To się z niczym nie skaluje, gdy ulepszysz to na maxa dmg jaki zobaczysz nigdy nie skoczy, ( został znerfiony na drugim poziomie gdy sprawdzałem trutke na dmg, tez na drugim poziomie zadawała od 89-119 dmg co ledwo pokrywało moja stratę w dmg po redukcji ) a redukcja dmg którą za kare otrzymujesz to redukcja przeliczników z 1.00 na 0.65, im dalej w las czyli w grę i im więcej pakujesz w main stata, bo nie ma w co innego, tym wolniej dmg skacze, bo nie dostajesz 1:1 a mniej więcej 1:2 bo gotuk nie trawi ułamków itp
Jakby Kajma znal podstawy gry w którą gra to by wiedział jakie przeliczniki działają na poszczególne bronie, co ja opisałem w innym temacie dla 2h i duali, biorąc pod uwagę ze tyle rzeczy wpływa na dmg a my go sobie upierdalamy o 35% co osłabia wszystkie przelicznik o 35% powoduje taki a nie inny efekt, to jest dobre na 1 czy 2 rozdział, potem gdy mamy po 500+ main stata to jesteś finalnie na minus.
To nie jest tak jak to powiedział na filmiku to nie jest od takie -35% to jest coś ala aura która upierdala nam 35% bazowego dmg broni, wiec ostrzenie jak przelicznik to będzie ulepszone juz 15% z tych pozostałych 65%, gra zmienia wspomniane skalowanie z 1.00 na 0,65 czyli upierdala nam nasze 35% siły bądź zreki przez zmianę skalowania każdy nowy pkt nie liczy się jako jeden a 0,65, jeśli bron korzysta np z przelicznika staminy to tez wartości są przeliczane od 0,65 czyli dodatkowy efekt jest słabszy.