Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 288266 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 288266

Odpowiedzi 783

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Respawn roślinek co rozdział. Te które zwiększają statystyki w ogóle nie powinny się respawnować. Cały balans wtedy idzie na łeb na szyje. Uczysz się mikstury siły, zręczności, ducha, życia i cały powolny system rozwoju postaci idzie do kosza. Gracze zbiorą sobie te 15 szczawiów, które się respią stworzą miksturki i postać zrobioną. Powtórzą tą czynnosć parę razy i z samych potek wbiją 300 siły.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Można też zrobić limit atrybutów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oj w tej modyfikacji te mikstury nie dadzą ci takiego kopa, zauważ że i tak już jest trudno, więc według mnie repsawn roślinek jak najbardziej na +

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Można też zrobić limit atrybutów.
Lub skalowanie potworów do naszych atrybutów :ok:
@Splash czy tobie też wywala Engine gdy używasz tego Respawnu roślin z LeGo ?

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Przerobiłem animację "Załadowania" strzały :F Teraz bierze ją z kołczanu, i tak w kółko, to samo tyczy się wyciągania łuku i chowania :D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wyłącz ten respawn to bezsens bo na spanie poświęcić w grze tydzien to nic :P Lepiej zamiast tego dodaj questy po których w nagrody otrzymujemy np miksture siły (w zalezności od tego który atrybut mamy wyższy). Coś takiego jest w zadaniach myśliwych w Returningu. To o wiele lepsze będzie. Respawn roślin to zwykły handicap dla cierpliwych. w 1 rodziale kto będzie chciał to będzie używac najlepszych broni xD

Co do respawnu zwierząt to jestem za ale nie powinno to być po okreslonej liczbie dni a również jak w Returningu czyli po wykonaniu okreslonych zadań głównych lub/i pobocznych.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co chodzić po pustym terenie? wtedy przynajmniej poczujesz się jakby ten świat żył, bo a to się roslinka pojawi a to potworki znowu do zabicia. A przypomnijmy w tym modzie walka nie należy do prostych. Przypomne że to L'Hiver nie Returning

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież nie mówię o usunięcie respawnu tylko o zmianie zasad jego odnawiania się. Co to za trudność jak ja będę mógł bez tabliczek wbić 150 siły i 25lvl w 1 rozdziale a że w grze minie 365 dni to inna bajka.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Pomyślmy hmmm może zabezpieczeniem przed takimi K0zakami będą atrybuty ?
Przecież pisałem, że będzie zmęczenie, gdy Bezi ma <50% zmęczenia nie może zasnąć :I

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to jest dobre rozwiązanie ale gdyby to dać na poziomach trudnośći Średni, Trudny bylo by fajnie tak jak W Return 2.0. Bo wiadomo to L HIver i jak ktos gra 1 raz, to niedosyć że na ciężką walkę bedzie narzekania to jeszcze o jakiś Głód i zmęczenie ;)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pomyślmy hmmm może zabezpieczeniem przed takimi K0zakami będą atrybuty ?
Przecież pisałem, że będzie zmęczenie, gdy Bezi ma <50% zmęczenia nie może zasnąć :I

To nie doczytałem sorry temat już trochę podstron ma :P ale z tym głodem to lekka przesada to nie Simsy. Dodaj umiejętność regeneracji many i HP jak w Returnie.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie. Bo na screenie w którym promuje nowe menu statystyk wcale nie ma napisane jebitnym żółtym kolorem
"Regeneracja życia"...
No to jest dobre rozwiązanie ale gdyby to dać na poziomach trudnośći Średni, Trudny
Taki jest zamiar :ok:

Btw. jako iż strasznie spodobały mi się kołczany wpadłem na yebitny pomysł z którego nagram wkrótce filmik. Więc trzeba trochę czekać :D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wrzucaj te najważneijsze SSy na pierwszą stronę i tyle nie wszystko widać a i też nie wszystko pamiętam jak leży na różnych stronach. Staraj się to dodawać jako spoilery do pierwszej strony a tutaj tylko postuj że takowy screen dodano i nie będzie zbędnych porad i pytan ;p

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tak wgl jak idą postępy ^^ bo cały czas wstawisz jakieś nowości a patcha nie widać :3

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Spokojnie niech zrobi to dobrze i dopracuje bo się okaże że jak wyda za szybko to połowa będzie narzekać na balans albo bugi w animacji. Testy, testy i jeszcze raz testy to najwięcej pochłania czasu. Zmiany w rozgrywce muszą być logiczne i dobrze zbalansowane

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD
#296 2016-08-24, 19:21(Ostatnia zmiana: 2016-08-25, 14:37)
Poza tym przed premierą wybiorę kilku testerów do przetestowania wersji i zgłoszenia raportów. Chętnych zapraszam na PW.
Potrzebuje:
-Maga Ognia @darekstrzalka4   
-Paladyna wciąż czekam  :ok:
Łowcę smoków zaklepał Radex.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak to zmęczenie wpływa na walkę? :P

P.S Zaaktualizujesz 1 post? :P

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czy ten mod się instaluje jako osobny mod czy jak zwykły L'HIVER ? Pytam bo mam Returninga a kiedyś mając Returninga wgrałem L'HIVER nie wiedząc że nadpisuję on oryginalną grę i wszystkie staty broni i przedmiotów z Returna mi zmieniło :D dlatego pytam pozdrawiam

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobierasz tylko ten L'Hiver Mod Unbalanced. Nie musisz pobierać nic więcej
Edit Żeby nie robić spamu.Instalujesz tylko tego moda Unbalanced Mod, + zawarte w niej playerKity itp. Przeczytaj instrukcję.. no i odpalasz normalnie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry