[AB] Pytania i problemy techniczne 93122 774

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 93122

Odpowiedzi 774

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty128
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie rozumiem co mają do tego polacy.
 

Guniok

Guniok

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Chciałbym spytać czy ktoś orientuje się co poszło nie tak, przy wgraniu aktualizacji DX poprawiła mi się jakość gry jeśli chodzi o fpsy lecz skutkiem tego pojawił się problem z zanikaniem przedmiotów,npc, potworów. Zasięg widzenia oczywiście ustawiony na max i przed wgraniem aktualizacji widziałem potwory z bardzo dalekiej odległości a teraz dopiero musze wejść niemal w zasięg melee, zasięg widzenia mapy nadal pozostał olbrzymi. Czy któryś wiersz gothic ini odpowiada stricte za zanikanie npców bądź jest jakieś inne rozwiązanie problemu ?
Pozdrawiam
 

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty128
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pod F11 pokombinuj z zasięgiem renderowania obiektów.
 

Guniok

Guniok

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki coś udało się ugrać i jest lepiej, jednak mam inny problem :(. Zacząłem gre jako mag ognia i skończyłem ją pod koniec 2 rozdziału. Z jakiegoś nieznanego powodu zbugowały mi się zapisy i musiałem wrócić się do zapisu sprzed 20h, nadrobiłem zaległości a po pierwszym wejściu do górniczej doliny okazało się że mam wybitych orków i znikli mi npc (Diego,milten,gorn etc.) mam także otwarte skrzynie drzwi tak jakby "zaciągnęła" mi się ograna już historia z tamtych poprzednich zapisów, niektóre questy też są jakby z góry już wykonane, czy to oznacza że już nigdy nie zagram bo za kazdym razem bedzie mi wczytywać wygoloną górniczą dolinę :( ?
 

Kamikuu

Kamikuu

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem mianowicie: Podczas włączania gry wyskakuje mi w cmd ast.dll not loaded i menu mi się normalnie włącza, ale jak chce rozpocząć nową grę to ładuję się do połowy i wywala crasha z "access violation".
Tak próbowałem już wszystkiego... Instalowałem oczywiście wszystkie te directx i microsoft visual c++ z instalki returninga, a nawet sam z siebie próbowałem instalować inne, ale i tak to nic nie dało. Męczę się z tym już chyba z 2 dzień, przeczytałem z pół internetu i ch.. z tego krótko mówiąć.
Błagam o pomoc
 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4620
Propsy1114
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • online
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zainstaluj tak jak masz napisane w odpowiednim temacie, bo na bank nie zostało zainstalowane to poprawnie (prawdopodobnie nie zostały zainstalowane biblioteki z instalki mimo ze jasno jest o nich mowa) i nie instaluj DX, można grac bez niego to jest opcjonalne.
 
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kamikuu

Kamikuu

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstaluj tak jak masz napisane w odpowiednim temacie, bo na bank nie zostało zainstalowane to poprawnie (prawdopodobnie nie zostały zainstalowane biblioteki z instalki mimo ze jasno jest o nich mowa) i nie instaluj DX, można grac bez niego to jest opcjonalne.

Instalowałem już te biblioteki z instalatora z 15 razy i nic. Plus nie ważne czy to zwykły returning czy AB jak również czy to rosyjska wersja czy spolszczona. Za każdym razem jest komunikat w cmd ast.dll not loaded, włącza się gra i po zaczęciu nowej gry ładuje do połowy i wywala (I tak wiem, żeby w instalatorze zaznaczać instalowanie returning, bo widziałem, że to jest często problemem takim jak mój)
Taki błąd wyskakuje:
 

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może pomysł co można z tym zrobic? Od pewnego czasu nie wyświetlają mi się punkty zdrowia, wytrzymałości oraz many ( same paski są ale bez liczb), a także karma u Beliara i Innosa. Resetowałem te opcje w ustawieniach ale dalej jest to samo. Dodam, że wcześniej wszystko działało z czasem zaczęło się pojawiać i znikać a teraz zniknęło na dobre. W momencie odpalenia nowej gry wszystko jest okej. Gram na najwnoszej wersji AB z DX11. Z góry dzieki za pomoc

 

Necrontyr

Necrontyr

Użytkownicy
posty44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ma ktoś może pomysł co można z tym zrobic? Od pewnego czasu nie wyświetlają mi się punkty zdrowia, wytrzymałości oraz many ( same paski są ale bez liczb), a także karma u Beliara i Innosa. Resetowałem te opcje w ustawieniach ale dalej jest to samo. Dodam, że wcześniej wszystko działało z czasem zaczęło się pojawiać i znikać a teraz zniknęło na dobre. W momencie odpalenia nowej gry wszystko jest okej. Gram na najwnoszej wersji AB z DX11. Z góry dzieki za pomoc
Wciśnij literę I

Post połączony: 2021-03-30, 16:48
Drodzy państwo, pojawił mi się problem, nie mogę przejść do Górniczej Doliny bo przy ładowaniu wywala mi z błędem.
Z tym oto komunikatem  https://imgur.com/rfk5JBo

Post połączony: 2021-03-30, 16:53
 

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ma ktoś może pomysł co można z tym zrobic? Od pewnego czasu nie wyświetlają mi się punkty zdrowia, wytrzymałości oraz many ( same paski są ale bez liczb), a także karma u Beliara i Innosa. Resetowałem te opcje w ustawieniach ale dalej jest to samo. Dodam, że wcześniej wszystko działało z czasem zaczęło się pojawiać i znikać a teraz zniknęło na dobre. W momencie odpalenia nowej gry wszystko jest okej. Gram na najwnoszej wersji AB z DX11. Z góry dzieki za pomoc
[/quote]
Wciśnij literę I

Dzięki za pomoc, nie znałem tego skrótu, ale problem niestety dalej występuje. W momencie użycia teleportacji lub szybkiego zapisu f10, znowu wszystko znika i trzeba klikać I. Ktoś ma jakiś pomysł?
 

Necrontyr

Necrontyr

Użytkownicy
posty44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy



Dzięki za pomoc, nie znałem tego skrótu, ale problem niestety dalej występuje. W momencie użycia teleportacji lub szybkiego zapisu f10, znowu wszystko znika i trzeba klikać I. Ktoś ma jakiś pomysł?

Wciskaj te I, twój błąd to nic poważnego, można z tym żyć, ja mam przesrane bo nie mogę grać dalej i nikt nie raczy pomóc, ech. To jakaś kpina a nie mod. nawet Soljanka nie była tak skopana
 

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy



Dzięki za pomoc, nie znałem tego skrótu, ale problem niestety dalej występuje. W momencie użycia teleportacji lub szybkiego zapisu f10, znowu wszystko znika i trzeba klikać I. Ktoś ma jakiś pomysł?

Wciskaj te I, twój błąd to nic poważnego, można z tym żyć, ja mam przesrane bo nie mogę grać dalej i nikt nie raczy pomóc, ech. To jakaś kpina a nie mod. nawet Soljanka nie była tak skopana
Tak czy siak jakby ktoś miał jakiś pomysł to chętnie go poznam, życzę wszystkim miłego dnia.
 

Necrontyr

Necrontyr

Użytkownicy
posty44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy



Dzięki za pomoc, nie znałem tego skrótu, ale problem niestety dalej występuje. W momencie użycia teleportacji lub szybkiego zapisu f10, znowu wszystko znika i trzeba klikać I. Ktoś ma jakiś pomysł?

Wciskaj te I, twój błąd to nic poważnego, można z tym żyć, ja mam przesrane bo nie mogę grać dalej i nikt nie raczy pomóc, ech. To jakaś kpina a nie mod. nawet Soljanka nie była tak skopana
Tak czy siak jakby ktoś miał jakiś pomysł to chętnie go poznam, życzę wszystkim miłego dnia.

Sam próbowałem ale nic nie znalazłem, pozostaje ci wciskać tylko te I, bo to nie jest raczej bug. Zresztą nie wiem czy zauważyłeś ale mało kto tu komuś pomaga, większość postów z działu technicznego pozostała bez odzewu, albo ich wiedza z zakresu technicznego jest zerowa albo zwyczajnie maja się nawzajem gdzieś.
 

daequ

daequ

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, ogólnie to mam dosyć spory problem otóż gdy zabiłem bagiennego smoka i idę o tym porozmawiać z Garondem, kamera wywala mi na bagna i nie mogę nic zrobić.
 

userned

userned

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie. Od godziny grania w grę obraz ściemnia się w trakcie rozmowy z npc. Do takiego stopnia że nie widać napisów. Przeinstalowałem grę od nowa i problem występuje nadal. Czy mieliście taki przypadek?
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry