Bitwa 3a - Stara Tawerna 20623 57

O temacie

Autor

Zaczęty 23.07.2008 roku

Wyświetleń 20623

Odpowiedzi 57

Jakub

Jakub

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Michal tekstury i tak nie będą oceniane, jedynie sam model, więc po co nakładałeś teksturę, nałuż pustą tekst i daj rendery ;)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
I tak żeby to w ogóle było widać. Białe tło najlepiej ustaw.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Dlaczego tekstury nie będa oceniane?

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?s=&sho...ost&p=18323
Dlatego. Miała być bitwa, ale z tego co wiem, osoba, która miała zrobić model nie wykonała zadania.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano

Damianx

Bitwa 3a - Stara Tawerna
#44 2008-07-27, 21:10(Ostatnia zmiana: 2008-07-27, 22:41)
O ile mi wiadomo to zadanie wykonała, lecz z braku czasu  model nie został zmapowany. O ile wiem Tom to w tych bitwach (organizowanych przez kyro) tekstury nie są brane pod uwage, więc nie musisz się powtarzać :rofl:  Może to i dobrze, ale jak ktoś chce to niech sobie teksturuje, userzy oceniający napewno zwrócą na to uwagę.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Najpierw byście musieli umieć teksturować.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Zeby nie spamować dałem rendery na szarym tle zaraz pod tymi z czarnym tłem... a co do teksutki to nie lubie pokazywać modelu bez textur... poprostu to z przyzwyczajenia  :|   :lol2:

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Dobra skończyłem Tawernę model przesłałem kyro nie mam czasu jej udoskonalać i poprawiać bo jutro jadę na wczasy a tam gdzie jadę nie mam neta więc daje to co mam:

Tricount:3537 Wiem że trochę za dużo ale sprawdzałem chodzi w gothic
Zdjęcia:

Siatka:

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Sroka nie powiem, ładnie Ci wyszło, pomijając kilka błędów siatki

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Jakub

Jakub

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

Jakub

Bitwa 3a - Stara Tawerna
#49 2008-07-29, 20:48(Ostatnia zmiana: 2008-07-29, 20:50)
Siemka, po tym co pokazał, pewnie nie mam szans z moją malutką wieżyczką maga, ale Masz kilka błędów w siatce jak zauważono wyżej, ale wybaczam z powodu braku czasu, ja tez go nie miałem za wiele, ale wieża jest prosta, banalny model,więc nie liczę na super komety, dzięki za wszystko xD ;)

i siateczka: ;p

A tutaj zupełnie z innej bajki, dla moich fanów ( Jeśli tacy są na tym forum, i gdziekolwiek xD )

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli komuś potrzeba więcej czasu, możemy przedłużyć. Ja i Borys jesteśmy za ;)

Mark Twain

Jakub

Jakub

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Mi nie potrzeba więcej czasu, temat mnie za bardzo nie zaciekawił, więc praca jaka jest taka jest, najwyżej jutro plik dostarczę .max =]
Nie potrzeba więcej czasu, bo prace które pokazałem pod pracą na bitwę zrobiłem w międzyczasie :P

Tipsów (Faces): 2800+ około 3000

Narestel
  • Gość
Tylko nie mam pojęcia co ma wspólnego "Wieżyczka maga" ze starą zniszczoną tawerną :P  no ale mi to nie przeszkadza :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Było w pierwszym poście napisane że może to być również coś innego, np. wieża maga :P

Odnośnie zaś mojej pracy: przez cały tydzień myślałem jak to ma wyglądać, za model wziąłem się dopiero dzisiaj wieczorem. Mam na razie parter (kuchnia/pomieszczenie gospodarcze, kolumny) oraz prawie całe pierwsze piętro (sala główna tawerny). Wyżej będą pokoje, łącznie na dwóch lub ewentualnie trzech kondygnacjach (przy czym ostatnia będzie już jakby wieżyczką). Później tylko zostanie zrobienie belkowania pod podłogą, jakichś podpór itp. Staram się nie iść w efektowność ścian zewnętrznych, a bardziej w poprawną konstrukcję i jak największą powierzchnię użytkową :P  Mam nadzieję, że do jutra się wyrobię.

Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Mnie co prawda temat zaciekawił ale nie mam zabardzo kiedy pracy dokończyc i popoprawiac błędów bo cały czas mam jakieś wyjadzy a wkońcu są wakacje i nie bede rezygnował z nich. Więc mi by było na ręke przedłóżyc okres trwania konkursu o dzień czy dwa jak widac Kyrowi także ale jak chcecie by koniec konkursu obejmował jutrzejszy dzień to sie przecież nie obrażę ( xDDD ).

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi by było na rękę zwiększyć tricount :P  Zostało mi do wykorzystania 200 trisów, a przydałoby się co najmniej 1000 :P  Nie mam jeszcze dachu ani belek trzymających podłogi :D  Może coś mi się uda usunąć, ale to będą pojedyncze trisy raczej.

No, i tak klockowato raczej mi wyszła ta tawerna. Bez dachu wygląda jak jakaś fabryka. Jeśli mi będzie brakować trisów, to się w ostateczności usunie ostatnie kondygnacje, bo jest ich w sumie pięć :D

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zdążyłem? Rendery się uploadowały :P

Trisów jakieś 3500, pełne wnętrze, kogut z polygonów z kanałem alpha. Cieni jak widzę nie ma, bo to pierwszy model, jaki robiłem w Maxie 2009, a tu jakieś dziwne światła są :D

No, koniec, bo miało być do 15:00 :P

EDIT:
http://www.speedyshare.com/528819404.html
Od Borysa, w paczce, nie chce mi się uploadować :D
Już robić ankietę czy ktoś jeszcze by chciał coś dać? I kto bierze udział: ja, Borys, Jakub, Sroka, Michal, ktoś jeszcze? Dexter, Twoje dać? Buła, Ty coś zrobiłeś?

Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Bitwa 3a - Stara Tawerna
#57 2008-07-30, 16:38(Ostatnia zmiana: 2008-07-30, 17:34)
Prosze bardzo:

http://img295.imageshack.us/my.php?image=72006863mo3.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=32313850xz2.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=62083118cn5.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=57785064qe7.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=5siatkaqx8.jpg - siatka

Wprawdzie nie zrobiłem wszystkiego co chciałem ;)
Screeny w maxie zrobiłem, jak widac i tak są słabitukie ale jakbym zrobił w wingsie(w nim model robiłem) to by jeszcze gorsze były xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry