GeForce GT 520MX a Gothic 2 NK 4440 9

O temacie

Autor Ryb3k

Zaczęty 29.03.2017 roku

Wyświetleń 4440

Odpowiedzi 9

Ryb3k

Ryb3k

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, otóż ostatnio postanowiłem wrócić do Gothica i troszkę odświeżyć moją pamieć o nim. Jednakże wystąpił mały problem, mianowicie posiadam dwie karty graficzne: jakiś zintegrowany śmietnik Intela i GeForce GT 520MX. Mój problem polega na tym, że po instalacji modyfikacji SystemPack i D3D11 Gothic odpala się na zintegrowanej karcie graficznej i liczba FPS ledwo przekracza 15. Jest jakaś rada na to? Szukałem rozwiązań, ale znalazłem tylko jakieś pliki, które faktycznie uruchamiały Gothica na dedyku, jednakże nie współgrały z D3D11.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie mam pojęcia jak wymagający jest gothic z rendererem dx11, ale wiedz że gt520 może wcale nie być o wiele lepsza od "śmietnika intela". Być może uruchamiasz to na 520, ale karta najzwyczajniej nie daje rady.

Ryb3k

Ryb3k

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ryb3k

GeForce GT 520MX a Gothic 2 NK
#2 2017-03-29, 16:59(Ostatnia zmiana: 2017-03-29, 23:16)
W lewym górnym rogu podczas uruchomienia Gothica pojawia mi się komunikat na temat używanej karty graficznej, jest to Intel HD blabla. Może faktycznie nie da rady, ale na razie nie mam jak tego nawet sprawdzić, damn.
EDIT: Panel sterowania Nvidia nie ma wpływu na Gothica, on żyje własnym życiem. Za każdym razem (z modami lub bez) uruchamia się na słabszym procesorze graficznym. Naprawdę proszę o pomoc, bo szlag mnie już trafia. :(
EDIT2: Pokazuje mi się właśnie taka informacja.
http://www.tinypic.pl/qb1usvxvs9me

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Gothica nie da się uruchomić na dedykowanej karcie graficznej w laptopie. Można to jednak wymusić instalując modyfikacje graficzne.

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serio? Opcja wyboru procesora graficznego spod prawego przycisku myszy nie działa? W panelu sterowania NVidii nie da się podać ścieżki do execa odpowiedzialnego za grę?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
To na nic, w grze i tak będziesz miał integrę.

Ryb3k

Ryb3k

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ryb3k

GeForce GT 520MX a Gothic 2 NK
#6 2017-03-30, 23:35(Ostatnia zmiana: 2017-03-30, 23:41)
Zainstalowałem D3D11, ale ta modyfikacja ciągle uruchamia Gothica tylko na Intelu, są jakieś inne, które mogłyby wymusić GeForce?
Btw nie wiem czy to ważne, ale podczas wyboru procesora graficznego używając prawego przycisku myszy, wyświetla mi się komunikat, iż nie mam uprawnień do wyboru procesora graficznego w tym menu. Natomiast użycie panela sterowania Nvidia nie wykazuje żadnych błędów. Dzieje się tak tylko z Gothiciem.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Na twoim miejscu nie robiłbym sobie nadziei. GT 520MX jest niewiele lepszy od tej integry. O płynnej grze raczej nie masz co marzyć. To w końcu laptop do pracy, a nie do grania.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Ryb3k

Ryb3k

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy mi chociaż na tych durnych 30-40 fpsach, inne gierki są mimo wszystko grywalne na tej karcie i działają stabilnie.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak już mówiłem, ta karta jest niewiele lepsza. Wyciągniesz trochę więcej klatek, ale do 30 będzie jeszcze brakować. Jeśli te 15 FPSów miałeś w tym miejscu, co robiłeś tego screena, to tym bardziej nie masz co sobie tym zawracać głowy. Pójdziesz na bagna albo w inne miejsce, gdzie jest sporo roślinności i twoja karta się udławi od samych cieni. Zaniżając ustawienia - w tym rozdzielczość - gra będzie wyglądać gorzej niż bez moda DX11 :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry