DUBBING [Temat zbiorczy] 134194 241

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 22.10.2016 roku

Wyświetleń 134194

Odpowiedzi 241

gann07

gann07

Użytkownicy
posty34
Propsy30
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest wszędzie jak śladowe ilości orzechów arachidowych. Patrząc na listę aktorów biorących udział w modyfikacji, Boberek to nie problem, a świadomy wybór jeśli go zabraknie.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu

Dark
Moderator działu

DUBBING [Temat zbiorczy]
#81 2016-12-23, 18:40(Ostatnia zmiana: 2016-12-23, 18:46)
Dzięki Gann wyjąłeś mi to z ust. Powalczymy, zobaczymy. Narazie obskakujemy 'nestorów' + skupiamy się na ciężkiej pracy. Kwestia obsady będzie otwarta do końca projektu, a każde nazwisko będzie należycie selekcjonowane. Osobiście widzę Boberka w kilku rolach, tak więc jest wysoka szansa że się na niego zdecydujemy.

Obecnie problemu z zatrudnieniem kogokolwiek nie ma - wszystko jest kwestią dogadania i wyboru.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jak rozumiem to będzie prolog, więc chyba w Larsa nie będziemy się wcielać? Prolog będzie nieinteraktywny czy wzorem takich Wiedźminów 2 i 3, na pewien czas przejmiemy kontrolę nad inną postacią?
Prolog będzie grywalny, ale to w kogo się wcielimy niech pozostanie niespodzianką do czasu premiery ;)

PS. A tak w sumie to zauważyłem, że pod filmikiem na YT skasowaliście mój komentarz. Można by poznać przyczynę? Spoilery?
Ręcze że nikt niczego nie kasował - bo jak narazie tylko ja mam dostęp do konta. Logika podpowiada, że zapewne odpisałeś pod czyimś komentarzem, i być może ta osoba go skasowała (wtedy znikają wszystkie pod nim).

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jak rozumiem to będzie prolog, więc chyba w Larsa nie będziemy się wcielać? Prolog będzie nieinteraktywny czy wzorem takich Wiedźminów 2 i 3, na pewien czas przejmiemy kontrolę nad inną postacią?
Prolog będzie grywalny, ale to w kogo się wcielimy niech pozostanie niespodzianką do czasu premiery ;)

No to już wiadomo, że Xardas lub Rhobar.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Żaden z powyższych.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Czy głosu Xardasa użyczy Tomasz Marzecki czy ktoś inny?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
A myśleliście może o zatrudnieniu do dubbingu Zbigniewa Suszyńskiego? Głos trochę osłuchany, bo reklamy, Netia/nieNetia, ale - moim zdaniem - głos całkiem dobry, a przy tym niedoceniany, zwłaszcza do grania czarnych bohaterów i psychopatów, albo w drugą mańkę, fanatycznych rycerzy-straceńców, jednym słowem, postaci, które mają nierówno pod sufitem. :D 

Revo16pl

Revo16pl

RaveN Studio
posty101
Propsy100
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Tak, głosem Xardasa będzie Tomasz Marzecki

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Tak, głosem Xardasa będzie Tomasz Marzecki

Świetnie.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Czy głosu Xardasa użyczy Tomasz Marzecki czy ktoś inny?
Wszystkie postacie z oryginalnej gry które występują w DK1 będą mówić głosami SWOICH aktorów - i nie ma tu mowy o zmianach. Bez znaczenia czy to Marzecki, Tomecki, Wituch czy Jacek Sołtysiak.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
I tak po prostu Marzecki się zgodził?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu

Dark
Moderator działu

DUBBING [Temat zbiorczy]
#91 2016-12-25, 16:18(Ostatnia zmiana: 2016-12-25, 20:41)
I tak po prostu Marzecki się zgodził?
Stary, no ale dlaczego nie?

Przecież to jest zawodowiec, aktorstwo to jego zawód którym zarabia na życie. Oczywiście - faktem jest że starsi lub bardzo sławni aktorzy miewają odmowy 'bez powodu' - ale nawet z nimi można znaleźć wspólny język.
A ja nie rozmawiam ani z nim ani z nikim na zasadzie 'ritam, czy podłoży pan głos do takiej gierki'.
Spotykamy się na kawę, albo ot po prostu - opowiadam aktorom o ich rolach filmowych/teatralnych i nie tylko, faktach z kariery, czemu zależy nam konkretnie na nich, opowiadam co jest w nich tak wyjątkowego i w jakich rolach ich widzę. To są po prostu wspaniałe spotkania, czy pan Zakrzewski czy Tomecki - wzruszają się, są pod wrażeniem, chcą pomóc non profit i po prostu się zaprzyjaźniają.

Inna sprawa która często nawet nie jest poruszana, to nazwiska jakie mamy w obsadzie - gwiazdy teatru i kina, cieszące się niesamowitą renomą w świecie artystycznym. Warto też obracać się w świecie filmowym - ja miałem okazję pracować jako zastępca kierownika produkcji przy filmie "Droga do Rzymu" ze Zbigniewem Zamachowskim i Janem Englertem. Praca na planie to wspaniałe doświadczenie.
http://filmpolski.pl/fp/index.php?film=1238189

Zresztą to też jest dość powiązany świat. Tak jak pan Gawroński grał w filmie mojego ojca, tak np. Tomasz Marzecki (którego ojciec nawet nie kojarzy) zna się z aktorskiej działalności charytatywnej i kościelnej z Ryszardem Mrozem. Niesamowite, prawda?

Poza tym podoba im się projekt, profesjonalizm, rozmach, praca z młodymi ludzmi. Czego chciec wiecej?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No teraz, jak to tak przedstawiasz to faktycznie coś w tym jest. Po prostu wyszedłem z założenia, że jak twórcy serwera GMP tam zatrudnili Marzeckiego do narracji i ponoć sporo za to wybulili, to uznałem, że Marzecki za darmochę by się nie zgodził. No, ale to w takiej sytuacji wielkie brawa dla kolejnego Pana i świetnego aktora.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Nawet w wypadku wynagrodzenia to nie są wcale chorendalne pieniądze. Droga zabawa to studia dubbingowe - możecie posprawdzać ile kosztuje dostęp do jednego na godzine (zwykle 100zł). A praca z jednym aktorem to zajęcie na pół dnia. My mamy tą super sytuacje że dzięki przyjaciołom posiadamy nieograniczony dostęp do 10 studiów, każdy z naszych teamowych dźwiękowców ma własne. Żyć nie umierać

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

DUBBING [Temat zbiorczy]
#95 2016-12-25, 17:58(Ostatnia zmiana: 2016-12-26, 02:00)
Heh :D Tym bardziej pogratulować profesjonalizmu.

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a

MrLisek

DUBBING [Temat zbiorczy]
#96 2016-12-25, 20:17(Ostatnia zmiana: 2016-12-25, 20:35)
Czy Piotr Fronczewski udzieli swojego głosu? :P

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Czy Piotr Fronczewski udzieli swojego głosu? :P
*Piotr nie Krzysztof - wyedytowałem twojego posta.

Ostatnio coraz częściej pada to pytanie, pomyślę jeszcze nad tym - zobaczymy

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Z tymi cenami wynajmu studia nagrań to prawda, w mojej rodzinnej miejscowości - 17 tyś mieszkańców, wynajem takiej sali to 90 zł/h, więc podejrzewam, że w dużych miastach jest nawet gorzej. Tym lepiej, że macie dostęp do profesjonalnych studiów, bo to znacznie ułatwia Wam na pewno pracę, która już i tak łatwa nie jest, a jednak łatwiej pracuje się bez presji czasu i płynących z nim pieniędzy.

A ja mam pytanie odnośnie udziału Janusza Witucha, Adama Baumana i Jacka Kopczyńskiego? Czy usłyszymy ich wszystkich w modyfikacji? Na stronie Soulfire znajduje się Bauman i Wituch, ale ciekawi mnie, w jakich rolach mieliby się pojawić(czy będzie Diego, Cor Kalom etc.?).

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
A ja mam pytanie odnośnie udziału Janusza Witucha, Adama Baumana i Jacka Kopczyńskiego? Czy usłyszymy ich wszystkich w modyfikacji? Na stronie Soulfire znajduje się Bauman i Wituch, ale ciekawi mnie, w jakich rolach mieliby się pojawić(czy będzie Diego, Cor Kalom etc.?).
Myślę, że warto zachować nutę niespodzianki - w wypdku postaci A. Baumana w DK2 pojawiają się oczywiście Diego, Lares i Gomez. W pierwszej części chcieliśmy go głównie z powodu głosu.
W przypdku pana Witucha w DK1 podkłada on głos Riordianowi - który jest jedną z ważniejszych postaci (w g1 podkładał mu głos Marzecki - wiec obsadzanie go czwartym magiem spośród '12' byłoby patologią). Dlatego postawiliśmy na głos z Nocy Kruka. DK2 niech pozostanie niespodzianką - na pewno oczywiście Erol czy wspomniany Kruk.

Dużo postaci Jacka Kopczyńskiego występuje oczywiście w DK2 na Khorinis. W DK1 nie ma nikogo, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby w obsadzie zaprosić go do jakiejś nowej postaci

0 użytkowników
Do góry