[G1] Dolina Zombie: Edycja Definitywna 186840 406

O temacie

Autor OrtegaX

Zaczęty 16.12.2019 roku

Wyświetleń 186840

Odpowiedzi 406

zbroja999

zbroja999

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po dialogu z Chorym, ktory mowi ze w zamku stanie sie cos strasznego i umiera, kamera jest zablokowana, nie moge ruszac postacia i musze wylaczac gre menedzerem zadan
to samo pytanie

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed rozmową włącz marvina (b marvin b). Gdy chory już umrze, a Bragus wypowie swoją kwestię, naciśnij F8 i wyłącz tryb testowy (b 42 b).

Bugi, jakie dziś wychwyciłem.
Spoiler
Ten sam bug pojawia się u mnie, gdy oddajemy księgę Skipowi.

Miałem raz sytuację (bodajże gdy wróciłem z nowego obozu), że Rodriguez przekazał mi, jakoby Damarok pilnie chciał się ze mną widzieć, a tymczasem dialog z nim pojawia się dopiero później.

Znachor randomowo na nowo pojawia się w zamku.

Na razie to tyle co zapamiętałem.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Damianpere

Damianpere

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Ja mam misję by udać się do Kanionu Trolli by zdobyć kieł trolla i odnaleźć jakiegoś myśliwego. Oprócz jakiś mnichów, których zgładziłem, nikogo tam nie ma - ani trolla, ani myśliwego. Coś się zbugowało?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Jakich mnichów? Jak wchodzisz do kanionu trolli i idziesz ścianą skalną w stronę starej kopalni to masz po drodze ze dwie jaskinie, i w jednej z nich siedzi ten typek.

Damianpere

Damianpere

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Jeb... pomyliłem lokacje i poszedłem do tego starego klasztoru... (mści się to, że dawno G1 nie ogrywałem). Mam nadzieję, że zabicie tych mnichów niczego mi nie zawali...
Dzięki

zbroja999

zbroja999

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem po dobiciu 31level wyskakuje mi że jestem mistrzem miecza i gra potwornie zaczyna się lagowac mam chyb z 2 klatki nie wiem czym to może być spowodowane , próbowałem wczytywać resetować grę i nic

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
to bug, jak ci się uda to przywołaj np charakterhelpera ( insert CH ) potem w konsoli edit focus,level np 1000 i go pobij

sulewicz

sulewicz

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po dialogu z Chorym, ktory mowi ze w zamku stanie sie cos strasznego i umiera, kamera jest zablokowana, nie moge ruszac postacia i musze wylaczac gre menedzerem zadan

po oddaniu Skipowi księgi od Siekacza dzieje się dokładnie to samo

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to bug, jak ci się uda to przywołaj np charakterhelpera ( insert CH ) potem w konsoli edit focus,level np 1000 i go pobij

Ja, zamiast tego, zrobiłem edit abbilities, i zmieniłem exp na wartość równą exp_next. Jest czyściej, bo na ziemi nie wala się jakiś Bezi :P

sulewicz

sulewicz

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Quest "Być jak Cerber". Muszę się nauczyć od jakiegoś myśliwego zdejmowania pazurów. Zarówno Aiden jak i typek który siedzi w jaskini mnie tego nie nauczą, a Cavalorn i kolega Aidena którego ratowałem nie żyją xD. Może jest jeszcze jakiś myśliwy w GD? Jeśli nie to prosiłbym o kody na tych dwóch panów.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Ramzes.

sulewicz

sulewicz

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Ramzes.

Dzięki za pomoc, ale questa nie ukończe i tak, bo biegając przemieniony po zewnętrznym pierścieniu zawsze mi crashuje gierke, zazwyczaj przy arenie, chociaż raz udało mi się dobiec aż do chaty Diega i dopiero tam scrashowało xD Może nadchodzący patch to naprawi, a mi do tego czas nie minie chęć na przejście tego moda.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ehh. Ja przez całą grę nie miałem ani jednego randomowego crasha. Jedynie podczas klikania b w trakcie dialogu.

Grałem na systempacku 1.6

mazgdn

mazgdn

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z zadaniem świątynia beliara

Spoiler
otworzyłem pierwszą brame kluczem z dołu potem następną tymi przełącznikami i dochodze do podestu i nic tam nie ma próbowałem coś poszukać ale nie mam pomysłu

Zajonc

Zajonc

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zajonc

[G1] Dolina Zombie v2.1
#94 2020-01-04, 23:41(Ostatnia zmiana: 2020-01-05, 17:47)
Problem w kopalni:
Spoiler
Jakiś pomysł co zrobić jeżeli Danielowi zostaje hp na hita, a przy wejściu do ciemnej części kopalni pojawiają się też zombiaki za plecami i nie ma jak tego zrobić żeby Daniel nie padł. Ogólnie wątpię czy przeżyje do końca, a nie mam sejwa żeby spróbować o niego lepiej zadbać...
edit: z delikatnie wcześniejszego sejwa generują się już normalnie - są tam zanim podejdziemy, ale Daniel nadal ma hp na jednego hita i nijak nie idzie się przebić...
edit2: może jakiś kod na hp kompana? Eliksiru nie da się mu dać a wszystkie wypił...

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Witam mam problem z zadaniem świątynia beliara

Spoiler
otworzyłem pierwszą brame kluczem z dołu potem następną tymi przełącznikami i dochodze do podestu i nic tam nie ma próbowałem coś poszukać ale nie mam pomysłu
Xardasa zabrałeś ze sobą? Stoi w 1 pokoju za tobą

mazgdn

mazgdn

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mazgdn

[G1] Dolina Zombie v2.1
#96 2020-01-05, 17:18(Ostatnia zmiana: 2020-01-05, 19:21)
już ogarnięte teraz mam inny problem

Post połączony: 2020-01-05, 19:21
Spoiler
zabiłem tego bosa na cmentarzysku i uwolniłem kruka i mam sie udać do xardasa w wieży go nie ma więc wróciłem do tej świątyni a tam xardas chodzi za mną cały czas i nawet jak go przyprowadze tam na koniec to nic sie nie dzieje .

Damianpere

Damianpere

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
"Być jak Cerber" - więc biegam sobie po obozie jako Cerber i jak już zaliczę każdą lokacje to naciskam enter by się przemienić w człowieka i za każdym razem postać mi automatycznie ginie. O co chodzi?

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica

OrtegaX

[G1] Dolina Zombie v2.1
#98 2020-01-06, 03:52(Ostatnia zmiana: 2020-01-06, 04:02)
Stresu masz bardzo dużo zapewne. Uważaj na niego. Ale wiem o co chodzi dokładnie. Wczytaj i jak stres wejdzie ci na 50 to odczekaj i ruszaj dalej

Post połączony: 2020-01-06, 04:02
Większość z błędów. które znaleźliście zostały naprawione, dodatkowo ja znalazłem kilka. Premiera OSTATECZNEGO już patcha to piątek.

Damianpere

Damianpere

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pewnie save'y nie będą kompatybilne :( Ja już zbieram Insygnia Beliara - pewnie mam bliżej końca niż początku.

0 użytkowników
Do góry