[G2NK] Klasztor v1.1.1 43123 102

O temacie

Autor Tituf

Zaczęty 15.05.2018 roku

Wyświetleń 43123

Odpowiedzi 102

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

[G2NK] Klasztor v1.1.1
2018-05-15, 19:06(Ostatnia zmiana: 2022-04-01, 19:34)
Opis:
Na małą wysepkę pośrodku oceanu, na której znajduje się stary Klasztor, przybywa młody Inkwizytor - Baltasar.
Wezwany, w niezwykle tajemniczym i rozpaczliwym liście od Neberona pojawia się, by wspomóc przyjaciela swojego ojca... Audiencja u Opata jest niezwykle trudna, a ciąg dziwnych zdarzeń coraz bardziej komplikuje sytuację i zagraża Inkwizytorowi - ten nie ma już wyjścia! Musi znaleźć sprzymierzeńców, rozwikłać tajemnicę wyspy i ujść z życiem z zastawionej na niego pułapki.

Modyfikacja stworzona przez Magical Inquisition Team z założenia jest kryminałem w dusznym i mrocznym klimacie universum „Gothic”.
Screeny:
Spoiler

DOWNLOAD:
forum DS: http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=124
MediaFire (ver1.1.1): http://www.mediafire.com/file/rkdq4ei38980o8n/Klasztor1.1.1.exe/file
Miłej gry...

Frizbick
  • Gość
Nieźle, nie spodziewałem się tego moda tak szybko :D
Na pewno zagram jak będę miał chwilę czasu.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co tak dużo ten mod waży? :D

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
Co tak dużo ten mod waży? :D
Nowa muzyka, króciutkie intro i outro, sam modzik też aż tak mikry nie jest.
Zebrało się. :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak na razie 2 godziny na liczniku i całkiem fajny mod, o dziwo szczerze mówiąc to nie spodziewałem się. Generalnie to rzadko gram w modyfikacje, bo są strasznie schematyczne i banalne. Świat z tej modyfikacji miałem okazję zobaczyć w Krucjacie Prolog, ale tu wygląda znacznie lepiej i mimo tych klaustrofobicznych pomieszczeń, wszystko jest git. Level design ładny. Stroje niezbyt mi się podobają, a parę postaci nie ma ich wcale,  konkretniej tekstury, bo model z tego co widzę jest. Prawdopodobnie nie wrzuciliście tego do paczki z modyfikacją. Na początku gry dialogi sprawiały dziwne wrażenie, ale potem trochę skumałem o co chodzi i było git. Podoba mi się postać Cirrusa chociaż ma paskudną mordę. :D

Mam dużo rozpoczętych misji, a skończonej jeszcze żadnej, więcej niż jeden trwający wątek, całkiem nieźle to wygląda. Z tych gorszych rzeczy, to na pewno dodałbym to, że jak Wichert stoi przed klasztorem i są drzwi, to przez dziurę widać typka, który się modli. Nie wiem czy w zamyśle miał być on ukryty czy co, ale lepiej jakby było tego nie widać. Jak typek odbierał nam broń to było to trochę głupie, bo zabrał tylko tą, którą trzymało się w ręce, a reszta była w EQ. Poziom trudności jest na dobrym poziomie, gra pod fabułę, a nie walkę. Dam znać jak skończę.

PS. Na tym pierwszym zdjęciu postacie wydają się jakby być wklejone, bo chodziło bardziej chyba o to, że sztucznie stoją w jednym miejscu jak dwa słupy, w grze bodajże mają ciekawsze rutyny, które można by ująć, to samo tyczy się w sumie screenów, bo te są dosyć słabe. To tak na marginesie.

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jaskot

[G2NK] Klasztor
#5 2018-05-17, 07:26(Ostatnia zmiana: 2018-05-17, 07:40)
Dzięki za opinię. :)

Jakie tekstury Ci się nie wgrywają? U żadnego z nas ten problem nie występuje.
Zaś szczelność drzwi nie miała dla nas żadnego znaczenia. :)
Co do odbieranych przez Normiciusa broni- nikt nam nie zabroni nosić na plecach miotły, czy też patelni u pasa. ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bruno np. nie ma tekstury szaty.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To szata pokutna, pielgrzyma - bardzo skromna a wręcz niedbała. W grze oczywiście do zobaczenia choć może sprawiać wrażenie worka... Ten model tak ma.

Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ale ta szata ma teksturę skały, czyli w zasadzie nie ma jej wcale. :D

Leiwark

Leiwark

Użytkownicy
Kapitan Itharu Team
posty228
Propsy38
ProfesjaAktor głosowy
  • Zbanowany
  • Kapitan Itharu Team
Tekstura skały wcieliła się w rolę tekstury worka :P

Frizbick
  • Gość
Po pierwsze to chciałbym pogratulować twórcom bo jeszcze nigdy żadna modyfikacja do Gothica tak mnie nie wciągnęła. Klimat jaki stworzyliście jest wprost fenomenalny,  świetne dialogi (aż żal, że bez dubbingu), klimat gęsty jak smoła, ciągła atmosfera zagrożenia, ciekawie stworzone "uniwersum" moda. Dbałość o szczegóły budujące klimat takie jak nazwy roślin albo zwojów aż zadziwia. Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował to zdecydowanie polecam zagrać. Jestem dopiero w połowie ale naprawdę liczę, że wydacie jeszcze kiedyś podobnego moda :D

Tak przy okazji, nie ma to raczej znaczenia ale czy wyższa zręczność albo alchemia czemuś służą czy są tylko "do ozdoby"?
I taka lekka porada ode mnie, nie jest to raczej duży spoiler:
Spoiler
Pod żadnym pozorem nie sprzedawajcie czarnej perły, kompasu i sekstansu bo później są potrzebne. Amuletu zręczności też nie koniecznie opłaca się kupować.

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za opinię. :)

Spoiler
Zręczność jest niezbędna do rozwinięcia do pewnego (niezbyt wysokiego) poziomu. Alchemia zaś może ułatwić życie w przyszłości. :) Polecam zostawić trochę PN na przyszłość.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem dopiero w połowie ale naprawdę liczę, że wydacie jeszcze kiedyś podobnego moda :D

Serio? A jak policzyłeś ten czas?  :lol:

Frizbick
  • Gość

Frizbick
Gość

[G2NK] Klasztor
#13 2018-05-19, 12:38(Ostatnia zmiana: 2018-05-19, 21:34)
Jestem dopiero w połowie ale naprawdę liczę, że wydacie jeszcze kiedyś podobnego moda :D

Serio? A jak policzyłeś ten czas?  :lol:
Tak strzeliłem patrząc na czas z poprzedniej zapowiedzi   :P

EDIT: Dobrze szło ale jednak się zaciąłem w jednym punkcie:
Spoiler
Jakaś wskazówka co do tej jaskini z questa z runą i czaszką? Nie mam pojęcia co tam mam zrobić. Po drugie to ta wyspa chyba jest lekko przesadzona. Wiem, że to nie ma być łatwo i na dodatek mamy pełno zwojów takich jak zniszczenie ożywieńca ale i tak musiałem zrobić speed run i na styk puściłem falę śmierci :D

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czego tam nie wiesz? :) Pytam serio, opisz (najlepiej w spoilerze :D) na czym utknąłeś. :) Jeśli chodzi o kombinacje- w jaskini są sprytnie ukryte wskazówki. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wychodzi na to, że skończyłem jako pierwszy (jeden z pierwszych) i powiem tyle: Jakimś cudem zrobili jednego z najlepszych modów do Gothica xD Gorąca polecam.

Czas gry:
Spoiler

Staty;

Spoiler

Frizbick
  • Gość
Czego tam nie wiesz? :) Pytam serio, opisz (najlepiej w spoilerze :D) na czym utknąłeś. :) Jeśli chodzi o kombinacje- w jaskini są sprytnie ukryte wskazówki. :)
Może jestem mało domyślny ale nie mam za bardzo pojęcia jakie są te kombinacje
Spoiler
Chodzi o grzyby? Przy dźwigniach są 4 rządki grzybów ale trzeba przełączyć 5 dźwigni więc nie wiem, o co chodzi. Z przyciskami to nie mam pojęcia. W ogóle to ja myślałem, że w tej księdze są jakieś wskazówki (tak było chyba w Orcades :D)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Może jestem mało domyślny ale nie mam za bardzo pojęcia jakie są te kombinacje
Spoiler
Chodzi o grzyby? Przy dźwigniach są 4 rządki grzybów ale trzeba przełączyć 5 dźwigni więc nie wiem, o co chodzi. Z przyciskami to nie mam pojęcia. W ogóle to ja myślałem, że w tej księdze są jakieś wskazówki (tak było chyba w Orcades :D)

Spoiler
Jak masz kilof w eq to wchodzisz w interakcję ze skałą, rozbijasz ją i z góry spadają Ci dwie kartki, które naprawdę, NAPRAWDĘ, są łatwe do zrozumienia.

Frizbick
  • Gość
Dzięki
Spoiler
w życiu bym się nie domyślił, że trzeba walnąć kilofem w posąg i się doszukiwałem nie wiadomo czego  :lol2:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakimś cudem zrobili jednego z najlepszych modów do Gothica xD Gorąca polecam.
Gdybym Cię nie znał, wziąłbym tę wypowiedź za sarkazm...  :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry