Pograłem sobie trochę i wyłapałem parę problemów:
-bohater w losowych momentach(po zakończeniu dialogu, skakaniu itp.) może wywołać kwestię "Nie dam rady więcej udźwignąć", czy coś podobnego. Zapętla się ona i nie można tego przerwać ani się obracać, dopiero zapis i wczytanie zapisu pomaga.
-Wrzód gdy chcemy go pobić to ucieka, nie było by w tym nic złego gdyby automatycznie przestawał być częścią naszej drużyny. Przez to gdy przechodzimy w określonej odległości od niego dostajemy informacje że "wrzód wrócił do waypontu: coś tam, coś tam(nazwa tego waypontu). I tak cały czas, a nie możemy go pobić bo ucieka i nie damy rady go dogonić.
-Nie wiem czy dodawałeś jakieś kwestie w wersji lite ale wydaje mi się że przy niektórych postaciach przy konkretnych zdaniach nie odpala się dialog. Zauważyłem to przy rozmowie z Baal Taranem w starym obozie, coś tam o bogach gadał, a milczał. Kolejny był Dexter i to chyba było jego pierwsze zdanie jakie do nas gada o tym bagiennym zielu. Jeśli dodawałeś tam coś to w porządku. Bo sprawdzałem z system packiem i było w porządku, wszystkie dialogi.
-Ogólnie zdarzają się problemy z tą specjalną gestykulacją którą zaprogramowałeś, Orry(strażnik na bramie przy placu wymian) jak macha tym mieczem do góry to chyba nie robi tego w naszą stronę, tylko plecami do nas w poprzedniej wersji moda robił to poprawnie; Swistak gdy otrzymuje od nas swój miecz po pierwsze nie zakłada go i ogląda swój podstawowy miecz i mówi że jest taki świetny i wspaniały

; Ogólne dziwne zachowanie NPC w stosunku do nas, często przerywają swoje animacje(gotowani, itp.), nawet rozmawiając z kimś innym są tak zaintrygowani naszą obecnością że razem z tą drugą osobą odwracają się w naszym kierunku i dalej kontynuują rozmowę jakby mówili do nas. W systempacku chyba nie są tak nadwrażliwi na naszą obecność.
-nie wiem czy możesz coś na to poradzić ale kotły do gotowania dalej są przenikalne dla naszej postaci i możemy przez nie przechodzić, brak im fizyczności.
- aha no i jeszcze to o czym pisał muuz dwa komentarze temu.