Zastanawiałem się właśnie czy wymieniacie się grami wideo? Właśnie przed chwilą skończyłem sprzątać swój pokój i znalazłem całą górkę starszych kier na pc i konsole, których już nie używam. Są tam perełki np. w postaci wydań rozszerzonych lub kolekcjonerskich. Myślałem, że może warto jest się wymienić za jakieś nowsze gry lub po prostu na jakieś inne. Niestety trudno jest znaleźć kogoś kto byłby w stanie zaproponować dobre warunki takiej wymiany. W ogóle trochę bym się bał wymienić z kimś, nie mając pewności, że otrzymam coś w zmian. Mówię o wymienianiu się przez internet, bo to chyba obecnie najprostszy ze sposobów. Znalazłem za to sklep internetowy (
http://arenagry.pl/), który pozwala na wymienianie się grami za ich pośrednictwem. Zamiast wysyłać grę do kogoś to przekazujemy ją do tego sklepu. Później zamiast dostać grę mamy punkty, które możemy rozdysponować według własnego uznania lub wymienić na pieniądze. Brzmi to całkiem sensownie i chętnie bym skorzystał, ale wcześniej chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was korzystał.