Bonusy do siły:
1.Horacy - 5pkt.
2.Loch Cytadeli - 2pkt.
3.Kryształ nad Almanachem - 1pkt.
4.Gor Boba - 1pkt.
5.Czarna tabliczka z bagna - 3pkt.
6.Kryształ pod wieżą Xardasa - 1ptk.
7.Duch strażnika królewskiego - 1pkt.
8.Kuźnia Stonea - 2pkt.
9.Kwatery Straży - 2pkt.
10.Czarna tabliczka od Steha w 2r - 3pkt.
11.Nagroda od Riordiana w 3r - 2pkt.
Bonusy do zręczności:
1.Chata Fiska - 2pkt.
2.Notatka autora moda (taka ciekawostka od niego, nie powiem, gdzie
) - 5pkt.
3.Loch Cytadeli - 2pkt.
4.Kryształ obok cmentarzyska Orków - 1pkt.
5.Kryształ pod Fortecą - 4pkt.
6.Duch strażnika królewskiego - 1pkt.
7.Forteca - 6pkt.
8.Nagroda od Riordiana w 3r - 2pkt.
Bonusy do many:
1.Ziele (któreś z tych trzech najpopularniejszych) - 2pkt.
2.Mocne ziele (kręcone przez Nowicjuszy potajemnie) - 3pkt.
3.Zupa z pstrąga tęczowego - 5pkt.
4.Kryształ za jeziorem N.O - 1pkt.
5.Kryształ obok Krypty - 3pkt.
6.Jaskinia pod Cytadelą - 5pkt.
7.Duch strażnika królewskiego - 5pkt.
8.Nagroda od Torreza za list - 3pkt.
9.Nagroda od Cor Kaloma w 2r - 3pkt.
10.Pstrągi tęczowe (3szt, Mil, 3r - chyba) - 3pkt.
11.Forteca - 10pkt.
12.Nagroda od Riordiana w 3r - 7pkt.
Do tego możesz nałowić jeszcze pstrągów tęczowych w rzekach etc, kupując przynęty od Riva, i wczytując, jeśli długo nie łapią, na luzie wyciągniesz jeszcze z 10 tych rybek, każda +1 do many.
W 1r maksymalnie znajdziesz 15 Ogniocierni, chyba, że nowy patch coś zmienił, z czego uwarzysz 7 mikstur siły, zdaje się każda po +3, można też zdobyć maksymalnie 20 liści dębu, z czego wyjdzie ci (jeśli nic nie było zmieniane przez autora) jakieś 15 mikstur zręczności po +4 każda, bowiem do mikstur trwałych trzeba Kocianek (tak mi się wydaje..), których na 1r można pozyskać 15 właśnie. Co do many, dopiero w 3r zdobędziesz przepis na miksturę trwale ją podnoszącą, chyba, że zostaniesz w 2r Magiem Wody (jeśli Riordian ma przepis od początku, a nie dopiero od 3r), do tego czasu zdobędziesz 12 Dragrotów, bo Czarnych Ziół będzie i tak pełno, z czego uwarzysz oczywiście 12 mikstur ducha, każda nie wiem, ile daje, ktoś by Ci musiał napisać. Poza tym, w 3r i dalej zdaje się pojawia się więcej roślin u kupców, ale ja nie dokończyłem z powodu bugów nawet 3r, więc nie wiem za bardzo, co wiedziałem, napisałem. Skup się na dobrym rozwoju w 1r, a dalej pójdzie lajtowo. Max.lvl na 1r to 19, ale kilka osób by trzeba pobić, do tego nie stracić żadnego źródła PD (to ty musisz zabić każdą kreaturę w Kolonii, nikt inny, chyba, że odda Ci PD). W 2r, jeśli w 1r dobijesz 19, zdobędziesz dodatkowe 2lvle, w 3r chyba tak samo. Tyle info wystarczy ci, byś wyliczył postać wręcz perfekcyjnie. Tylko pamiętaj, ja jestem weteranem, dla mnie znalezienie 15 Ogniocierni w 1r nie było problemem, wybiłem Miasto Orków etc, tobie nie musi pójść już tak łatwo...
Spoiler
Zwój Telekinezy pomoże w poszukiwaniach
Ale ode mnie tego nie wiesz