Grafika komputerowa > Grafika 3D

Blender

(1/2) > >>

Siggat:
Witam. Od razu powiem  że nie jestem pewny czy to dobry dział ale chyba tak.

Blendera ogarniam dość dobrze . Potrafię modelować i UVMAPować itp.
Teraz mam kilka pytań:

1. Jak przestawić model np broni tak by w Gothicu poprawnie leżał w ręce a nie był wywalony w drugą stronę?

2. Otóż zachciało mi się przenoszenia modeli zbroi z G3  i pytanie brzmi jak połączyć model ze szkieletem? Potrafię to zrobić w Gmaxie ale mam z nim pewne problemy.

3. Czy jest możliwość zwiększenia pola widzenia?(coś takiego) by model mapy nie znikał mi i łatwiej było go modelować.

Gizbor17:

--- Cytat: Siggat w 2018-02-06, 17:50 ---Witam. Od razu powiem  że nie jestem pewny czy to dobry dział ale chyba tak.

Blendera ogarniam dość dobrze . Potrafię modelować i UVMAPować itp.
Teraz mam kilka pytań:

1. Jak przestawić model np broni tak by w Gothicu poprawnie leżał w ręce a nie był wywalony w drugą stronę?

2. Otóż zachciało mi się przenoszenia modeli zbroi z G3  i pytanie brzmi jak połączyć model ze szkieletem? Potrafię to zrobić w Gmaxie ale mam z nim pewne problemy.

3. Czy jest możliwość zwiększenia pola widzenia?(coś takiego) by model mapy nie znikał mi i łatwiej było go modelować.

--- Koniec cytatu ---
1.Zaimportuj jakiś gothicową broń i ustaw podobnie.
2.Zaimportuj jakąś gothicową zborje ze szkieletem do blendera następnie z g3 model, który podłącz do wcześcniej zaimportowanych kości. Tu masz mini poradnik:https://www.youtube.com/watch?v=BsNphYHM3WU
3.naciśnij n - otworzy się panel, przejdź do zakładki view i ustaw "end" na maksa.

Siggat:
@Gizbor

Powiem tak że z tego poradnika dotyczącego łączenia modelu ze szkieletem nic nie rozumiem. Wszystko robisz szybko. Zastanawiam się czy po prostu nie lepiej zrobić to w 3DS Maxie.

Próbowałem ustawić tą broń tak jak są te Gothicowe ale nadal w grze wygląda to tak:

https://imgur.com/a/3ZBZf

Pan Damian:
Pokaż ten topór w Blenderze, najlepiej z oknem gdzie są koordynaty obiektu (klawisz n).

Paradoxal:

Podejrzewam że tutaj leży twój problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej