Developing > Silniki graficzne
Darmowy silnik do FPS-a
Nezzie:
Witam. Pytam. Jakie silniki są podobne jakościowo do silnika Doom-a 3? Wiem, że jest unity i unrealengine, ale w unrealu jest kruczek z hajsem. Dlatego chciałbym coś na poziomie właśnie Unreala lub IdTech 4. Jeśli używaliście takich kiedyś, proszę, podeslijcie.
Kazzmir:
--- Cytat: Atlantis w 2017-07-14, 21:01 ---Witam. Pytam. Jakie silniki są podobne jakościowo do silnika Doom-a 3? Wiem, że jest unity i unrealengine, ale w unrealu jest kruczek z hajsem. Dlatego chciałbym coś na poziomie właśnie Unreala lub IdTech 4. Jeśli używaliście takich kiedyś, proszę, podeslijcie.
--- Koniec cytatu ---
no to wiesz wszystko, co więcej?
inż. Avallach:
W Unity jest taki kruczek z hajsem, że jak zarobisz ponad 100 000 USD to musisz kupić licencję za 125 USD (a jeśli pracujesz w kilkuosobowym zespole, to wszyscy mający styczność z edytorem - możesz mieć za to wspólny build server).
Ale ten kruczek jest naprawdę nieznaczący. Musisz zapłacić dopiero kiedy gra odniesie jakiś już sukces (jedna trzecia miliona złotych zysku) a przelew jaki musisz wtedy zrobić jest niewielki (360zł) żeby mieć spokój *na zawsze*, nie ważne ile więcej kiedykolwiek zarobi.
mgr Fartuess:
"podobne jakościowo do silnika Doom-a 3"
Trochę niski próg. Nawet mój silnik co sobie piszę na boku spełnia ten wymóg xD
Duke Nukem:
Source wydaje mi się jakościowo lepszy, a za niego chyba nie trzeba płacić.
--- Cytat: mgr Fartuess w 2017-07-16, 23:56 ---Trochę niski próg. Nawet mój silnik co sobie piszę na boku spełnia ten wymóg xD
--- Koniec cytatu ---
Czekam na więcej informacji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej