GTA4 na PC! 27326 96

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 10.08.2008 roku

Wyświetleń 27326

Odpowiedzi 96

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
No nareszcie. I tak było pewne, że wyjdzie i liczyłem na jesień tego roku, ale po tym jak długo nic nie mówili to zacząłem miec wątpliwości. No to teraz zostaje jedynie dokupic kolejne 2Gb ramu i GeForce'a GT260 i powinno chodzic na full ^^

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Hm... Ciekawe czy w ogóle odpalę to na swoim kompie. Po screenach z konsol widzę, że grafa nie bije Asasina czy Crysisa, więc na samo odpalenie mogę po cichutku liczyć ^^ .

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze screeny dobrze się prezentują. Na konsole jest lepsza wersja.

Szkodnik
  • Gość
Ja też czytałem tego newsa szczerze mówiąc liczyłem, że będzie jeszcze w tym roku. Czekam z niecierpliwością.

Strickland

Strickland

Użytkownicy
posty34
Propsy1
  • Użytkownicy
Dobrze że wychodzi na PC, pograłem na xbox i spoko gierka, ale można było się spodziewac, że wyjdzie na komputery. Tak samo było z SA.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

GTA4 na PC!
#6 2008-08-10, 13:06(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 13:36)
więc na samo odpalenie mogę po cichutku liczyć 4.gif.

Na Radeonie 9600? Zmartwię Cię, nie da rady ^^

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

GTA4 na PC!
#7 2008-08-10, 15:47(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 15:49)
więc na samo odpalenie mogę po cichutku liczyć 4.gif.
Dziki Ben ma racje, nie ma szans ja mialbym wątpliwości czy mi pójdzie na starym kompie z radkiem X1650 i 2gb ramu ^^

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A niby czemu ma nie pójść? GTA to nie Crysis i akurat ta seria nigdy nie zachwycała przełomową grafiką, tak samo jest z z 4.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

GTA4 na PC!
#9 2008-08-10, 19:06(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 19:06)
Cytat: Thoro link=topic=3129.msg27252#msg27252 date=Aug 10 2008, 18:52\'
A niby czemu ma nie pójść? GTA to nie Crysis i akurat ta seria nigdy nie zachwycała przełomową grafiką, tak samo jest z z 4.
No i prócz tego miała dobrą optymaliację. Takie SA (jeśli wierzyć opowieściom graczy) chodził na GeForce 2.
Jest jedno ale. GTA IV chodzi na silniku fizycznym Euphoria, który o ile dobrze wiem jest nieźle pamięciożerny.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Thoro, przypominam Ci ,że czasy kiedy Radeon 9600 był standardem już dawno minęły. Jest to na prawdę stara karta i szczerze wątpię by gra nowej generacji na niej odpaliła. Karta miała na prawdę poważne problemy z produkcjami sprzed dwóch lat ,więc wątpię by miała uruchomić najnowsze GTA nawet jeśli nie jest jakimś przełomem graficznym.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

GTA4 na PC!
#11 2008-08-10, 20:08(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 20:08)
Mhm... Grałem w Wiedźmina bez problemów, Oblivion szedł na maxa, Gothic 3 się tylko zacinał, ale to wina ramu...

Są tylko dwie gry, których nie odpaliłem na swojej karcie:
Assassins Creed i CMR DiRT (Crysisa też bym nie odpalil).

A jak coś, to poczekam jakiś czas i pogram sobie na wyższych detalach bez problemów i tyle.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

GTA4 na PC!
#12 2008-08-10, 20:21(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 20:24)
No i prócz tego miała dobrą optymaliację. Takie SA (jeśli wierzyć opowieściom graczy) chodził na GeForce 2.
To prawda ja zanim sobie kupiłem 9600, gf 2 mniałem i w SA grałem :P  nawet mi się nie zacinał za często, tylko miałem problem na wyższych wysokościach i oddzielnych lokacjach(domkach, willi mad dog'a itp) za późno łapał ruchy. Dawałem po przodu a CJ dopiero po ok. 2s wykonywał.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

GTA4 na PC!
#13 2008-08-16, 18:14(Ostatnia zmiana: 2008-08-16, 20:13)
Ja, na moim starym złomie (GF2 64mb, Duron 850 mhz, 256 RAM) przeszedłem całe San Andreas, zacinało się... właściwie, zacinało się tylko podczas aktualizacji Avasta. Cóż, to w końcu lekko stuningowany engine GTA 3. O GTA 4 mogę tylko powiedzieć, że wydali to na lekko przerobionym engine użytym w jakimś tenisie stołowym rockstar. Poszukajcie w google, jeśli wyszło na PC, to macie zbliżone wymagania.

Może jeszcze być tak, jak przy San Andreas. Wymagania minimalne są jakie są, ale da się grać poniżej minimum :P

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nawet na iKanapce mówili o gigantycznych wymaganiach... nie wydaje mi się żeby crysis miał większe wymagania od gta 4... z drugiej strony dobrze pamiętamy wymagania SA czy VC, wiem jedno. Rockstar umie optymalizować gry...

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

GTA4 na PC!
#15 2008-09-13, 19:33(Ostatnia zmiana: 2008-09-13, 19:34)
Żeby rozwiac pomówienia..

OFICJALNE WYMAGANIA
System operacyjny: Windows XP SP2
Procesor: Dual Core (Intel Pentium D lub lepszy)
Pamięć RAM: 2GB
18GB wolnego miejsca na dysku twardym
Karta graficzna z 512MB pamięci i obsługą Direct3D 10 lub Direct3D 9 i obsługą Shaderów
Czytnik DVD-ROM dual-layer

Orginalny tekst na GRAM.PL - Link

Można spac spokojnie :P

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Ale to jest trochę nie porozumienie moim zdaniem.

Niby jak na Windows XP ma działać DX10 skoro jest przeznaczony tylko na Vistę ? ja nie rozumiem tej ideologi więc niech mi ją ktoś wyjaśni bo sam napis "Games for Windows" nic nie znaczy bo taki sam ma Halo 2 na PC i jakoś nie działa pod XP chyba że się pobawisz ale się nie opłaca taka zabawa bo jeszcze coś z kompem spartolisz więc nie sądzę by GTA IV było pod XP :P

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

GTA4 na PC!
#17 2008-09-13, 19:41(Ostatnia zmiana: 2008-09-13, 19:43)

Karta graficzna z 512MB pamięc

o kurwa :P

więc nie sądzę by GTA IV było pod XP 4.gif

Ładnie z tobą skoro sądzisz że rockstar zdecyduje się na taki krok -,-. To byłby marketingowy strzał w stopę, ale oczywiście ty wiesz lepiej od ludzi którzy posiadając oficjalne informacje developera zamieścili je na stronach microsoftu (http://www.gamesforwindows.com/en-US/Games/Pages/grandtheftautoiv.aspx).

ale się nie opłaca taka zabawa bo jeszcze coś z kompem spartolisz

Bez komentarza.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

GTA4 na PC!
#18 2008-09-13, 19:54(Ostatnia zmiana: 2008-09-13, 19:58)
Niby jak na Windows XP ma działać DX10 skoro jest przeznaczony tylko na Vistę
Direct3D 10 lub Direct3D 9

chyba że się pobawisz ale się nie opłaca taka zabawa bo jeszcze coś z kompem spartolisz więc nie sądzę by GTA IV było pod XP
:P  Coś jak dla mnie masz dziwny tok rozumowania.

Edit: Deso Niszczysz!! :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Deso link=topic=3129.msg31781#msg31781 date=Sep 13 2008, 19:36\'
Niby jak na Windows XP ma działać DX10 skoro jest przeznaczony tylko na Vistę ?
Lol. Kto i gdzie napisał, że DX10 ma działać pod XP? Ja tam widzę tylko, że gra ma działać pod XP SP2 lub każdym nowszym, a karta ma obsługiwać DX10 lub DX9. Gdzie widzisz problem? Będzie ktoś chciał grać pod Vistą, będzie korzystać z DX10, będzie ktoś grać pod XP - będzie korzystać z DX9.
Cytat: Lord link=topic=3129.msg31780#msg31781 date=Sep 13 2008, 19:33\'
Może pisząc te wymagania wzięli pod uwagę piractwo - 6 GB na ściągnięcie, 6 GB na rozpakowanie i 6 GB na instalację :P  Pytanie: w jaki sposób do gry można wwalić 18 GB danych? To filmy i dźwięki?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry