Mass Effect 76250 224

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 6.01.2017 roku

Wyświetleń 76250

Odpowiedzi 224

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Kurwa
w jednym poście napisałem więcej o tym co mi się nie podoba w rozmowach z tobą niż ty konkretów o tym co ci nie pasuje w dialogach ME.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Mac Dun gimnazjalisto, weź przejdź chociaż do końca. Tam jest więcej dialogów niż w Gothicu :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#82 2017-02-13, 13:37(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 13:45)
@Mac Dun gimnazjalisto, weź przejdź chociaż do końca. Tam jest więcej dialogów niż w Gothicu :P
Pewnie tak ale dla mnie liczy się jakość, a nie ilość  :ok:

jak na ME to dialogi były adekwatne do tego czego bym oczekiwał po grze w której więcej się działa niż gada.
W takim Jade Empire,Gothicach, Wiedźminach, kotorach czy neverwinter nights dialogi były lepsze a rpg stawiały też na działanie

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Mass Effect
#83 2017-02-13, 13:43(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 14:04)
jak na ME to dialogi były adekwatne do tego czego bym oczekiwał po grze w której więcej się działa niż gada. a jak chcę sobie poczytać dobre dialogi, to biorę sapkowskiego albo rr martina xD

mass effect nie jest klasycznym 100% erpegiem, dialogi mogą ale nie muszą być rozbudowane. jak na grę którą można skończyć w 2-3 dni nie chciałbym tracić kolejnych 2 na czytanie dialogów.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pewnie tak ale dla mnie liczy się jakość, a nie ilość  :ok:

jak na ME to dialogi były adekwatne do tego czego bym oczekiwał po grze w której więcej się działa niż gada.
W takim Jade Empire,Gothicach, Wiedźminach, kotorach czy neverwinter nights dialogi były lepsze a rpg stawiały też na działanie

W gothicach i kotorach dialogi były słabsze.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#85 2017-02-13, 15:19(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 15:53)
i kotorach dialogi były słabsze.
Serio, dla ciebie dialogi był słabsze w kotorze?  :pokerface:  No nie mów, że dialogi Krei nie były dobre, czy bastilli, albo cinematic w którym po raz pierwszy rozmawiamy z Malakiem

@ down Nie ukończyłem do końca, może być?  :P

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Mass Effect
#86 2017-02-13, 15:42(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 15:53)
czy mogę prosić wszystkich piszących o nigdy więcej nie odnoszenie dialogów jednej opisywanej w temacie gry, gdy do innych? robi się zamieszanie, z którego jedna strona broni swoich pozycji a druga atakuje z przekonaniem argumentując że dialogi w ME powinny być jak w jakiejś innej grze, nie biorąc pod uwagę charaktery tej opisywanej gry.

rozumiem że w jakiejś innej grze dialogi były lepsze, ale to nie ona jest tematem rozmowy.

a ciebie mak dup proszę żebyś w końcu porozumiał się ze swoim mózgiem i ustalił czy grałeś czy nie grałeś...
Nie będę grał w 2 nawet w 1 nie grając  :F

@ down Nie ukończyłem do końca, może być? ;o
:facepalm:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Kazz,  mnie tam te dialogi nie przeszkadzały. W sumie od momentu ME2 nabrały pewnej dozy filmowości, pogłębiały ten klimat space-opery. Zresztą, za samego Człowieka Iluzje ME ma u mnie plus. Nie podobają mi się tylko te kolorki, nie są nikomu potrzebne do szczęścia. xD

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Zresztą, za samego Człowieka Iluzje ME ma u mnie plus.
mam dokładnie takiego same odczucia.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zresztą, za samego Człowieka Iluzje ME ma u mnie plus.
mam dokładnie takiego same odczucia.

Też mam takie zdanie, dodatkowo ekipa była spoko np. Thane.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Też mam takie zdanie, dodatkowo ekipa była spoko np. Thane.

Dalej mam w pamięci Garusa. Jeden z najlepszych towarzyszy w całej serii. Wrex i Legion także był ok. Thane to oczywiście liga. 

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Najlepszy był Urdnot Wrex, co drugie zdanie bluźnił xD

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
W polskiej wersji (tej z dubbingiem) tak, wbrew pozorom w angielskiej jest chyba bardziej łagodny jeśli chodzi o lingwistykę. xd

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Świat nie będzie otwarty, ale będzie sporo terenów do jako takiego eksplorowania. Przydałby się jakiś długi gameplay wreszcie bo do premiery malo czasu.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
https://www.youtube.com/watch?v=llp_eWHoA6o
- Nowy filmik skupiający się na walce. Jak na moje mam bardzo mieszane uczucia. Na początku była fajna wiadomość odnośnie tego, że twórcy kontynuują tę serię, ale walka wygląda jakoś dziwnie, a świat... tak jakby dać parę górek, teksturek i tyle. Idealnie porównanie prezentowanych map byłoby do tych gównianych planet z Mass Effect 1, które eksplorowało się pojazdem Mako. Nie widzę tu nic zachwycającego, jako fan serii (tak samo jak Wiedźmina) jestem rozczarowany, zdziwie się jak, to będzie dobre. A bohaterzy? Jakaś słodka gówniara z kucykiem mająca max 17 lat na oko i niewiele lepszy brat, ciekawszą postacią wydawałby się ojciec protagonistów.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
IDK, mnie planety z 1 się podobały, wręcz to był mój ulubiony element, stanąć gdzieś i strzelić focie z dwoma słońcami w tle albo coś w tym stylu. No i ciężko trafić w złoty środek -ME1 to ME1, w ME2 mieliśmy tam 5 planet, które były ograniczone do paru miejsc (chyba najbardziej rozbudowaną planetą było Illium) a reszta to jakieś durne probing ur anus.
Co do walki przyznam, że tęsknie za stylem ME1 gdzie walka była prosta, a nie gdzie wszystko się świeci jak psu jajca, a  ilość wybuchów jest równa tej z filmów Micheala Baya.
Co do wieku, nie licząc lat spędzonych w kriostazie, to mają 22 lata. Ojciec byłby ciekawszą postacią, to prawda, ale pamiętaj, że BioWare nie robi gry dla fabuły, tylko żeby zaspokoić sex custscenkami wszystkich z LGBTQ, bo nie mogą sobie znaleźć nikogo IRL.  Dla ludzi którzy są (słowo klucz)- napaleni na tą grę, grafika czy fabuła nie mają znaczenia; jak siedze na tumblrze albo na innych stronach to najważniejsze jest dla nich czy mogą przeruchać tego starego krogańca, czy turianka jest bi etc, czy Cora Harper jest przynajmniej bi (bo przecież jak kobieta z krótkimi włosami może być hetero!)
No i wiadomo, postać w wieku takiego gracza lepiej wpływa na self-insert.
Jeszcze z trailera - wystarczy, że Sarah Ryder istnieje, i wszyscy szczają po nogach z wrażenia.
Mówią, że to jest "cute smile, i love her". Dla mnie to takie kill me pls:
Spoiler

No i szczerość jednego z dawnych pisarzy BioWare jeżeli chodzi o kreowanie NPC :

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

Dalej mimo wszystko nie mogę z tego. xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Do charyzmatycznego sheparda, to pewnie nawet nie mają startu :|

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Do charyzmatycznego sheparda, to pewnie nawet nie mają startu :|

Nie żeby coś, ale skąd wiesz, że te postacie nie są charyzmatyczne?

Ona wygląda na sympatyczną i charyzmatyczną :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pytanie do was, jak dlugi jest watek główny mass effect 1?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry