Pulpity 606623 1795

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 20.07.2008 roku

Wyświetleń 606623

Odpowiedzi 1795

gothic1210
  • Gość
Tylko prawilne Microsoft Edge! Już się nie mogę doczekać końcówki sierpnia! 

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zostajesz skazany na wieczne potępienie za IE.
Ciesz się przynajmniej, że dość szybko odpisuje na posty.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pulpity bez ikonek, nuuuuda  :F

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Pulpity
#1583 2015-06-24, 15:30(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 15:40)
Jak się chwalić to się chwalić 
Piękny pulpit mojego pięcioletniego laptopa który został w domu tylko i wyłącznie pod obsługę goticzka. Przepraszam za ten syf z ikonami   :lol2:

System operacyjny to WinDT. Zainstalowane gry to :
-Gothic 1-3
-Age Of Empires 2-3
-Hirołsy 3
-Rome Total War  :lol:

COLORBLIND

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przynajmniej ikony sa :ok:

WielkiKaszaniarz

WielkiKaszaniarz

Użytkownicy
posty35
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pulpity bez ikonek, nuuuuda  :F

Specjalnie je ukryłem, nie dowiecie się co tam mam :P

Co do IE - rzadko go używam. Preferuję TOR

Z tego co zauważyłem to tradycją jest podawanie gier na sprzęcie, toteż uzupełniam:
-C&C: Tiberian Sun + Firestorm
-C&C: Tiberium Wars
-C&C: Red Alert 2 + Yuri's Revenge
-Men of War
-Cultures 2: Bramy Asgardu
-Imperium Romanum
-Dune 2000

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dominikaaa!

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Dominikaaa!
Sawik dzięki za poprawę dnia :lol2:
Spoiler
Skąd wiedziałem, że to się będzie najbardziej rzucać w oczy?

COLORBLIND

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wtajemniczyć go? :lol2:
PS To chyba nie jest WinXP w 2015r, nie?

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
PS To chyba nie jest WinXP w 2015r, nie?
Zależy z czym go wtajemniczać i jak :lol2:
Muszę Cię załamać, to WinXP, a dokładnie jego modyfikacja WinDT. Zostawiłem ten system na laptopie ze względu na starsze gry. Szkoda rezygnować z klasyków takich jak Doom czy Quake 1-2  :lol2:
Na "piecyku" mam Windę 8.1

COLORBLIND

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Still better than Vista.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

WielkiKaszaniarz

WielkiKaszaniarz

Użytkownicy
posty35
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W co wy mnie chcecie wtajemniczać? :O Mam Windowsa 7 64bit, tylko lubię grać w starsze tytuły.

No chyba że wcale nie o mnie chodzi... :F

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zupełnie nie wiem o co chodzi, ale pisze z dziewczyną - zrób z niego twardego pieroga i naucz go parkować!

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ale pisze z dziewczyną
jesteś pewien? :lol2:

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Pulpity
#1594 2015-06-24, 18:15(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 18:23)
ale pisze z dziewczyną
jesteś pewien? :lol2:
Mogłem nie dawać tego zrzutu ekranu bo teraz jakieś dochodzenie się zacznie z kim piszę  :lol2:

Spoiler
Tak uprzedzając pytania - Dominika to dziewczyna :lol2:

COLORBLIND

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Spoiler
Spoiler
Częścią tradycji tego forum jest twierdzenie że każda kobieta związana z tM ma X cm w spodniach. Jest nawet parę innych tradycji na tym opartych, między innymi fotka z dedykacją.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Spoiler
Spoiler
Częścią tradycji tego forum jest twierdzenie że każda kobieta związana z tM ma X cm w spodniach. Jest nawet parę innych tradycji na tym opartych, między innymi fotka z dedykacją.
Tą tradycję znam, śledziłem to forum już jakiś czas przed założeniem konta.
Spoiler
Ale dziękuję za wytłumaczenie

COLORBLIND

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Po nieudanym podejściu do Debiana siadłem do Manjaro. Całkiem przyjemna dystrybucja.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Menu Start wygląda coraz lepiej i jest coraz bardziej użyteczne c: Jeszcze będę się bawił c:

oskardon

oskardon

Użytkownicy
posty91
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To rozmycie pod menu jest natywne, czy już bawisz się w mody / skiny?

Life is brutal and full of zasadzkas.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry