[G2NK] UnBalance v1.4.1 184103 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 184103

Odpowiedzi 485

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

JustNatex

Gothic II UnBalance 1.4
#420 2017-08-06, 14:50(Ostatnia zmiana: 2017-08-06, 16:15)
Hej ludzie, zabrałem się za Unbalance'a i muszę powiedzieć - świetna modyfikacja. Dodaje to czego brakowało mi w Gothic'u 2, własnie przechodzę do drugiego rozdziału i mam do Was pytanko co do druidzkich kamieni. Wiem, że ten motyw został zapożyczony od Returninga, ale szukałem tabliczek runicznych tam, gdzie były one w Returnie i ich nie znalazłem, dlatego zapytam, miałby ktoś listę wszystkich kamieni runicznych? Na chwilę obecną znalazłem trzy, jeden przy moście do klasztoru, drugi na lewo od głównej bramy miasta, natomiast trzeci w jaskini z zombie niedaleko Martwej Harpii. Pozdrawiam!  :)

Kisiel

Kisiel

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Instalacja modyfikacji na platformie STEAM:
Mianowicie, pomimo uważnej (już 3krotnej) instalacji na czystego Gothica ze steama, modyfikacja nie działa.
Tzn. Sam gothic uruchamia się, jednakże nic po za tym, standardowa rozgrywka z podstawki. Co tu jest czynnikiem tworzącym ten błąd?

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zwracam się do Was wszystkich z prośbą, a szczególnie do @Siemekk
Mam taki problem, otóż:
Gdy kładę się spać to po animacji zmiany pory dnia wywala Mi taki błąd:
Spoiler
Z góry dzięki za pomoc

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie zajmuje się już tym modem. Wywala coś z parserem, ale nigdy nie wiedziałem co jest winą, pewnie nie dodałem jakiegoś sprawdzenia i wywala. I nie wiem jak to naprawić.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej, jak na razie ten problem zażegnany, popróbowałem ze zmianą zgodności, dając na Zgodny z Windows XP SP3 i jak na razie hula
@Siemekk Rozumiem, Ja się na tym nie znam gdybym się znał to na pewno bym pomógł
Co do moda to jest bardzo dobry w samym GamePlay'u tylko te errory są z deka irytujące (lecz też da się do nich przyzwyczaić)

LiberatorDesigns

LiberatorDesigns

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Siemekk
Winę ponosi system operacyjny nowszy od Windowsa XP.

@UberHype
Aby pozbyć się błędu ze spaniem należy uruchomić Właściwości GothicStartera i wybrać zgodność z Windows XP (Service Pack 3).

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy

Nygus

Gothic II UnBalance 1.4
#426 2017-08-24, 11:35(Ostatnia zmiana: 2017-08-24, 15:36)
Ściągnąłem ostatnio L'Hivera wersję 1.1, jeżeli chcę pograć w Unbalance to muszę najpierw go odinstalować?

Ewentualnie czy wystąpią jakieś problemy jeżeli zainstaluje Unbalance mając wgranego L'Hiivera?

Dreka426

Dreka426

Użytkownicy
Eddie Grabarz
posty3
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Eddie Grabarz
Czy wiadomo kiedy wyjdzie wersja 1.5 ?

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dreka426 Nie będzie wersji 1.5 (a przynajmniej Siemekk mówił, że nie zamierza już pracować nad modem)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Potrzebuje kogoś kto ma crasha przy pójściu spać - chcę coś sprawdzić, coś co może rozwiązać ów problem.

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
witam, dopiero zaczalem grac w tego moda i spotykam sie z dosc irytujacym problem: podczas walki niezaleznie jaki cios w bestie wyprowadze to ona zamiast zostac odrzucona staje sie 'przyciagnieta' tzn jakby dostala strzala w plecy i odrzuca (a wlasciwie przyciaga) ją w moją stronę. czy jest jakas mozliwosc aby to poprawic?

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Po wciśnięciu C w lewym górnym rogu pojawia się napis PAUSED ale okno statystyk się nie wyświetla

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś wiadomo o pracach nad modyfikacją bo cicho tutaj a jestem bardzo zainteresowany twoją pracą
(Jak coś przegapiłem to przepraszam ale jestem tu świeżak)

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Od dawna wiadomo, że @Siemekk już się nią nie zajmuje.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Od dawna wiadomo, że @Siemekk już się nią nie zajmuje.
Dobra, dzięki za odpowiedź

Verox Ultimate

Verox Ultimate

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ogarniam tego. Normalnie instaluję wszystko jak należy, ale i tak UnBalance jakby nie wczytuje mi się.
Dlatego proszę o pomoc.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Uruchom startera jako administrator...

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko do tych, którzy grają - są jakieś denerwujące błędy, czy można normalnie grać? Bo chciałem zagrać na L'hiverze 1.1 łucznikiem, ale tam jest jakaś dziwna regeneracja hp potworów jak się je rani z daleka i zrezygnowałem z tego powodu grania na tej wersji. Szukam czegoś podobnego do L'hivera i zaciekawiła mnie ta modyfikacja.

Zartak626

Zartak626

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można zdobyć konia?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Zbliża się olbrzymi update, a właściwie przemienienie UnBalance w ReFix. Przez rok zdobyłem bardzo dużą wiedzę na temat Ikarusa i silnika gry przez co mod będzie pozbawiony bugów. (Będzie oparty na AST)
Gameplay #1
https://www.youtube.com/watch?v=iQeotx2xOaw&t=2s
Jeszcze z Ikarusem bo czekam na AST 004.

0 użytkowników
Do góry