[G2NK] Peld Sala - Demo 5789 11

O temacie

Autor Sryncu

Zaczęty 22.09.2017 roku

Wyświetleń 5789

Odpowiedzi 11

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Peld Sala - Demo

Od autora: Na sam początek obejrzyjcie ten filmik aby się wczuć w fabułę moda.
Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=eh0mYUsKBdI

• Czasz: Po wydarzeniach z Gothic 3, przy wyborze ścieźki Adanosa
  • Miejsce: Archipelag Peld Sala, około 10 dni podróży statkiem na kontynent Vamor
  • Akcja: Bezimienny bohater musi ocalić nowy świat przed złym Demonem

Kiedy Bezimienny bohater wraz z Xardasem zakończyli wojnę bogów, Bieliar wściekł się i postanowił za wszelką cenę zemścić się na naszych bohaterach. W tym celu wykorzystał most łącząc portal do nieznanych krain z zaginioną, południową, mroczną, świątynią. Tam na naszego bohatera czekała tylko śmierć, jednak z pomocą przyjaciół i Xardasa udało się go ocalić, lecz został bardzo osłabiony... W końcu wszyscy wylądowali na niezaludnionej wyspie, na której Xardas wzniósł swoją wieże. Beliar obudził uśpionego Demona ognia Ignisa, który zniszczy cały świat. Bezimienny bohater będzie miał teraz pełne ręce roboty, aby uratować świat. Kiedy się już z tym wszystkim upora, może przejdzie na zasłużoną emeryturę...

Cechy
>Ok. 30 nowych postaci
>Całkiem nowy nietypowy świat
>Ok. 25 zadań
>Ok. 1-2h rozgrywki
>Nowe przedmioty do zdobycia

Screeny
Spoiler

I troszkę surowego świata, którego nie przyjdzie nam zwiedzać w wersji demo  :wstyd:
Spoiler

Download

Od autora słów kilka: W początkowej fazie tworzenia wierzyłem że dam rade sam ją wydać, oczywiście pomyliłem się. Po roku tworzenia mapy, nadszedł czas na dialogi i questy, ale kiedy przyszła pora na Spacera postanowiłem się poddać. Do tego zająłem się czymś innym-dochodowym i nie było czasu na Goticzka :( Praca w Sacerze to dla mnie prawdziwa udręka i tworzenie modyfikacji samemu, zrozumiałem, mija się z celem. Jednak szkoda mi tego roku poświęcenia włożonego w moda, więc wydaję wersję demo, żebyście mogli sobie popykać. Wersja demo kończy się na wejściu do miasta, oczywiście możecie wejść sobie na kodach, w mieście jest kilka zadań, ale całe miasto nie jest skończone. Dalej jest już tylko surowy świat, nieovobowany. Niebawem zaczynam studia i planuję rozpocząć prace nad nowym o wieleee mniejszym modem i dziejącym się w Jarkendarze u piratów, więc nie planuje kontynuować prac nad modem. Peld Sala po prostu mnie przerosło, ale może jeśli się spodoba i ktoś byłby chętny mi pomóc to może, kto wie.  :lol2: A może ktoś chciałby sam kontynuować moda na własną rękę, to proszę bardzo, nawet udostępnię tej osobie resztę plików. No chyba tyle, nie mam nic więcej do powiedzenia, albo jeśli ktoś zamierza robić coś wielkieeeeeego samemu to odradzam, niech znajdzie ekipę, albo zrobi na początek coś małego. Tyle, może to nie jest koks jak Dzieje Khorinis czy Dark Saga, a nawet wersje demo tych modów, ale zachęcam do pogrania i ocenienia mnie. Ciekaw jestem czy się będzie podobać, bo ja jestem zakochany w Peld Sala i wszystko wydaje mi się wnim suuuuuper, ale może tak nie jest :hmmm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co to za syf?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Co to za syf?

Ale nikt tu nie pyta o Twojego moda, więc idź sobie.

Co do modyfikacji - fabuła wydaje się troche sztampowa i powtarzalna :D ale z ciekawą otoczką fabularną i questową może nie byłoby tak źle. No i świat wygląda na ciekawy :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Nestarion

Nestarion

Użytkownicy
posty32
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za własny świat props. Szkoda tylko, że wszystko jest zawieszone w powietrzu, ale rozumiem, że wynika to z niedokończonego modelu świata. Dałbyś tam wodę i jakieś proste płaskie dno, to już bardzo by poprawiło całość i nie było by tego śmiesznego efektu lewitujących wysp.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mu nie dam propsa za świat właśnie. Finalny produkt więc nie wiem w czym rzecz.
Chciałeś powiększyć grono hejterów że dajesz takiego bubla @Sryncu?

O tym co zrobiłeś źle można by pisać godzinami tylko po co skoro są od tego dobre tutki :D. Analizując krok po kroku zrozumiesz swoje błędy.

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fabiosek A w ogole pobrales? Ale okej przyjmuje krytykę.
@Werewolf Dziekuje. Co do fabuły to napisałem ją gdzieś z 3 lata temu. Teraz sam to widzę, dlatego nie planuję kontynuować moda.
@Nestarion W sumie to tak ma być, wyspy latają w powietrzu, Peld Sala z łotewskiego znaczy latająca wyspa. To tak jak Góry Alleluja z Avatara, tylko bez stałego lądu. :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Sryncu, mam to rozwinąć? Serio? Popatrz na świat. To jakaś sklejka + może coś od Ciebie, nie wiem co dokładnie, bo nie znam wszystkich światów z woga, poza tym czemu ten świat jest w powietrzu? Gdzie jakaś woda? Tak, wiem, że był jakiś mod ze światem w powietrzu, ale tu wygląda to inaczej patrząc na Twój opis fabuły.

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ShadowAssassin Szkoda że dobry tutek wyszedł dopiero przed chwilą :(
@Fabiosek Wszystko robiłem sam wiec nie gadaj, tylko domki na farmie sa z Gothica. Wiem wieża Xardasa jest do dupy. A to że latają to po prostu są 'latające wyspy'. Według mnie tak wyglądają nieznane krainy, w końcu niegdzie nie jest powiedziane jak one wyglądają.

Nestarion

Nestarion

Użytkownicy
posty32
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nestarion W sumie to tak ma być, wyspy latają w powietrzu, Peld Sala z łotewskiego znaczy latająca wyspa. To tak jak Góry Alleluja z Avatara, tylko bez stałego lądu. :D
No coz, odwazna wzja tych nieznanych krain jak na gothicowe realia. A zmylilo mne to ze napisane jest iz mozna tam dotrzec statkiem.

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nestarion OK. Statki też mają latać w powietrzu, nie napisałem że latają, żeby za wiele nie zdradzać. W pełnej wersji planowałem dodać Cutscenke jak statek z ładunkiem z kontynentu podlatuje do portu.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
"Archipelag Peld Sala, około 10 dni podróży statkiem na kontynent Vamor"
Trochę mi się to nie klei z przedstawionym światem, ale ok.
To samo ten port.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fajnie to wygląda chociaż nie grałem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry