Risen 161313 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 161313

Odpowiedzi 640

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W sensie że nie działa? U mnie po tym napisie wyświetla się über reklama szwabskiej waniliowej kawy i w końcu filmik właściwy.

widocznie nie jestem godzien ale... słysze jakies szwajcin uber granaden fele spiken bez obrazu więc możliwe że uda mi się to obejrzeć przed zmrokiem  :roll:

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Gdy gość zadaje cios woła: ciach!  Naprawdę, bardzo realistyczna ta gra  :roll:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
oni sami chcą aby kopać leżącego...

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Ogólnie nie źle ale niech nie mówi ciach ! bo nikt tej gry nie przejdzie :roll:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Risen
#164 2009-06-24, 20:08(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 20:16)
Mieczem macha jak w Fable. Rozmawianie kojarzy mi się z Wiedźminem, głupie przeszukiwanie skrzyni jest zerżnięte z G3. Nawiasem mówiąc, koleś robi zajebiste uniki. W ogóle taki Gothicowy ten Risen.

Czekam na G4.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W ogóle taki Gothicowy ten Risen.

Ja już wielokrotnie mówiłem, że mimo szacunku za Gothic I to oni jakimś super wybitnym i pomysłowym studiem nie są i raczej nigdy nie byli. Wystarczy popatrzeć na te wszystkie materiały poprzedzające G1 i nie trudno wywnioskować, że nie wyglądało to jakoś zachęcająco jednak mimo wszystko gra była bardzo udana jak na perspektywy i tamte czasy. Druga część to typowy średniak na miarę ich możliwości a G3 to zwykły przerost formy nad treścią. Gry tego rozmiaru się robi w oddziałach po kilkaset osób a nie kameralnym studio na kilkadziesiąt pracowników oraz dorywczych freelencerów branych na gwałt z łapanki. Symulatorów wędkarskich, marnych fpsów i innych gier Piranii o których nie ma pojęcia 90% fanów Gothica nie warto komentować choć całkiem możliwe, że to czyste rzemiosło tylko po to aby zarobić na studio i Gotiki.

Przy Risen nikt nie ukrywa, że to gothicowe koncepcje w jeszcze bardziej uproszczonym i casualowym wydaniu. Dla mnie to żenada i uwieńczenie faktu, że to studio jednego przeboju jednak z drugiej strony jako tak mały zespól nie mogą sobie pozwolić na pionierskie kroki bo to zbyt duże ryzyko finansowe. Gothic odniósł komercyjny sukces w europie, zaś risen dzięki podobieństwu z pewnością przyciągnie większość mało krytycznych fanów serii oraz tych, którzy kupią to z ciekawości i sympatii względem PB. Jeszcze większe uproszczenie gry i nowa marka otwiera drogę na nowy target i rynki vide xbox, ps3 - sądzę, że w to najbardziej celują. Risen jest to chujoza jednak z drugiej strony może być całkiem sprytnym sposobem na sukces bez zbędnego ryzyka na które nie mogą sobie pozwolić.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
http://www.youtube.com/watch?v=bUdI5ezKS9U...player_embedded

No nie najgorszej to wygląda. Widać parę fajnych rzeczy, jak lewitacja. Podoba mi się też przechodzenie przez pułapki. Fajnie już by było w to zagrać :D

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies

Dr House

Risen
#167 2009-06-29, 16:00(Ostatnia zmiana: 2009-06-29, 16:01)
Widzieliście co ten cały goblin temu zmarłemu gościowi robił? normalnie nekrofil jeden, obmacywał go ;p  

Ale na serio, irytuje mnie dosyć ta strasznie sztuczna i nienaturalna animacja strzału z łuku.
Muszę jednak przyznać, że efekty czarów są bardzo ładne. Chociaż dziwi mnie to, że przy tej lewitacji to poprostu przez te kolce przeleciał (dosłownie) i zupełnie nic mu się nie stalo.
Jedno jednak mnie dręczy, czemu on ciągle tak wczuwa się w tą walkę i przy prawie każdym uderzeniu woła: "ciach!" ?  :lol2:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
W G3 każdy narzekał że koleś macha mieczem bez jaj, jakby chleb ze skórki obierał bo go ząb boli. Teraz z kolei wczuwa się za bardzo, jakby to zależało od jego życia i śmierci. Weź tu takim dogódź.  ;p

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Jeśli już tak daleko zaszli, mogliby zrobić by gość zawsze przy ostatnim śmiertelnym ciosie wołał: dead!  ;p

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
"Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez IDG Entertainment Media GmbH. "

To sobie obejrzałem. Macie jakieś inne namiary na to?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Heh, przed chwilą jeszcze działał. ;p  Cieszę się z powrotu otwierania zamków wytrychem. Przedstawiono też chyba kradzież, z tego co wydedukowałem. Pokazany był przez chwilę ekwipunek rozmówcy i uciekający pasek czasu. Przez tą chwilę można podwędzić chyba 1 rzecz. Walka jednak jest imoł zbyt podobna do Fable'a.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.youtube.com/watch?v=1i_U7I6Tjc0

Czy to było to samo? Trwa 6:51.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Owszem, ale z tego co widze, to co wysłałeś nie ma niemieckiego komentowania podczas gry... czyli jeszcze lepsze ;p

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#174 2009-06-29, 17:09(Ostatnia zmiana: 2009-06-29, 17:10)
ciemno jak w dupie, widzę kolejny klasyczny atrybut gothica. dotrwałem do momentu aż koleś poniósł jakieś pierdoły z ziemi to wygląda na identyczną, drętwą animację co w g1. dalej nie oglądam

edit:

ok, poświęciłem jeszcze kilka sekund i jedyne co można powiedzieć to że gra sprawia wrażenie jakoby była kontynuacją gothica.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Było by fajnie gdyby nie te bardzo drętwe animacje...

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Mi tam gra się podoba nie jest zachwycająca ale mam słabość do gothica i Risen raczej zagości w napędzie mojego Xboxa. O ile nie wydam wszystkiego na Dragon Age.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam nadzieje że gra będzie odpowiednio zbalansowana. W G1 po kilku godzinach gry jesteś już super-mastah, to samo g2, w g3 natomiast nie widzisz różnicy kiedy np. siła wzrośnie ci o 500 pkt. Noc Kruka to akurat mój faworyt, w tym wypadku każdy punkt nauki jest cenniejszy niż złoto i godzinami trzeba rozmyślać jak najlepiej rozwinąć swojego hero.
Mam też obawy co do systemu walki. Niby kontry, parowanie, uniki, (i jak wyczytałem w jednym z forum, kiedy zdobędziemy odpowiednio wysoki skill) ataki lewo-prawo-przód jak w starszych gothicach dobrze rokują, ale animacje są fatalne i a na filmach cały czas widzimy w kółko powtarzający się ten sam kombos.
Powiem szczerze że nawet spodobała mi się animacja biegania, może nie najlepsza, ale taka charakterystyczna, jak w g1 (tfu, precz z platfusem z  g3.)
Na wszystkich forach ostro krytykują Piranhe za modele zbroi i postaci (ZWŁASCZA kobiet, na rosyjskim forum nawet sprawdzili każdy kard z dostępnych gameplayów i rozstawili je tak by pokazać co im się nie podoba i co należy zmienić) , natomiat PB broni się że kiepskie proprocje postaci to efekt zamierzony i kwestia gustu. (według mnie narazie ani to fable, ani oblivion).
Według mnie gra ma świetny, klimatyczny design (miejscówki, ubrania itp), gorzej z wykonaniem. Na dodatek Risenem można nazwać ostatnią kartę ratunkową PB. G3 pomimo całkiem pozytywnych recenzji z roku na rok był coraz bardziej pogrążany (co jeszcze jako-tako fani zwalili na JW), ZB może nie był stworzony przez Piranhe, ale kto by tam czytał creditsy czy druczki na opakowaniu. Zły smak pozostał. Jeśli Risen okaże się totalną chałą, nic już rybek nie usprawiedliwi.

Demo wszystko wyjaśni.

Spoiler

WAH WAH WAH.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Widać klimat się trzyma no i zagadki ale za sztywne animacje że już o ciach! nie wspomnę o_o

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ja jednak już nie będę hejtował i się wstrzymam do premiery uderzając obszerną recenzją. okazać się może i tak, że  gra będzie dla dzieci ale będzie dobrą udaną produkcją. cholera wie w jaki oni target celują.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry