.

Dziqu

Dziqu

Użytkownicy
posty36
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie mod robiony z 10 lat temu i to przez jedną osobę. Z tego co OldCoin pisał na BS, to ma być zupełnie inna historia, ale ta sama wyspa. Może to na plus. Trochę czasu minęło od wydania Sythery Demo, założenia się zmieniły.
https://www.youtube.com/watch?v=CyqX-OjVqV4
- coś tam Twórca zrobił tego nowego świata :D Myślę, że warto pisać co naszym zdaniem jest źle zrobione w Sytherze, żeby finalnie, oficjalna wersja wyszła jak najlepiej

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mówiąc prosto z mostu to to demo nie ma prawa istnienia, taka prawda, na czorta wydawać demo moda który finalnie nie będzie miał z tym nic wspólnego

to tak jakby wydać demo Fify a potem zrobić  suprisa i  wpakować NBA do pudełka z Fify

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To demo ma prawo istnienia. Nie rozumiesz chyba Tizgar procesu produkcji czegokolwiek. W tym wypadku była to zapewne pierwsza (przynajmniej pierwsza wydana) modyfikacja przez osobę, która zresztą nie jest już młoda, w dodatku dziesięć lat temu, gdzie było dużo mniej modyfikacji, a na pewno mniej dobrych. Twórca po tak długim czasie mógł (choć nie musiał) wywnioskować co z tą modyfikacją było nie tak, a skoro tworzy kolejną Sytherę, ale zupełnie inną niż to, to znaczy, że ma na nią inną wizję, do której obecna wersja by się nie kleiła.

Aczkolwiek autor strasznie miesza, przez co, zamiast wydać to jako faktycznie osobną i nową modyfikację, to będzie wydawał pod nazwą Sythera, co może być bardzo mylące. W nowej modyfikacji od ów autora powinno być przede wszystkim przemyślane, jak poruszać się po mapie, w jakiej kolejności rozwiązywać zadania i jak zrobić tak, by nie zablokować gracza, co tutaj jest niestety bardzo częste. Po pierwsze przez bieganie jak małpa do każdej postaci, by sprawdzić, czy rozmowa z nią ruszy dalej jakiś quest, a po drugie w ogóle ustalanie sobie chorej ścieżki oddawania zadań, gdy można byłoby skończyć je z miejsca.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mógłbym napisać ze nie rozumiesz znaczenia wersji demo ale drugim akapitem wyjaśniłeś sytuacje, otóż owszem gdyby mod się nazywał inaczej jasne może wyjść i ma prawo istnieć ale nie nazywa się inaczej, jest to demo czegoś co powstanie jako pełna wersja ale to będą 2 totalnie inne  projekty wiec w obecnej formie nazewnictwa niestety nie ma prawa bytu

Ja rozumiem proces tworzenia ale w takiej sytuacji autor po prostu zmienia nazwę, daje jakieś zakończenie i wszystko jest ok

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hardom

[G2NK] Sythera v2.0 Dubbing PL
#24 2020-09-23, 12:01(Ostatnia zmiana: 2020-09-23, 12:20)
Również zawiodłem się na tej modyfikacji. Dubbing BS to najlepsza rzecz jaka spotkała tego moda. Jedynie bezimienny dosyć słabo wypada, do czego ciężko mieć pretensje, bo jednak trudno znaleźć kogoś podobnego do Mikołajczaka. Choć jak dla mnie aktor grał trochę zbyt lektorowato, mógł użyć więcej emocji. Ale też dialogi dla beziego były słabo napisane, zupełnie nie w jego stylu.
Poza tym świat faktycznie dosyć kiepsko zrobiony. Zdecydowanie coś było nie tak z teksturami i vobowanie też niezbyt. Ale chyba największym problemem tego moda jest ciągłe bieganie po mapie i backtracking. Zrobiłem misje ze świątynia i myślałem że to już  będzie koniec moda, a tu kolejny backtracking i ponoć jeszcze jeden rozdział. To zrobiłem sobię przerwę i nie wiem czy wracać. Warto?
Edit: Jeszcze sporym problemem, zwłaszcza na początku jest to że nie wiadomo gdzie iść, powinno to być lepiej opisane w dzienniku i dialogach.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy demo tej modyfikacji jest dodane do aplikacji spine

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Konanowicz

Konanowicz

Użytkownicy
posty35
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pyatnie ktore mnie nurtuje otoz w jaki sposob strażnik Rodan dostał sie do miasta Tharenis idac z kopalni?
Ktos kto gral w tego moda dzieki z gory za odpowiedz.

Po za tym jak ktos sie zastanawia czy grac to modzik calkiem przyjemny ale bardzo liniowy i trzeba wszystko robic w kolejnosci jakiej gra nam kaze, nawet za bardzo liniowy przez co zadania sa nieintuicyjne i czesto bardzo nielogiczne.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Oni szli przecież z mostu, na którym są hordy przeciwników. Mówili o tym. Sporo z nich zginęło, a potwory zostały (ale trochę ich wybili).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Fabio ale tu chodzi o to, jak Rodan dostał się do miasta, a nie na opak xD

ERIX ON

ERIX ON

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem bo na samym początku gry wszedłem po płocie do Cahloga i zamieniłem z nim dialog o tym, że czemu nie pracuje. Teraz gdy mam zadania by rozdać wino kopaczom i zguśniały Cahlog to nie pokazuje mi sie żadna opcja dialogowa. Teraz pytanie czy to przez to, że na początku gry z nim porozmawiałem czy to jest po prostu bug? Bo kurde z fabułą nie mogę ruszyć dalej bo wina nie mogę mu wręczyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tam do kopalni masz generalnie wejść dopiero później, jak zrobiłeś to na początku gry to mogłeś pobugować grę.

ERIX ON

ERIX ON

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jest jakiś kod na przyzwanie Cahloga? Może to pomoże.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
A jest jakiś kod na przyzwanie Cahloga? Może to pomoże.

Nie znam kodu na jego postać, ale sfocusuj go i wpisz "edit focus" w konsoli kodów, to na górze będziesz miał instance.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Modyfikacja została udostępniona na platformę Steam.

Eoven

Eoven

Użytkownicy
posty9
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej chłopaki. Wiecie może gdzie jest klucz do kufrów w jaskini goblinów? Znalazłam tylko luźno leżący klucz do klatki a tego drugiego klucza nie mogę znaleźć

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty182
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podchodzę do tego moda już trzeci raz i porzucam go po raz trzeci przez bugi chyba nawet czas zapłaty nie jest tak pobugowany.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry