Cześć.Widząc że dużo osób ma problemy z crashami, błędami "out of memory", wydajnoscią i tym podobnymi, postanowiłem założyć konto i podzielić się rozwiązaniami które mi pomogły w 100 procentach, teraz nie mam żadnych problemów z grą.
-Zacznijmy od małej porady dla ludzi grających w L'hivera z rendererem Dx11. Porada dotyczy ognisk, źródeł światła itd.. Jeśli w ich pobliżu gra wam niemiłosiernie laguje, polecam kliknąć "f11" i w suwaku o nazwie "dynamic shadows" dać mniej wymagającą opcje typu "static only" albo w ogóle wyłączyć przesuwając maksymalnie na lewo, czyli na "off". Ustawienie "static only" dało mi wzrost z 20 fps przy ogniskach do 75 fps, czyli mojego odświeżania monitora. Jeszcze jedna rzecz, gram na rendererze Dx11 nie tylko dlatego że gra wygląda ładniej, ale też dla tego że bez niego w G2 z L'hiverem mam 20-30 fps, także jeśli mimo dobrego sprzętu macie mało fps, zainstalujcie tego renderera

.
-No a teraz eliminowanie crashy, błędów "out of memory", zacinania się gry podczas zapisywania, błędu Access Violation podczas wczytywania i tym podobnych. Jeśli macie któryś z wyżej wymienionych błędów, pobierzcie po prostu "Crash fix" który znalazłem w angielskim poście z modem L'Hiver na forum.worldofplayers.de. Plik 4gb_patch odpalacie i wskazujecie plik exe. Gothica 2, dzięki temu Gothic będzie mógł pobrać więcej ramu co zredukowało u mnie crashe i wyżej wymienione błędy do zera. Następnie 2 pliki .dll wrzucacie do folderu "system" zastępując pliki, to ma umożliwić korzystanie z lepszych bibliotek, i poprawienie wydajności.
Link do crash fixa:
https://mega.nz/#!SUMxCJiT!Bo76ZVQIjDQkfNXjW8tCBsoBFP3ceyLDagIzF-PqgnEMam nadzieje że komuś pomogę.
Pozdrawiam

edit: Nie przejmujcie się błędem podczas odpalania G2+l'hiver+dx11 w którym jest napisane coś w stylu "failed to find game-executable! coś tam, coś tam" jest on spowodowany spatchowaniem pliku exe. i można grać spokojnie, wszystko będzie śmigać. I dodam że nie polecam wersji dx 17.4, sam autor jeśli się nie mylę napisał że jest z nią masa problemów, także polecam 17.1, sam na niej gram.